Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Životné prostredie a poriadok v meste

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 16-11-2011, 16:47   #1
juro.andrla
Junior Member

Registrovaný od: Sep 2010
Počiatočné Kostolná ulica

---------- Forwarded message ----------
From: Juraj Andrla <juraj.andrla@gmail.com>
Date: 2011/11/16
Subject: psy na Kostolnej ulici
To: msp@vrable.sk
Kópia: primator@vrable.sk

Dobrý deň,
žiadam o preverenie držania psov vo dvore domu č.109/10 na Kostolnej
ulici.Dvor je stále otvorený a vybiehajú z neho agresívne psy (2),
ktoré nemajú žiadnu známku,obojok *a pod..
Žiadam o preverenie, či sú evidovaní na MsÚ, je zaplatená daň za psa a
sú očkovaní proti besnote.
S pozdravom,
Juraj Andrla
Kostolná ulica
juro.andrla je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 24-11-2011, 06:49   #2
Marián Trubíni
Junior Member

Počiatočné Kostolná-psy

17.11.2011 vykonala hliadka MsP kontrolu na ul. Kostolnej.Bolo zistené, ze na ulici sa nachádza jeden pes a vo dvore domu č. 109 druhý.Majiteľ domu tvrdil, že psy nepatria jemu. Keď nechá otvorené uličné dvierka tak mu do dvora vbehnú. Kto je majiteľom psov nevedel uviesť. Majiteľa sa zistiť nepodarilo. Následne boli psy odchytené a umiestnené do útulku Slobody zvierat v Nitre.

Marián Trubíni, náč. MsP
Marián Trubíni je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 04-05-2013, 12:06   #3
juro.andrla
Junior Member

Juraj Andrla <juraj.andrla@gmail.com>
12:00 (Pred 4 minútami)

komu: primator, prednosta, msp, zastupca
Dobrý deň,
žiadam Vás, aby ste zabezpečili kontrolu držania agresívneho psa v dome č.109/10 na Kostolnej ulici.Cigáni bývajúci v tomto dome bežne psa nechajú voľne na ulici, pes útoči do okoloidúcich. Pes nemá známku a som presvedčený, že nie je zaplatená daň za psa ( o očkovaní ani nebudem hovoriť).
Už v minulosti som žiadal o preverenie držania tohoto psa , k žiadnemu prevereniu nedošlo .Požiadavku som adresoval Msp.
Žiadam aby som bol informovaný o evidenčnom čísle pridelenom psovi v uvedenom dome ( tak ako má môj pes), o doklade o očkovaní psa proti besnote.
Kostolná ulica je dlhodobo ignorovaná mestom ( za kostol nie je vidno), mestské panstvo je asi oslepené úchvatným výhľadom na námestie s betónovými čerešňami.
Ak by to tak nebolo, vedeli by , že Kostolná ulica je najšpinavšia ulica v meste. Je to dané tým, že cigánske deti ( iné na ulici nie sú) roznosia po ulici odpadky a ich rodičia sa tvária že to nevidia. Toto platí nie len o deťoch z domu 109 ale aj o deťoch z domov v majetku mesta, t.j. deti mestských nájomníkov.
Zaujímalo by ma, prečo aktivační pracovníci upratujú len okolo MsÚ, a nie aj Kostolnú ulicu, kde mesto alibisticky udržuje populáciu ( neustále prudko rastúcu) obyvateľov, všeobecne známych "kladným" vzťahom k poriadku a čistote.
Žiadam preto o upratovanie Kostolnej ulice minimálne 1x týždenne aktivačnými pracovníkmi ( ak sú aktivační pracovníci z Kostolnej ulice, tak sem posielať ich).
S pozdravom,
Juraj Andrla
Kostolná ulica
Starý 07-05-2013, 15:27   #4
juro.andrla
Junior Member

Juraj Andrla <juraj.andrla@gmail.com>
15:19 (Pred 0 minútami)

komu: Soňa
Dobrý deň pani prednostka,
áno, nepopieram, že po mojich upozorneniach došlo k náprave teraz aj v minulosti.
Čo ale nepovažujem za normálne je to, že vždy sa niečo deje len po upozornení. Špinavá Kostolná ulica nie je záležitosť posledných dní, je to trvalý jav. Napriek tomu sa nič nedeje. Podľa mňa predstavitelia mesta nemajú reálny prehľad o stave mesta - z kancelárií toho veľa nevidíte, z áut tiež nie ( primátor prejde z bytovky do úradu v papučiach).Doporučem vedeniu mesta prechádzky po meste napríklad každý pondelok, aby ste videli reálny stav.
Príkladom môže byť aj bývalá Žitavská ulica ( pobavilo ma, že pre poslanca Libiaka musel byť podnetom na interpeláciu o stave tejto ulice príspevok v diskusii na mestskej stránke, hoci ulica začína na rohu MsÚ a všetci musíte dobre vedieť ako vyzerá). Sú tam tri staré rozkopávky krížom cez "cestu". Mesto ich stále len sype nejakou drvinou, namiesto aby tam dalo trochu asfaltu alebo betónu, ktorý určite bez problému vydrží do kompletnej rekonštrukcie ulice ( ktorá je predpokladám naplánovaná). Odbočka na Petín z Kostolnej ulice ( k bývalej čističke) - to si naozaj nikto z MsÚ nevšimne tie výtlky, veď tam už pomaly ani nie je asfalt. Aj tam bývajú platitelia mestských daní.
Politika budovania len keď mám veľa peňazí neprináša mestu rozvoj. Treba robiť malé , trvalé kroky k zlepšeniu. Aj ľudia sa správajú k svojmu okoliu ináč, keď je pekné, než keď chodia pomedzi odpadky po rozpadnutom chodníku.
S pozdravom,
Juraj Andrla
Starý 08-05-2013, 08:18   #5
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné Juraj,

som rád, že ťa pobavil môj príspevok. Ja Žitavskú ulicu nepoužívam, nemám prečo, a keď idem na MsÚ, neobchádzam celú budovu, ale idem cez hlavný vchod.
Po príspevku P. Uhreckého som si ju bol prejsť a teraz už viem, aký je jej stav.
Stavom a údržbou mestských komunikácií v tomto meste je však niekto poverený, kto za to berie mzdu...
Keby som bol držal hubu a nevyjadril sa k tej téme, tak ako ostatní, mám pokoj a Tvoja poznámka by nemala adresáta, ani by nevznikla.
Trošku rozmýšľaj keď píšeš a čo píšeš.
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 11-05-2013, 01:14   #6
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Počiatočné

Vážený pán poslanec,
keby politické strany na Slovensku vznikali a hlavne, normálne fungovali, nie pre seba, ale pre občanov tejto krajiny my by sme sa nemuseli "predvádzať" pred verejnosťou na tomto fóre. Ale žiaľ na Slovensku sú politické strany zakladané pre prospech niekoľkých jednotlivcov na získanie moci a nie ako službu pre občanov keď im on pri voľbách dá svoj hlas a naletí na ich krasorečnenie. Verím, že sa v tom asi zhodneme. No určite sa nemôžeme zhodnúť na tom, že nie poslanci, ale zamestnanci mesta zodpovedajú za stav našich ulíc, či iných verejných priestranstiev. To v žiadnom prípade nie je pravda. Tebe som to nielen osobne viackrát vysvetľoval, ale som Ti tom už písal aj na tomto fóre. Zákon o obecnom zriadení, ktorým sa riadiš aj Ty pán poslanec som viac rokov prednášal poslancom obecných zastupiteľstiev v Nitrianskom kraji počas môjho pôsobenia na Krajskom úrade v Nitre. Takže v tejto oblasti keď dovolíš by som mohol byť osoba kompetentná. Poslanci MsZ schvaľujú nielen rozpočet, v ktorom sú samozrejme zahrnuté platy a odmeny pracovníkov o ktorých píšeš, ale tiež schvaľujú aj odmeny rsp. plat primátorovi, ktorý mesto spravuje a je týmto pracovníkom najvyšším nadriadeným. Len tak mimochodom práve na poslednom zasadnutí ste mu schválili odmenu vo výške 66% zákl. platu, čiže plat 1884 EUR ste mu zvýšili na 3128 EUR. Tým ste predsa deklarovali, že ste s jeho spravovaním mesta nad mieru spokojní. Nie je podstatné pán poslanec, že na tomto zasadnutí si práve Ty nebol prítomný. Prepáč, ale musím Ti pripomenúť, že Ty nie si len taký radový poslanec. Si predseda Finančnej komisii pri MsZ, predseda komisie pri MsZ na ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov a predseda Dozornej rady Dalkia Vráble a.s. Tieto fakty pán poslanec o Tvojej osobe sú presvedčivé a tiež dokumentujú, že nesieš adekvátnu zodpovednosť. Rozhodne to nie je na pobavenie, ale na vyvodenie poslaneckej zodpovednosti. Kostolná, Žitavská ...a tak môžeme pokračovať, na koľkých uliciach možno vidieť s kosačkami pracovníkov Vepos-u s.r.o. a prečo je tomu tak pán poslanec ? Sú v rozpočte mesta finančné prostriedky aj Vami schvaľované v takej výške, aby sa všetky ulice kosili a vykonávala na nich údržba a správa ako v centre mesta? Je Vám známe, že neexistuje pasportizácia zelene ako i všetkých ostatných plôch o ktoré sa má mesto starať? Pán poslanec máte vedomosť o obsahu § 4 odst. 3 písm. f ) zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení, ktorom je uvedené, že obec, pri výkone samosprávy zabezpečuje výstavbu a údržbu a vykonáva správu miestnych komunikácií, verejných priestranstiev atď...? Obecné zastupiteľstvo rozhoduje ...a najmä je mu vyhradené §11 odst. 4 písm. a) určuje zásady hospodárenia a nakladania s majetkom obce, schvaľuje najdôležitejšie úkony týkajúce sa tohto majetku a kontroluje hospodárenie s ním? Pán poslanec to nie je o pracovníkoch MsÚ. Prosím, konečne pochopte, že všetky najdôležitejšie kompetencie rozhodujúce pre kvalitu života v našom meste majú poslanci MsZ o ktorých rozhodujú svojimi uzneseniami na rokovaniach MsZ. Kedy občania pochopia, že samospráva nie je Národný výbor, keď to nepochopili a žiaľ tým ignorujú zákon o obecnom zriadení tí čo kandidujú za poslancov??? !!! Na záver otázka ? Pán poslanec môžete nám prezradiť, či ste už niekedy absolvoval kurz či prednášku o zákone o obecnom zriadení č.369/1990 Zb. prípadne kto z poslancov toto školenie absolvoval. Možno tu je treba hľadať odpoveď prečo samosprávy na Slovensku pracujú rsp. poslanci sa správajú ako poslanci Národných výborov. Väčšina starostov a primátorov by zrejme bola najradšej keby poslanci ich zastupiteľstiev tento zákon vôbec nepoznali. Ako by potom mohli ovládnuť obecné parlamenty ? Aj mocenský vplyv politických strán v regiónoch, by prestal byť zaujímavý a možno by sa moc musela konečne zmeniť na službu. To nám však určite nehrozí.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 12-05-2013, 15:58   #7
juro.andrla
Junior Member

uraj Andrla <juraj.andrla@gmail.com>
15:34 (Pred 6 minútami)

komu: Soňa
Dobrý deň pani prednostka,
v podstate nemám námietky voči stretnutiu, ale som skeptický k výsledku ( a sľubom) tohoto stretnutia.
V minulosti sme sa už s pánom primátorom a vtedajším prednostom stretli, tiež po námietkach voči stavu Kostolnej ulice.
Dali sme aj návrhy, ale osobne pánom primátorom boli na mieste zamietnuté ( pán primátor sa vyjadril, že nepovažuje Kostolnú ulicu za súčasť jeho predstáv o tom čo je centrum mesta, mojej susedke povedal, že keď sa sťahovala na Kostolnú , vedela že tam bývajú tzv.neprispôsobiví, tak čo sa sťažuje).
Chcem vidieť, že sľuby z Vášho e-mailu sú realitou , a nie len sľubmi, aby ste mi ,obrazne povedané, zatvorili ústa.
S pozdravom,
Juraj Andrla
Kostolná ulica

P.S. pre poslanca Libiaka:
nie si jediný poslanec, ktorého poznám.Viem, že rád sľubuješ interpelácie, ale na zasadnutí potom na ne nejako zabúdaš, hlavne ak ide o Kostolnú ulicu ( zrejme nepríjemná téma pre pána primátora). Pamätám si veľmi dobre napríklad na verejné sedenie na MsU , kde sme ako občania mohli dávať návrhy k zlepšeniu stavu mesta. Moja suseda sa ohradila voči stavu Kostolnej ulice, ty si ju nevyberane zahriakol, že nehovorí k téme .Následne pani z Partizánskej ulice sa sťažovala, že jej susedia pália v záhrade odpad (téma úplne mimo návrhov na zlepšenie) a ty si mlčal, a nereagoval si ani moju výzvu aby si zdôvodnil, ako téma pálenia odpadu v záhradách Partizánskej ulice súvisí so stretnutím.Ja viem veľmi dobre o čom píšem.
Môžeš sa hanbiť, že ako poslanec napíšeš, že Žitavskú nepoužívaš a preto ťa nezaujíma ( ako poslanca a obyvateľa mesta by ťa malo zaujímať celé mesto, a trvalo, nie len po upozornení na diskusii).
Ale tvoj postoj je signifikantný pre poslanecký zbor mesta - na Kostolnej nikto nebýva, preto vás ani nezaujíma.Super poslanci.
Starý 12-05-2013, 17:58   #8
jozeF
Senior Member

Registrovaný od: Sep 2011
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal juro.andrla Zobraz príspevok
Dali sme aj návrhy, ale osobne pánom primátorom boli na mieste zamietnuté ( pán primátor sa vyjadril, že nepovažuje Kostolnú ulicu za súčasť jeho predstáv o tom čo je centrum mesta, mojej susedke povedal, že keď sa sťahovala na Kostolnú , vedela že tam bývajú tzv.neprispôsobiví, tak čo sa sťažuje).
Juro situacia sa mozno zmenila kedze si pan primator kupil pozemok za kostolom. Tak sa tam deju rozne veci napr. prekladka potrubia atd. Predpokladam ze ked ten dom Vion postavi tak sa aj tato cast mesta stane zaujimavou
jozeF je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 12-05-2013, 22:49   #9
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné Juraj Andrla

ak už nemáš trochu slušnosti a dovolíš si takto nevyberane na mňa útočiť, tak aspoň píš správne a presne.
Ak máš problém s mojou osobou, prosím, sadnime si, ale nevypisuj tu nezmysly.
Kde som napísal, že ma Žitavská ulica nezaujíma? Napísal som, že po nej nechodím a nevedel som v akom je stave. Za to sa mám hanbiť? To si čo vlastne dovoľuješ? V čase, kedy bol napísaný príspevok p. Uhreckého bolo ročné obdobie, v ktorom sa opravy a údržba ciest nerobia, ak by Ťa to zaujímalo. V súčasnosti je tá ulica zaťažovaná motorovými vozidlami súvisiacimi s výstavbou bytoviek - má ju teraz význam rekonštruovať?
Vymýšľaš si aj svoje tvrdenie o tom, že rád sľubujem interpelácie a potom ich neprednášam. Ako Ty o tom vieš, keď tam nechodíš?
Keď niečo sľúbim, tak to splním, jedine, žeby som na zastupiteľstve nebol prítomný, čo sa tiež môže stať, to dúfam uznáš.
Čo Ty vieš o tom, ako ja kašlem na mesto? Pani prednostka je ten človek, s ktorým sa stretávam a predkladám mu svoje podnety.
Predstav si, že na môj podnet sme si spravili spoločnú prchádzku mestom a prebrali sme si viaceré problémy, ktoré som videl. Lebo ja veci riešim promptne, vtedy, kedy sú a nečakám na zastupiteľstvo. Interpelácie používam vtedy, kedy je to potrebné. Mestské zastupiteľstvo nie je pre mňa divadelné predstavenie, kde by som sa mal predvádzať.
Vedel by som tu napísať pomerne dlhý zoznam mojich aktivít, ktoré pomohli zlepšiť život v tomto meste, ale nepovažujem to za nutné. Robím to preto, lebo to považujem za potrebné a nie preto, aby sa to kdesi zverejňovalo.
Kostolná ulica - ak som za jej stav zodpovedný ja, tak ako podľa Tvojho príspevku, takmer za všetko zlé, prosím, je to Tvoj názor. Ak si to myslí väčšina ľudí, dajú mi to pocítiť v najbližších voľbách do samosprávy mesta.
Aj toto fórum bol môj nápad a napriek tomu, že sa obracia mnohokrát voči mne, považujem za správne, že existuje.
Kostolnú sme sa už viackrát pokúšali riešiť, žiaľ, zatiaľ vždy neúspešne. Vieš, že som kvôli tomuto problému mal dokonca nejaké súkromné sedenia s Tebou. Žiaľ... Nenašlo sa vhodné a cenovo dostupné riešenie, vieš o tom.
Ak som Tvoju susedu upozornil (nikoho som nevyberane nezahriakol, ak na tom trváš, predlož dôkaz), tak len preto, že téma Kostolnej sa na tomto stretnutí riešiť nedala. Táto téma je veľmi zložitá, potrebuje oveľa viacej času, ako bol vyhradený pre Tebou spomínané riešenie.
Viac sa nebudem k Tvojmu príspevku vyjadrovať.
Ak niečo chceš, som Ti k dispozícii, ale nevypisuj tu veci, ktoré nie sú pravdivé.
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 26-09-2013, 16:44   #10
juro.andrla
Junior Member

uraj Andrla <juraj.andrla@gmail.com>
18:09 (Pred 22 hodinami)

komu: prednosta, primator
Dobrý deň,
prečítal som si článok vo Vrábeľských novinách o problémoch s cigánmi z Tekovských Lužian, ubytovaných v dome č. 109, Kostolná ulica.
Títo "prisťahovalci" sa ale zdržujú v mestských domoch v rohu Kostolnej ulice a na Petíne.
Žiadam, aby mesto preverovalo v čo najkratších intervaloch , kde sa títo zdržujú, pretože v mestských domoch majú bývať len tí, ktorí majú platné zmluvy a sú občanmi mesta.
Týmto spôsobom im čo najviac znepríjemniť bývanie vo Vrábľoch, pretože dom č. 109 nie je vhodný pre bývanie takého počtu obyvateľov.
Z článku v novinách som nadobudol dojem, že predstavitelia mesta rezignovali ( čo môžeme robiť?), ale to je len voda na mlyn cigánom v tom zmysle,že vo Vrábloch je pohoda, môže nás tam byvať hocikoľko, nič sa nebude diať.
Nečudujem sa ľuďom z Kollárovej ulice, prečo by mali dovoliť znehodnotiť si ulicu takýmito obyvateľmi.Z osobnej skúsenosti môžem napísať len jediné - treba ich vysťahovať mimo mesto, čo najďalej od nás.Jediný "prínos" týchto obyvateľov je vreskot, špina po celej ulici, krádeže v záhradách ( v lete nám zmizlo zo záhrad všetko železo, ktoré nebolo zabetónované a privarené).
Upratovanie ulice, ktoré som požadoval, je síce prevádzané, ale nedostatočné, večer je z ulice smetisko.
S pozdravom,
Juraj Andrla
Kostolná ulica
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 20:07.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..