![]() |
|
Zobraz výsledky ankety: Malo byť detské ihrisko zrušene?? | |||
Nie, malo byť renovované ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Ano, malo byť zrušené a nahradené parkoviskom ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Hlasujúci: 0. Nemôžete hlasovať v tejto ankete |
![]() |
|
Práca s témou | Zobrazenie tém |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Registrovaný od: May 2019
|
![]() Dobry den
Zaujimalo by ma preco sa zrusilo detske ihrisko na Sidlisku Luky - oproti materskej školke - (činžiaky 1119 - 1120) - posledne normalne detske ihrisko kde slnko svietilo i poobede. Postupne sa likvidovalo - minuly rok boli zlikvidovane hojdačky, šmykala, preliezka, naposledy prisiel bager a zničil i pieskovisko. Čo tam "mesto Vráble" planuje - parkovisko??? Všetky poriadne ihriska "zo socíku" nam mestečko nahradilo úžasnymi drevenymi ktore sa pomaly rozpadaju a nik sa o to nestara. Zostanú už len ihriska a stromčeky pri ubytovaní "doležitých ľudí" ako je pán primátor??? Tam sa to ihrisko a stromčeky len rozrastajú.... Tak ako??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
Registrovaný od: Jul 2018
|
![]() Dobrý deň,
myšlienka centralizácie detských ihrísk vznikla v roku 2015, kedy sa začalo s budovaním „nových“ detských ihrísk podľa platných legislatívnych predpisov a slovenských technických noriem (ďalej len STN) na miestach s dostatkom priestoru. Vytipovaných bolo 5 lokalít, kde sa detské ihriská realizovali v priebehu rokov 2015 - 2018 s tým, že zvyšné ihriská, ktoré už nevyhovovali STN, boli odstránené. Dôvodom na centralizáciu detských ihrísk bola finančná náročnosť udržiavania pieskovísk a taktiež fakt, že boli na „každom kroku“. Jedným zo zrušených ihrísk v rámci tohto opatrenia bolo aj ihrisko pri bytovom dome na Sídl. Lúky č. 1120. V predmetnej lokalite sa neplánuje budovať žiadne parkovisko, plocha ostáva určená pre verejnú zeleň. Na Sídl. Lúky môžete využívať detské ihrisko pri bytovom dome č. 1117, ktoré je vzdialené približne 125 m od zrušeného ihriska alebo ihrisko medzi bytovými domami č. 1135 a č. 1228, ktoré je vzdialené približne 110 m od zrušeného ihriska. Na záver ďakujem za Vašu otázku a zároveň mi dovoľte požiadať Vás o zmenu štýlu komunikácie na diskusnom fóre. Odpoveď vypracovala: Mgr. Klaudia Šemeláková, referentka OŽPaV MsÚ Vráble |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
Registrovaný od: Feb 2011
|
![]() Štyridsať rokov nám niekto diktoval kedy kde a ako sa máme.
Je demokracia, právo na názor a vyjadrenie nemá hodnotiť obyčajný úradník, politik a pod.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
Registrovaný od: Apr 2011
|
![]() ponajprv mi dovoľte uviesť, že si Vás vážim ako človeka, ktorý má záujem o život okolo seba, teda o verejné veci, a ktorý tento záujem prejavuje diskusiou a podnetmi, teda nie len skrytým frflaním v okruhu známych. Lebo práve takýto ľudia posúvajú veci dopredu.
Na druhej strane si všímam, že v poslednom čase reagujete iba negativisticky, bez podnetov, ba, raz som sa Vás už pýtal, "čo sa musí stať, aby človek, ktorý reaguje k veci a podnetne, vybuchol ako ručný granát?" (následne ste požiadali o stiahnutie svojho príspevku z fóra). Ale tendencia pokračuje ... Moja ponuka trvá: ak sa niečo deje, ak ste s niečím trvalo (dlhodobo) nespokojný, dajte vedieť - možno naozaj niečo poriešime. Aj Vy ste museli zaregistrovať, že v poslednom čase (polrok?) sa zmenil náš prístup k diskusným fóram - začali sme byť akčnejší, nové príspevky sledujeme denne a ani jeden nenecháme bez odpovede dlhšie ako tri dni (ak sa tak aj stane, informujeme o tom prispievateľa). Na túto prácu sme vyčlenili pracovníka, ktorý má právomoc nekompromisne požadovať odpovede od všetkých pracovníkov MsÚ. Pohli sme sa vpred aj preto, že si skutočne vážime všetkých prispievateľov a ich príspevky berieme vážne, aj keď to tak dlhodobo nevyzeralo. Pohli sme sa vpred aj preto, lebo máme chuť a snahu oživiť tieto fóra, lebo sa chceme od (našich) ľudí (ktorí nás, mimochodom aj za toto platia, čo si plne uvedomujeme) dozvedieť, kde nás tlačí topánka, čo treba zmeniť, ba, často nám poradia, aj ako (veď, aj o to ide a nik nemá v sebe múdrosť a skúsenosti celého sveta)! A tiež sme dúfali, že našim prístupom zmeníme prístup tých diskutujúcich, ktorí pri každom svojom podnetnom návrhu či pripomienke vopred urážajú tých, od ktorých očakávajú odpovede a riešenia (to sa potom všetko robí fakt s veľkou chuťou). A čo sme dosiahli? Prvú ambíciu sme naplnili: na každý príspevok odpovedáme. Domnievam sa, že aj vďaka tomu sa fórum mierne rozbieha (niektorí teda už našu snahu zaregistrovali). Dosiahli sme aj to, že aj úradníci si začínajú viac uvedomovať, že sú pod kontrolou (znie to síce ako klišé, ale, verte, stále nám to treba pripomínať), že sa nezodpovedajú len svojim nadriadeným, ale aj verejnosti, aj svojim susedom, známym, ale aj tým, ktorých si ani neuvedomujú, keď ich stretávajú na uliciach. Dosiahli sme (aspoň myslím, že aj toto sa podarilo), že naše odpovede majú hlavu a pätu, že to nie sú len "odpovede, kvôli odpovediam", že nikoho "neodpinkávame", že sa všetkým odpovediam poctivo venujeme. Čo sme (možno okrem iného) nedosiahli? Hm, pozrite sa na štýl príspevku, na ktorý reagovali kolegovia (a na ... Váš?). Za socializmu sme všetci museli "držať huby". Ja viem, že sa to dnes zle počúva, ja viem, že je tu dnes množstvo nostlagicky spomínajúcich seniorov, ktorí nás presviedčajú, že to nie je pravda, že všetko bolo v poriadku, že to, že tu nebola bieda (nebola?) napokon ani nebolo vykúpené morálnym marazmom. V podstate mi je jedno, či týmto drístom niekto verí alebo nie, to, že za komunistov sme museli držať huby hádam nikto nezaprie. A vidím, že aj Vy si to pamätáte. Na druhej strane, keď nás "vypustili z klietky", akoby sme sa odtrhli z reťaze! Pamätáte sa, čo nám niekedy vravievali o zvieratách v ZOO? Že, ak by sa dostali do voľnej prírody, nevedeli by v nej žiť, nevedeli by si zohnať potravu, nevedeli by sa skrývať a brániť a tak by sa stali ľahkou korisťou dravcov? A čo sa stalo nám, zvieratám vypusteným z klietky socializmu? Zaujímavé, nezahynuli sme. Namiesto toho, aby sme sa správali nevedomo ba bojazlivo, bijeme hlava nehlava všetko okolo seba. Roztrhať, pohaniť, dourážať! Ak mala zvíťaziť pravda a láska, haha, tak sme ich hneď na začiatku roztrhali lžou a nenávisťou. A toto si v sebe nesieme stále. Lebo inak si neviem vysvetliť, prečo človek, ktorý má v sebe toľko občianskej statočnosti, že sa aj za svoje okolie opýta na detské ihriská na svojom sídlisku, musí zároveň dourážať druhú stranu iróniou, klamstvami a polopravdami ... "všetky poriadne ihriska "zo socíku" nam mestečko nahradilo úžasnymi drevenymi ktore sa pomaly rozpadaju a nik sa o to nestara." Skúsme to rozobrať: tie poriadne ihriská zo socíku, ako sa spomína v odpovedi UŽ NESPĹŇALI NORMY! Tie drevené (áno, uznávam, nie som odborník - trendové, čím ale nespochybňujem výber a prácu kolegov!) NORMY SPĹŇAJÚ! Rovnako NIE JE PRAVDA, že sa o ne mesto nestará a chátrajú - dôkaz nájdete v rozpočte mesta, kde sú na to vyčlenené prostriedky. A, mimochodom, ak nie, presne aj toto fórum je prostriedok, ako prípadné nedostatky opraviť! Veď sme ľudia, ako som spomínal, nik nevidí všetko, ale všetci všetko vidia! Veď to stačí akýmkoľvek spôsobom nahlásiť tým, čo to majú na starosti (a to sme aj patrične ocenili a prispievateľovi sme odpovedali). A napokon: "Zostanú už len ihriska a stromčeky pri ubytovaní "doležitých ľudí" ako je pán primátor??? Tam sa to ihrisko a stromčeky len rozrastajú...." Očakával prispievateľ odpoveď aj na túto otázku? Predpokladám, že nie. V tom prípade, ale načo ju kládol? A sme doma - v snahe uraziť? A práve na toto reagoval kolega, ktorý spravuje fórum: požiadal prispievateľa o zmenu štýlu komunikácie, o trochu úcty k druhej strane. Nežiadal klaňanie sa veľaváženým "pánom hore", len debatu bez invektív ... Je to pre vás (všetkých) tak veľa? A tak som sa veeeľkým oblúkom dostal, vážený siska, k Vášmu príspevku. Áno, štyridsať rokov nám tú súdruhovia diktovali kedy, kde a ako sa máme (ste si istý, že to neskončilo?). Áno, dnes žijeme v demokracii, kde je právo na názor zakotvené v ústave a to (konečne) nie len formálne. A, áno, práve v demokracii MÁ ČLOVEK (úradník, obchodníčka, operátor vo výrobe, boxer, automechanik, traktoristka ...) PRÁVO hodnotiť vyjadrenie iného človeka! Zvlášť, ak jediné, čo týmto hodnotením sleduje, je obyčajná ľudská slušnosť ... Myslím, že John Lennon povedal, že svet bez hraníc nikdy nie je svetom bez hraníc! Sloboda každého jednotlivca má svoje hranice! Tie sa začínajú tam, kde moja sloboda naráža na slobodu iného človeka. Jednoduchšie by som asi v odpovedi na Vašu pripomienku mohol povedať: pozor, sloboda (vo Vašom príspevku o nej hovoríte ako o demokracii) nie je anarchia! Poznámka na záver: ak by to tak aj náhodou vyzeralo (alebo, ak by si to niekto chcel nasilu takto vysvetľovať), ani jedno z predchádzajúcich slov nebolo myslené ironicky. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]() Odpoveď na otázku.
V danom prípade ide o jasnú nekomunikaciu mesto vs občan. Keby odpoveď na podnet bola v obrátenom poradí, tz mesto informovalo o zámere zrušiť detské ihrisko a nahradiť zeleňou určite by nevznikla nervozita, panika z diania na sídlisku. Reakcia zadávateľa príspevku bola reakciou na stavebné iniciatívy, ktoré bez oznámena vznikajú v rámci mesta. Tiež by ste nebol spokojný, keby vám zastane bager pod oknom a začne upravovať pozemok medzi cinziakmi. Tá informovanosť v čase internetu a rôznych aplikácií je slabá, treba akčnosť, dať správu na titulku, bude sa toto a toto konať, budovať. A investičné aktivity na sídlisku Žitava sú rádovo v poslednej dobe oveľa vyššie ako na sídlisku Lúky, Kaška, a o uličkách už ani nehovorím. Som rád, pán Čokyna, že aspoň vy komunikujete, reagujte a patrate po príčine negatívnych príspevkov, bárs by bolo viac vašich kolegov takto iniciativnych a otvorenejsich k riešeniu a diskusii. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() inak, opäť ste voľačo povedali! Už sme si aj my všimli (alebo, ak chcete, konečne nám došlo), že, ako píšete "Keby odpoveď na podnet bola v obrátenom poradí, tz mesto informovalo o zámere zrušiť detské ihrisko a nahradiť zeleňou určite by nevznikla nervozita". Naposledy, keď mesto zadávalo výrub "nejakej zelene" (prosím, nechytajte ma za slovíčka), tak sme už oznam o tom aj so zdôvodnením dávali na webstránku VOPRED. Dobrý nápad, skúsime ustrážiť, ďakujeme. Myslím, že to postupne spoločne nastavíme na takú úroveň, aby sme boli všetci informovaní a spokojní. Len sa dovtedy skúsme navzájom strážiť a zbytočne sa neurážať. Ja si stále myslím, že nám ide všetkým o to isté a tiež si myslím, že tá hlúpa a zbytočná nervozita súvisí so VZÁJOMNÝM informovaním sa. Ďakujem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() Veľmi veľa zbytočných hádok, urážok,osočovania vzniklo nekomunikovaním, niekedy aj nepočúvaním protistrany.
Viete, nie každý má dar z hora na verbálnu komunikáciu, tak píše svoje pocity, ktoré by nikdy nikde nepovedal. A niekedy aj povie nápad, názor ktorý sa stretne s nepochopením, je zamietnutý, alebo zaradený medzi nesplniteľné sľuby, iba preto aby sa opýtaný zbavil pýtajúceho sa. Stále budem tvrdiť, že ste jeden jediný z mesta, ktorému záleží na slušnej komunikácii s občanom, trebas aj agresívnym, arogantným, pýtate sa, komunikujete a posúvate to na správnu slušnú mieru. A zároveň sa pýtam, prečo iba jeden jediný? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() nie iba jediný. Pozrite, čo na fórach robí kolega Németh! Len, on je v oveľa menej pohodlnej situácii, ako ja. On nielen zodpovedá za zabezpečenie odpovedí na podnety a príspevky v horizonte plus/mínus troch dní (a je to často ťažký boj, tomu verte!), zároveň zodpovedá za "spravodajský charakter" príspevkov (aby boli napísané sucho informatívne, bez emócii, hodnotiacich či samohodnotiacich prvkov). V podstate tento úzus prekročil jediný raz (a stalo sa tak po našom vzájomnom zhodnotení situácie) a pozrite, ako sme si vzápätí na to "pokecali" ...
A, ak chcem byť objektívny (chcem), tak na celé diskusné fóra prísne dozerá prednostka úradu, ktorá je tiež hybným motorom toho, aby to z našej strany fungovalo a angažuje sa vo veciach, kde už my nestíhame. Myslím, že až toto je úplná a fér reakcia na Váš podnet (nerád sa prikrývam cudzou perinou ...). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
Registrovaný od: Oct 2010
|
![]() Pozdravujem Ťa Juraj,
prepáč, ale minimálne v jednom prípade Tvoj kolega p. Németh nereagoval. Je to v prípade diskusii v ktorej sa občan dožadoval úpravy ciest vo vinohradoch. Ja som do tejto diskusie vstúpil s otázkou. Či je mesto vlastníkom týchto komunikácii, rsp. či má mesto oficiálny súhlas od vlastníka, keďže podľa mojich informácii je vlastníkom týchto komunikácii štát.Nedal som si tú námahu, aby som sa ozval, pretože spolupráca vinohradníckych združení s mestom sa orientuje hlavne na spoločenské podujatia a ochrana - zachovanie ekologickej stability (MÚSES), ale tiež prístupové komunikácie sú zrejme pre väčšinu vinohradníkov nepodstatné rsp. sú stredobodom pozornosti len v prípadoch o ktorých sa diskutujúci zmieňovali. Čo zrejme vyhovuje aj mestu. Pretože by to malo dopad na rozpočet mesta a dodržiavanie VZN ( MÚSES) by musel aj niekto kontrolovať. Toľko, pre vysvetlenie. Pri tejto príležitosti možno tiež spomenúť prípravu budovania vodovodnej sieti vo vinohradoch z pohľadu súhlasu vlastníkov pozemkov po ktorých pôjde sieť vodovodných potrubí. Na záver len jeden môj postreh ako tiež vinohradníka.Naši vinohradníci sú určite majstri v pestovaní viniča a hlavne výroby kvalitného vína. No žiaľ takmer vôbec sa nevenujú starostlivosti o samotné vinohrady ako celistvú jedinečnú lokalitu z hľadiska jej ochrany a základnej infraštruktúry ako sú prístupové cesty. Uvedomujem si, že som prešiel na trošku inú tému, ale domnievam sa, že je treba hlavne v našom "vinohradníckom" meste o tom viac verejne diskutovať. Ďakujem za pozornosť a očakávam odpoveď Juraj. |
![]() |
![]() |