Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Činnosť MsÚ

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 18-12-2012, 07:53   #11
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné Občianske združenie...

Takáto myšlienka mi nie je cudzia, len je škoda, Pali (Uhrecký), že aspoň tí, čo môžu (a tearz myslím aj Teba), nevyužívajú najdôležitejšie fórum mesta - mestské zastupiteľstvo. Aj ostattné, ktoré sa konalo 12. 12. 2012 (takýto krásny, magický dátum) bolo ľuďom, ktorí sú doma, či už na dôchodku, nezamestatným a pod. prístupné. V doobedňajších hodinách tam prakticky bola jediná občianka mesta, bývalá poslankyňa p. Hegedušová, za čo jej ďakujem. Ak niekto má výhrady voči tomu, čo sa v meste deje a vie si to obhájiť, prečo nepríde a nepovie to tam, kde to budú počuť poslanci a vedenie mesta?
Vraj sme nekompetentní... OK... Ale treba si uvedomiť, že množstvo pripomienok k návrhu rozpočtu bolo tiež nekompetentných. Tu sa to veľmi ťažko vysvetľuje, ale skúsim aspoň pár.
Poplatok za webstránku - Webstránka mesta je spravovaná spoločnosťou Weby Group, s. r. o., čo je napísané aj na stránke mesta. Poplatok je za bežnú údržbu stránky a nesúvisí s tým, či mesto má zamestnanca, ktorý sa stará o využívanie tzv. redakčného systému, teda systému, ktorý umožňuje vkladať informácie o dianí v meste.
Poplatok CORA - nejedná sa o nejakú bezpečnostnú službu a teda nie je tam žiadny súvis s centrálnym pultom mestskej polície. Spoločnosť CORA, alebo CORA GEO je dodávateľom a prevádzkovateľom informačného systému mesta - evidencia obyvateľov, správa daní a poplatkov,účtovníctvo... Poplatok je za údržbu systému a licencie...
Takýchto vecí je tam viac. Bolo by to na dlhé písanie, zvlášť o futbale, k tomu sa vrátim v osobitmom príspevku.
Najlepšie je fakt prísť na zastupiteľstvo, tam sa mnoho vecí dá pochopiť a možno aj zmeniť.
A teraz k tomu občianskemu združeniu. V čase, keď tu "frčal" veterný park a padali rôzne obvinenia na stranu poslancov, som sa pokúsil začať stretávať s občanmi osobne. Mal som, samozrejme, súhlas mesta na využívanie mestských priestorov, ktoré mesto svojim občanom na takéto stretnutia poskytuje bezplatne. Na prvé stretnutie prišiel jeden občan - aj ten bol z Tajnej a chcel riešiť problém jeho obce, na druhé neprišiel nikto. Obidve boli vopred avizované a konali sa v čase, kedy už väčšina ľudí nepracuje... Takže nezáujem, len veľké reči...
Skúsme zatiaľ len tak nezáväzne, zorganizujte sa, povedzte termín a čas - podľa možnosti po 17,00 a ja určite, a verím, že aj viacerí poslaci, prídem.
Skúsme definovať témy o ktorých sa chceme rozprávať a pokúsime sa byť kompetentní :-).
Takže rukavica bola hodená, ja výzvu prijímam...
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 17:30.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..