![]() |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
Registrovaný od: Oct 2010
|
![]() Vážené mestské zastupiteľstvo,
dovoľte mi aby som Vás verejne oslovil a požiadal o naplnenie túžby našich občanov po vlastnom mestskom kultúrnom dome. Je Vám známe že je tu znovu možnosť po viac ako dvadsiatych rokoch, aby mesto kúpilo objekt bývalého Závodného klubu Tesly Vráble keďže je tento v súčasnej dobe na predaj. Na poslednom zasadnutí MsZ v rámci diskusii ste sa tejto témy síce len okrajovo dotkli keď sa pýtala p. poslankyňa Sucháňová p. primátora či vlastník budovy neponúkol predaj mestu. Som nemilo prekvapený, že diskusia, ktorá k tejto otázke vlastne ani nebola skončila pragmatickou odpoveďou primátora, že ponuku mesto nedostalo a keď dostane bude o tom rozhodovať MsZ.( cit. noviny NAŠE VRÁBLE č.2/2016) Vážené p. poslankyne, vážení p. poslanci, obraciam sa na Vás, aby ste zvážili možnosť kúpi uvedeného objektu. Som presvedčený o tom, že sa takáto možnosť už nenaskytne a tiež si dovolím upozorniť na fakt, že nový majiteľ nemusí svojou činnosťou rešpektovať relatívny "pokoj" v tejto časti mesta, hneď vedľa plochy využívanej na kultúrne podujatia po tom ako MsZ v rokoch 1998-2002 schválilo zmenu územného plánu a umožnilo v budove bývalého závodného klubu podnikanie. Nevylučujem, že vzniknú v budúcnosti problémy medzi mestom a novým majiteľom, ktorému v súčasnosti nebráni žiadne zákonné opatrenie napr. vo využívaní budovy ako skladové priestory. Dôležitým faktorom je tiež, že dnes je v majetku mesta Poliklinika a mesto nedávno schválilo v susedstve výstavbu sociálneho zariadenia pre seniorov, okrem toho touto kúpou mesto môže vytvoriť vhodnejšie podmienky pre podujatia na starom ihrisku. Určite je viac logických opodstatnených dôvodov prečo získať do majetku mesta objekt s pozemkom práve tejto lokalite. Otázka kde má mesto vziať finančné prostriedky na kúpu objektu je tiež podľa mňa riešiteľná. Navrhujem, predať objekt Archív vín, ktorý slúži vlastne len k reprezentácii mesta a podľa môjho názoru nie je podstatne kto je vlastníkom. Archív vín v meste predsa zostane a určite bude jeho využívanie pre cestovný ruch mesta a blízkeho regiónu z pohľadu vinárstva v rukách ambiciózneho podnikateľského subjektu atraktívnejšie a efektívnejšie ako ho dnes využíva mesto ktoré jeho správa zbytočne zaťažuje jeho rozpočet. Verím, že mojej výzve ako i žiadosti mnohých občanov budete venovať náležitú pozornosť a rozhodnete sa správne v prospech tých ktorých zastupujete a s dôverou Vám odovzdali svoj hlas. O tom ako to bolo v rokoch 1991- 1993 keď MsZ schválilo svojim uznesením č.84b/93 zo dňa 20.12.1993 kúpu "Závodného klubu" za úradný odhad 5,1mil.sk v 3-4 ročných splátkach by mal verejnosť informovať p. primátor, ktorý bol v tom čase prednostom MsÚ a má k dispozícii všetky potrebné dokumenty v archíve úradu. Verím, že si všetko podstatné ešte pamätá. Žiadam p. primátora,aby zverejnil v našich mestských novinách niekoľko faktov nielen preto, že v novinách je výzva občianky M.V. ale je stále veľa občanov nášho mesta, ktorí sú presvedčení dokonca o tom, že mesto tento objekt predalo. Určite bude občanov tiež zaujímať ako a čo vlastne urobil manažment Teson-u a.s. Vráble pre to, aby mesto mohlo tento objekt reálne získať. Dúfam, že je to aj v záujme p. primátora ako kompetentnej osoby vtedy a samozrejme aj dnes. Ďakujem za pozornosť a prajem všetko dobré. Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 04-02-2016 o 22:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
Registrovaný od: Sep 2011
|
![]() Citát:
V zmysle porekadla aj vlk sa nazerie aj ovca zostane cela, by stavbu noveho klubu znovu mohla vyhrat stavebna firma Staves, ktora by vyberove konanie vyhrala najnizsou cenou. Tuto by potom nasledne navysovala dofakturaciou na pozadovanu cenu ako v pripade ineho klubu v primestskej casti. No nie je to krasa… Ked sme ale pri nostalgii tak ja som za obnoveniei "lahodok u Šlachtovej" Viaze sa k nim mnoho mojich spomienok. Ked sme sa nad ranom vracali z vinicnych akcii tak to bol jediny podnik kde vam naliali pred 10-tou. Takze pani poslanci aj ked patrim medzi starsiu generaciu, nemyslim ze kupovat klub, ktory naviac nie je nicim vynimocny je dobre riesenie. Dobre riesenie je vybudovat novy modernejsi klub. Naposledy upravil jozeF : 06-02-2016 o 21:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
Registrovaný od: Feb 2011
|
![]() Zažil som tam dobré aj zlé akcie, jednu si pamätám, keď tam hrala skupina IF, a v útrobách premietačky sedeli súdruhovia z druhého oddelenia ŠTB, podotýkam vtedajšie vedenie Tesly o ich akcii vedelo.
Dnes sú títo súdruhovia vážení páni na určitých postoch a vážení podnikatelia. Takmer každá dedina /Nová Ves,Slepčany,Čifáre,Klasov,Michal, Maňa,Nevidzany/ dedinka /Tajná,Paňa,Žitavce,Chyndice,Melek/ mestská časť H.Ohaj,Dyčka svoj kultúrny dom, mám názor ako pán Uhrecký, aby sa kultúrny dom stal naspäť kultúrnym dom mesta Vráble. Kúpalisko sme mali, ale už po ňom nie je ani pamiatky, chodil som, kúpal som sa tam...., vyrástli sme tam, možno aj s Tebou pán jozeF Aquapark sen snov, možno moji vnuci budú mať šedivú bradu, keď hádam sa niečo začne konať okolo projektu. Takisto Lahôdky Šlachtová, už len spomínajme, spomínam, mlieko studené života budič, spomínam........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
Registrovaný od: Sep 2011
|
![]() V tomto s tebou musim suhlasit ze vsetky okolite obce maju svoj kulturny dom. Preco ale sanovat stary klub, ked je na dnesnu dobu uplne nevyhovujuci a svojmu ucelu uz nesluzi min. 20 rokov? Kupna cena bude urcite vysoka, okrem toho bude musiet splnat nove normy (protipoziarne, bezpecnostne, bezbarierove atd.) o akustike nehovoriac. Prerabka tejto budovy do stavu splnujuceho sucasne naroky bude stat obrovske peniaze. Nakoniec ma este zaujima kde zaparkujes svoje auto ked budu mat tvoje vnucence vystupenie? Ved aj ohajsky kulturak ma dnes uz vacsie parkovisko. Uviedol som tu dost dovodov preco nie stary klub, skuste uviest nejaky rozumny dovod preco ano, samozrejme okrem nostalgickych spomienok.
Naposledy upravil jozeF : 07-02-2016 o 10:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
Registrovaný od: Feb 2011
|
![]() Áno, jozeF v tomto je úplne pravda. Iba otázka znie: Kde je vo Vrábľoch pozemok?, priestor?, ktorý už niekto ŠIKOVNÝ v rámci ROEPky nevlastní,.... nebol prevedený na .........spriaznenú osobu? Neviem o takom pozemku,....,alebo ten spriaznený čo ten pozemok vlastní, ten prevedený pozemok z neznámeho vlastníka predá mestu za VÝHODNÚ cenu? Takých prevodov tu bolo veeeľľľmiiii veľa......
A medové motúze občanom pod nos tu niekto už pár desaťročí ťahá pod nosom...., alebo psi štekajú a karavána tlačí kočík ďalej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
Registrovaný od: Oct 2010
|
![]() Páni,
prosím dovoľte, aby som prispel niekoľkými svojimi názormi k vašej diskusii. To podstatné som už vlastne napísal v úvode mojej výzvy k poslancom. Pozemky v tejto lokalite, ich využívanie - účel majú z titulu už jestvujúcich a budúcich aktivít pre mesto dôležitý význam. Pozemok na ktorom stojí bývalý Závodný klub ROH susedí z dvoch strán s pozemkami vo vlastníctve mesta. Zo severu sú rodinné domy, vstupná časť prístup na pozemok klubu vyúsťuje na významnú miestna komunikácia spájajúcu štátnu cestu I. tr. s autobusovou stanicou. Z hľadiska územného plánovania je ideálne pre mesto, keď môže v tejto lokalite rozhodovať o činnosti, ktorá je v symbióze so súčasným využívaním a tiež s jej budúcim rozvojom mesta. V tejto súvislosti musím spomenúť, že poslanci mesta v minulom volebnom období veľmi neuvážene predali ťažko získaný pozemok patriaci k Poliklinike. Mám na mysli časť, kde mali ordinácie v minulosti detský lekári a neskôr tu bola zriadená lekárska pohotovosť. Na tomto predanom pozemku rsp. v časti za budovou Polikliniky mesto mohlo o. i. vybudovať veľké parkovisko. Situácia z pohľadu dopravy a problémy s parkovaním je na Moravskej ulici absurdná. Čo sa týka problému nedostatku parkovacích miest som presvedčený, že pozemok okolo objektu klubu zo severnej strany ale tiež v zadnej časti za klubom kde je športové ihrisko postačuje svojou kapacitou. Okrem toho mesto disponuje aj pozemkom kde je v súčasnosti detské ihrisko. K nevyhnutným stavebným úpravám o ktorých sa zmieňujete neviem zaujať dostatočne kvalifikovane stanovisko už aj preto, že nepoznám stav vnútorných priestorov dnes a tiež nie som kompetentný. Predpokladám, že aj vaše posúdenia čo sa týka potrebných stavebných úprav nie sú kvalifikované. Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 09-02-2016 o 01:07. |
![]() |
![]() |