![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Registrovaný od: Mar 2016
|
![]() By ma zaujímalo čo je to za aktivitu bo ma oslovil nejaký pán z firmy z Topoľčian ze mám im predať svoje pozemky pri pumpe slovnaftke ....
Ja neviem o čo ide a údajne aj mesto o tom vie, len nikde som sa nedozvedel čo tam má byť postavené a ja neviem či to nie je nejako málo tie 2 či 3 eurá za meter čo sa ponúka. Lebo teraz aj ten Landrover má byť v nitre a tam mojmu bratrancovi dokodnca od státu ponúkali za podobnu vymeru 15 až 20 eur za meter TAK NECHCEM BYT UKRATENY. Na mape na meste je to ako stavebná plocha vedené, tak by bolo dobre keby sa nám vysvetlilo zo strany vedenia mesta ci to máme predať, alebo nie, a aká cena je dobrá. Bo obyčajného cloveka je lahko oklamať. Aj v nitre mi bratranec hovoril ze najskvor skupovali dajaký kseftari tie pozemky od nich za lacno, no potom im vláda vraj dala cez prsty, a teraz od statu dostanu daleko viacej. Tak ako je to vlastne? vrabelcan Jozef |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
Registrovaný od: Oct 2010
|
![]() Dobrý deň pán Jozef vrábelčan,
nakoľko Mesto Vráble nerealizuje výkup pozemkov , požiadal som o stanovisko firmu , ktorá výkup uskutočňuje.Prikladám jej stanovisko. Pekný deň I.Vojtek ved. OPČaSMM V Topoľčanoch dňa 18.3.2016 Vážený pán Vojtek, dovoľte, aby som reagoval na reakciu občana mesta Vráble, ktorá sa objavila na diskusnom fóre Vášho mestského webu. Spoločnosť AGRONIA s.r.o. je účelovo založená spoločnosť na projekt, ktorý chce vo Vašom meste realizovať súkromná osoba – investor z Vášho regióna. Ide o lokalitu medzi štátnou cestou a Hosťovským potokom, ktorú sme začali vykupovať tento mesiac od vlastníkov jednotlivých parciel, resp. podielov. Vzhľadom na extrémnu rozdrobenosť predmetného územia, kupujeme jednotlivé podiely od pracely č. 1112/1 po č. 1291, od parcely č. 900 po č. 828, od parcely č. 1104 po č. 1081. Tu by som rád zdôraznil, že od vlastníkov kupujeme podiely na celých parcelách, čo znamená, že „investujeme“ do ochranných pásiem vodného toku, inžinierskych sietí, štátnej cesty a do samotnej vodnej plochy potoka, ktorý je stále vedený ako trvalý trávny porast. V prvom kole chceme majetkoprávne vysporiadať čo najväčšiu plochu, aby sme asi v druhej polovici tohto roku mohli vyvolať Jednoduché pozemkové úpravy, ktoré tiež financuje investor tohto projektu. Nie štát, nie mesto. Prečo Jednoduché pozemkové úpravy. Ako som spomenul vyššie záujmová oblasť je extrémne rozdrobená a čo je horšie, asi 50% plochy (m2) spravuje Slovenský pozemkový fond. Z toho vyplýva, že danú lokalitu nie je možné majetkoprávne vysporiadať na 100%. Preto chceme po vykúpení určitého množstva začať proces, v ktorom bude naše vlastníctvo scelené podľa platnej legislatívy, t.j. zákona o pozemkových úpravách č. 330/1991 Z.z. Ako tretí krok bude nasledovať finančne najnáročnejšia časť projektu a to je prekládka niektorých inžinierských sietí, ale k tomu sa môžeme vyjadriť až po skončení pozemkových úprav. Výsledok nášho projektu bude SLUŽBA pre obyvateľov mesta Vráble. Výkupná cena je dnes nastavená od do, podľa viacerých kritérií, podľa celkového množstva m2 jednotlivého vlastníka, podľa úbytkového koeficientu (vodné plochy, ochranné pásma), podľa polohy, podľa výmery konkrétnej parcely. Máme 5 typov parciel, preto nemôže byť jednotková cena rovnaká. V každom prípade treba zdôrazniť, že hodnota, ornej pôdy je v regióne asi 0,35 EUR/m2, hodnota vodnej plochy je 0, hodnota samonáletov je 0, hodnota plôch v ochranných pásmach je 0. Naša spoločnosť vykupuje všetky druhy pozemkov za cenu oveľa vyššiu, ale iba do času, kým nadobudneme potrebný objem m2. Potom s výkupom končíme. V prípade akýchkoľvek otázok ma môžu vlastníci kontaktovať na tel. čísle 0910 999 878. S pozdravom, Ing. Branko Kramer Konateľ spoločnosti |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
Registrovaný od: Oct 2010
|
![]() Dávam do pozornosti návštevníkov fóra aktuálne info k téme "Výkup pozemkov pri pumpe" respekt. "Predaj pozemku - prípad hodný osobitného zreteľa" :
http://forum.vrable.sk/showpost.php?p=1945&postcount=4 http://forum.vrable.sk/showpost.php?p=1950&postcount=6 I.Vojtek ved. OPČaSSM |
![]() |
![]() |