Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Všeobecne záväzné nariadenia

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 18-04-2012, 17:14   #11
Michal Demeš
Member

Registrovaný od: Mar 2010
Lokalita: Vráble
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal tibor.lieskovsky Zobraz príspevok
No k návrhu názvu, tam ak sa nemýlim je hlas občanov len odporúčací v konečnom dôsledku je to voľba odbornej komisie, ktorá má naň len prihliadnuť. Čo je možno aj má význam, ináč by sme mohli mať námestie "Chucka Norrisa".
Čo mňa mrzí, je to, že verejnosť si nemala možnosť vybrať vzhľad námestia, lebo z tejto betónovej plochy je dosť ľudí "nadšených".
Názov "Čerešňové námestie" je pekný hold "Čerešňovej ulici", ale zároveň celkom slušná irónia na jeho súčasný vzhľad.
Sucasny vzhlad namestia v sulade s jeho novym nazvom je mozne ciastocne zjemnit vysadbou okrasnych ceresni. Videl som to vo viacerych velkych mestach. Rad mestu pomozem, pokial o realizaciu takehoto navrhu prejavi zaujem. Kvitnuce ceresne si pozrite aj tu
Starý 19-04-2012, 10:03   #12
peterM
Senior Member

Lokalita: vrable
Počiatočné

Včera na zasadnutí schválili poslanci čerešňovú variantu námestia. Debata bola zaujímavá, škoda že to nejde do TV. Názov Hlavné neprešiel z dôvodu Hlavnej ulice. Meno po osobnostiach neprešlo kôli rôznym dôvodom, aby sme neurazili ďalšie osobnosti, aby sa nemusel meniť názov, ak sa v budúcnosti zistí že s osobou nebolo všetko v poriadku atď.
Ako viackrát odznelo, poslanci vraj reagovali na veľký tlak občanov, aby sa námestie pomenovalo. Veľkosť tlaku dokazuje aj všetkých 26 návrhov, približne od 56 občanov, 9 tisícoveho mesta, ktorí sa ankety zúčastnili...

Opačný názor mal poslanec Prešinský, ktorý navrhol zrušiť tento bod programu, pretože ten tlak verejnosti nieje dostatočný, navyše námestie nieje skolaudované... Každý v meste to aj tak bude volať "námestie" a je úplne jedno aký názov sa tam schváli. dodal.
Primátor ale hneď reagoval, že ukončením kolaudácie sa môže námestie aj pomenovať a slávnostne odovzdať....

Takže zase sa našiel dôvod ako minúť peniaze z rozpočtu na nejakú sebareprezentačnú akciu. Zrejme už tušíte odkiaľ ten tlak pochádza...

Odznel aj názor nevysádzať čerešne kôli neporiadku, ktorý okolo nich vzniká a výške stromov.

Toľko úvodom pár slov zo zasadnutia MSZ 18.4.2012. K ďalším bodom programu sa budem venovať v inej časti diskusného fóra.

Naposledy upravil peterM : 19-04-2012 o 12:02.
peterM je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 19-04-2012, 20:59   #13
Marian Libiak
Senior Member

Počiatočné Peter

nepočul som opakované apely poslancov na to, aby sa námestie pomenovalo. Píšte o tom, čo ste videli a počuli a nie, čo ste chceli vidieť a počuť. Vážim si, že ste jeden z mála občanov, ktorí chodia na mestské zastupiteľstvo, ale nepíšte tendenčné príspevky...
Tá diskusia bola širšia a určite nepodporovala žiadnu sebareprezentačnú akciu...
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 19-04-2012, 21:02   #14
Marian Libiak
Senior Member

Počiatočné

Fajn, Michal...
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2012, 10:52   #15
peterM
Senior Member

Lokalita: vrable
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Marian Libiak Zobraz príspevok
nepočul som opakované apely poslancov na to, aby sa námestie pomenovalo. Píšte o tom, čo ste videli a počuli a nie, čo ste chceli vidieť a počuť. Vážim si, že ste jeden z mála občanov, ktorí chodia na mestské zastupiteľstvo, ale nepíšte tendenčné príspevky...
Tá diskusia bola širšia a určite nepodporovala žiadnu sebareprezentačnú akciu...
Píšem to čo som videl a počul, okrem iného je z toho záznam, takže moje vyjadrenia sa dajú overiť. Chápem že môj štýl písania je iný ako si občania zvykli prečítať, v pozitívne uhladených článkoch, v mestom platených médiach.

Pokiaľ mesto nespustí videoarchív zasadnutí, budem o nich informovať tak ako to vidím ja. Berte to ako nezávislý hlas obyvateľa mesta, ktorý musí vychádzať z informacíí ktoré dalo mesto na web a z verejných zasadnutí. To čo vidím na zasadnutiach sa už jednoducho nedá prehliadať a na nedostatky budem upozornovať.
peterM je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 17:16.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..