![]() |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Registrovaný od: Aug 2019
|
![]() Dobrý deň,
rád by som sa ako slušný a poctivý občan informoval, ako pán Primátor prišiel k najluxusnejšiemu bytu vo Vrábľoch (ako bolo na webe spomenuté). Taktiež som nikde nevidel inzerciu na predaj tohto bytu. Stavbu tohto bytu a celej bytovky realizoval ViOn, ako všetky projekty vo Vrábľoch a ako vieme, pán primátor je velmi dobrý priateľ pána Ondrejku, majiteľa ViOnu. Zaujíma ma teda, ako pán primátor prišiel k takémuto bytu a moja ďalšia otázka znie, prečo všetky projekty vyhráva ViOn. To naozaj pri dnešjej situácii na trhu stavebníctva, kde je konkurenciaschopnosť extrémne silná nedokáže nikto prebiť lukratívnu ponuku ViOnu na stavbu bytoviek/panelákov, alebo tu ide o niečo iné? Ďakujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
Registrovaný od: Oct 2010
|
![]() Fico - Bašternák = bytový komplex "Bonaparte"
T.T. - V.O. = komfortný byt na "sídl. Žitava" Do konca júna mál T.T. predložiť Komisii na ochranu verejného záujmu z akého právneho titulu a za akých podmienok tento komfortný byt užíva. Verím, že pán primátor do uvedeného termínu tak urobil a občania budú o tom informovaní. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
Registrovaný od: Nov 2016
|
![]() Citát:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
Registrovaný od: Jul 2018
|
![]() Citát:
Komisia na ochranu verejného záujmu k predmetnej veci ešte nezasadla (nakoľko bolo letné dovolenkové obdobie, a bolo náročné zabezpečiť uznášaniaschopnosť komisie), hoci pôvodne navrhla už do programu augustového zasadnutia zaradiť informáciu o stave spracovania majetkových priznaní volených funkcionárov. Zo spomenutých dôvodov sa zasadnutie komisie nestihlo uskutočniť. Do najbližšieho riadneho zasadnutia mestského zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční 23. októbra 2019 komisia zasadne a preto je predpoklad, že sa v programe zasadnutia objaví aj bod, v rámci ktorého komisia bude informovať o výsledku svojho rokovania. Odpoveď vypracoval: Mgr. Viktor Németh, referent OOaS MsÚ Vráble |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
Registrovaný od: Nov 2016
|
![]() Myslím, že je dôležité tieto podozrenia uspokojivo vysvetliť priamo pánom primátorom. Napokon v prípade čistého konania to nemôže byť problém. Akékoľvek otáľanie s odpoveďou len zvyšuje vážnosť podozrení. Tu je priestor!
Naposledy upravil Lukáš Kováćik : 01-09-2019 o 07:15. Dôvod: ddoplnenie titulku |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
Registrovaný od: Jul 2018
|
![]() Citát:
Mestské zastupiteľstvo uznesením č. 35a/2008 schválilo výber investora na výstavbu bytových domov do osobného vlastníctva na Sídl. Žitava vo Vrábľoch formou obchodnej verejnej súťaže. Súčasťou súťaže bol aj predaj pozemkov pod plánovanými bytovými domami investorovi. Súťaž sa uskutočnila 20. 8. 2008 osobným odovzdaním súťažných návrhov hodnotiacej komisii. Súťaže sa zúčastnilo 5 súťažiacich. Víťazom súťaže sa po vyhodnotení hodnotiacou komisiou v súlade so schválenými kritériami súťaže stala spoločnosť ViOn, a. s., ktorú svojim uznesením č. 58/2008 potvrdilo aj mestské zastupiteľstvo. Z uvedeného vyplýva, prečo táto spoločnosť realizuje zástavbu bytových domov na Sídl. Žitava. Odpoveď vypracoval: Imrich Vojtek, vedúci OPČaSMM MsÚ Vráble |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Citát:
Naozaj považujete toto za postačujúcu odpoveď? Pán Vojtek, keby nesedite na MsÚ Vráble a ste len občanom mesta, stačila by Vám táto odpoveď a vôbec by Vám nebolo ani trochu divné, že komisia z 5 uchádzačov zvolila práve ViOn? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
Registrovaný od: Apr 2011
|
![]() Ak chcete silou mocou za všetkým vidieť zlých zlých bubákov, klamstvo, podvody, svinstvo a konšpirácie úradníkov slúžiacich oligarchom v krajine Marlboro, tak Vám to zrejme žiadne slušné odpovede nevyhovoria. To dnes už ani nie je o presvedčení, to je už skôr skupinová diagnóza. Čo ma na tom celom mrzí je, že sme ju do veľkej miery zapríčinili sami - nechcene, ale predsa. Čím? Že sme sa v tomto smere dostali k transparentnosti NESKORO ...
Pochopte, prosím, kolega Vojtek Vám objektívne nemohol odpísať inak, ako odpísal: investor bol vyberaný formou verejnej obchodnej súťaže (transparentnejšie sa nedá), vyberala ho päťčlenná komisia a všetko následne prešlo schvaľovacím procesom poslancov mestského zastupiteľstva. Potiaľ by to bolo v poriadku. Čo v poriadku nie je, je fakt, že tieto informácie nemáte k dispozícii na webe, a teraz, keď spomínaný kolega nie je na pracovisku, ich k okamžitej reakcii nemáme ani my ... (smola a hanba). Cesta ale nie je zarúbaná. My sme už so zverejňovaním verejných obchodných súťaží začali, len sme ich zatiaľ nastavovali na zverejnenie od roku 2011. Na webstránke mesta ich nájdete pod hlavičkou Ponuka majetku. Vaša reakcia nás však utvrdila v tom, že treba ísť aj do skorších období (a, pokiaľ si dobre pamätám, kolega Vojtek bol prvý, kto s tým nápadom prišiel, len sme ho brzdili kvôli množstvu iných operatívnych povinností = odkladali sme to na neskôr - ak vôbec ...), za čo Vám patrí vďaka. Skúsme sa dohodnúť tak, že v priebehu budúceho týždňa na uvedených podstránkach uverejníme minimálne obchodnú súťaž, na ktorú sa konkrétne pýtate a tým pádom aj mená členov komisií. Ak Vám ani to nebude stačiť, tak sa znova ohlásite, a my prípadne na tomto fóre doplníme odkazy na to, kto o členoch komisií hlasoval a ako (malo by to byť už dnes zverejnené ako súčasť materiálov z mestského zastupiteľstva z tých rokov, ale my Vám dáme priame linky, aby ste to nemuseli prácne hľadať). Môže byť? Niet čo skrývať. Alebo inak: zbytočne sa hneváte a nedôverujete. Ak má kto, čo skrývať, ľudia, ktorí s Vami komunikujú to rozhodne nie sú. Opakujem, všetci sa zhlboka nadýchnime, počkajte do budúceho týždňa (povedzme, do utorka obeda) a potom sa dohodneme, ako ďalej, podľa toho, či Vám bude postačovať naša odpoveď. Vopred Vám ďakujem za pochopenie. (Pozrite, keď to už počkalo toľko, za sedem dní sa svet nezrúti.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Citát:
Pán Čokyna aj Vy sedíte na MsÚ vo Vrabloch tak, ako Váš kolega? Lebo ak áno, tak úplne chápem túto reakciu. PS: rozumiem, že nikto zo zamestnancov MsÚ Vráble tu nedá za pravdu mne ani nikomu inému, keďže by išli sami proti sebe. Mojim cielom je otvoriť témy, o ktorých sa ludia boja diskutovať. Treba sa zamyslieť nad tým, čo sa deje okolo nás a v našom krásnom meste. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
Registrovaný od: Apr 2011
|
![]() Aha, sorry, pracujem na mestskom úrade vo Vrábľoch, stál som pri zrode internetovej komunikácie mesta, zakladal a moderoval som prvé diskusné fóra, všetci ma tu poznajú, tak som podcenil situáciu a nijako som sa nepredstavil. To po prvé.
Po druhé: Ak si myslíte, že som klasický (servilný) úradník, ktorý nedá za pravdu Vám (dofrasa, kto ste Vy, že musíte mať vždy pravdu?!) ani "nikomu inému", haha, tak ste fakt smiešny. Ja som vysvetľoval všetky nepríjemné témy a v diskusiách nastavoval krk verejnosti, keď Vy ste podľa všetkého ešte ani nevedeli čítať! Opýtajte sa, prosím, svojho okolia, s kým diskutujete! Nijako Vás tým nedehonestujem (aj akýkoľvek mladý a neskúsený človek má právo na názor), len sa bránim tomu, že ma nálepkujete! A to ma teda fakt uráža (a možno by stálo za to, ako som písal vyššie, rozdýchať to, premyslieť a pokúsiť sa ospravedlniť, čo Vy pri svojej prezentovanej arogancii asi ale nedokážete) ... A po tretie, len zopakujem: Ak chcete silou mocou za všetkým vidieť zlých zlých bubákov, klamstvo, podvody, svinstvo a konšpirácie úradníkov slúžiacich oligarchom v krajine Marlboro, tak Vám to zrejme žiadne slušné odpovede nevyhovoria. To dnes už ani nie je o presvedčení, to je už skôr skupinová diagnóza. Bože, človeče, to máte fakt tak málo sebavedomia a sebaúcty, že sa bojíte počúvať fakty, aj keď sa Vám nepáčia a potrebujete na (pre Vás, nie pre mňa) anonymnom fóre neustále opakovať tú svoju mantru? Ponúkol som Vám riešenie situácie a Vy namiesto odpovede, len znova hľadáte niečo za rohom! A viete prečo? Vám totiž po Vašom poslednom príspevku o žiadne riešenie nejde! Vy potrebujete len neustále opakovať niečo, o čom ste aj bez akýchkoľvek dôkazov presvedčený, že je pravda. Opakovať, aj keď Vás presvedčíme, že to nie je pravda. Opakovať, lebo tísíckrát zopakovaná lož sa pravdou stáva ... Ako som napísal vyššie, toto už je na návštevu lekára (čím by sme mohli túto diskusiu ukončiť). |
![]() |
![]() |