Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Diskusia o meste Vráble

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 20-10-2014, 00:24   #11
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Unhappy Ponuka neoslňuje

Kandidát na primátora nášho mesta :

č.2 Dušan Kúdela, Ing., 67 r., technik, Vráble, Hliníková 1208/29, KDH
Pôsobí v samospráve mesta od roku 1990. Bol poslancom , členom Mestskej rady a tiež bol aj zástupcom primátora. Aktívne pracoval v najťažšom období v počiatkoch samosprávy v rokoch 1990 - 1998. Neskôr však ako zástupca primátora v čase keď bol primátor p. T. Tóth zároveň aj poslancom NR SR a bol často neprítomný, mal možnosť p. Kúdela preukázať svoje schopnosti ako zastupujúci. Žiaľ práve vtedy túto úlohu evidentne nezvládol a zlyhal. Okolnosti ktoré ovplyvnilo jeho zlyhanie opisovať nebudem, lebo sú dostatočne všeobecne známe. Boli situácie pri ktorých mal zastupovať mesto pri neprítomnosti primátora ako volený zástupca mesta, ale mesto zastupoval prednosta MsÚ, čiže len menovaný úradník . Treba povedať, že veľmi ochotne a nezištne pomerne často práve p. J. Jamrich, ktorý bol vtedy prednostom. Určite si to veľa občanov pamätá aké bolo zastupovanie primátora v tom čase v našom meste. Okrem toho bez ohľadu na skúsenosti v samospráve či odbornosť p. Kúdelu, podľa môjho názoru nie sú jeho komunikačné a vyjadrovacie schopnosti na prijateľnej úrovni tohto postu. Určite ste viacerí z vás ktorí ste sledovali jeho vystúpenia na MsZ či už priamo, alebo na zázname a budete so mnou súhlasiť, že môj názor nie je subjektívny. Moje tvrdenie potvrdzujú tiež jeho odpovede šéfredaktorke novín „NAŠE VRÁBLE“ v ankete v ktorej položila tri otázky všetkým kandidátom na post primátora. Kto ste to nečítali odporúčam prečítať noviny č. 18 z dňa 16.10. 2014 str. 3.
Ďakujem za pozornosť.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-10-2014, 23:12   #12
Pavel Uhrecký
Senior Member

Unhappy Ponuka neoslňuje

Kandidát na primátora mesta v poradí č. 3 :

č.3.Marian Libiak, Ing., 59 r., projektový manažér, Vráble, Sídl. Lúky 1134/60,
nezávislý kandidát

Už tretie volebné obdobie je poslancom MsZ. Bol členom a v tomto končiacom volebnom období aj predsedom finančnej komisii MsZ. Okrem toho pôsobí ako predseda dozornej rady Dalkia Vráble a. s. Určite patrí medzi poslancov,ktorí majú konštruktívne návrhy, ale na ich presadenie mu chýbalo viac odvahy a vôle. Myslím, že je na zamyslenie, keď proti súčasnému primátorovi stoja vo volebnej súťaže hneď traja z koalície,ktorú pred štyrmi rokmi predstavil súčasný primátor p.T.Tóth občanom ako svojich partnerov. Je otázne ako chcú presadzovať svoje návrhy a riešenie problémov pri novom zložení poslancov keď, sa im to nepodarilo presadiť pri absolútnej väčšine ktorú v MsZ mali doteraz ? Čo im v tom bránilo ? Ako a čim nás aj p. M. Libiak môže presvedčiť, že teraz sa jeho dobré návrhy presadia ? Človek však musí mať vždy nejakú nádej.Napriek mojim kritickým slovám p. Libiakovi musím uznať jeho snahu o dialóg s občanom aj na tomto fóre. Bol jeden z mála poslancov, ktorý kritiku aj prijímal a viedol diskusiu s občanom, čo osobne považujem za jednu z najdôležitejších vlastnosti, ktorú by rozhodne mal mať volený zástupca a hlavne primátor. Dúfam, že si túto vlastnosť p. M. Libiak zachová aj naďalej.

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 20-10-2014 o 23:22.
Starý 21-10-2014, 12:39   #13
peterM
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Lokalita: vrable
Počiatočné

Dobré postrehy pán Uhrecký. Ja sa nemôžem zbaviť dojmu, že veľká čať kandidátov bola nasadená len z dôvodu záchrany toho súčasného.
peterM je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 21-10-2014, 13:42   #14
Marian Libiak
Senior Member

Počiatočné

Peter, ja som nebol nikým nasadený. Kandidujem na základe iniciatívy občanov mesta, ktorí posledné tri roky prejavovali podporu na zmenu a vyzývali ma kandidovať na funkciu primátora. Vlani v októbri som sa, aj po rodinnej podpore, rozhodol.
Netreba vymýšľať rôzne konštrukcie. Dobrá zmena môže mesto znovu posunúť ďalej...
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 21-10-2014, 19:05   #15
jozeF
Senior Member

Registrovaný od: Sep 2011
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal peterM Zobraz príspevok
Dobré postrehy pán Uhrecký. Ja sa nemôžem zbaviť dojmu, že veľká čať kandidátov bola nasadená len z dôvodu záchrany toho súčasného.
Peter nie je tomu celkom tak. Ja mam info ze p.Libiak sa pred volbami vzda kandidatury v prospech T.Totha. Odmenou za to bude zevraj miesto prednostu kedze zastupca primatora je uz slubeny strane SMER za to ze podporili primatora vo volbach a isli do koalicie sdku-smer. Budem rad ked to nebude pravda ale taketo info sa ku mne dostalo...
jozeF je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 21-10-2014, 21:47   #16
Marian Libiak
Senior Member

Počiatočné

jozeF,
myslím si, že už tu komunikujeme (aj spolu), dosť dlhý čas.
Ako môžete takéto čosi napísať? Nemohli ste sa ma najskôr opýtať, ako je to? Istá skupina ľudí momentálne šíri informície, ktoré majú dehonestovať kandidátov na primátora.
Vážený pane,
ja sa svojho mandátu môžem vzdať len vtedy, keby mi zdravotný stav neumožňoval vykonávať funkciu primátora, a ten mám zatiaľ v poriadku.
Nenahovárejte si tu nezmysly. Ja som vystúpil z SDKÚ-DS 16. 9. 2014 aby som mohol kandidovať na funkciu primátora mesta ako nezávislý.
Nepožiadal som nikoho z podnikateľov o podporu, aby som bol naozaj nezávislý a Vy takto vystrelíte po mne? Ja mám pocit, že ma poznáte. Nepodľahnite propagande. O chvíľu dostanete aj moje predvolebné materiály, ktoré Vám povedia o mne viacej.
Myslíte si, že by som stál o miesto prednostu MsÚ v koalícii so SMER-SD?
Ja ešte mám svoju úroveň!!!
To, čo ste napísali ma mrzí. Vždy som tu vystupoval otvorene a Vy zo mňa chcete urobiť podvodníka?

Moja úcta... A počítam s Vaším hlasom!!!

Marian Libiak, kandidát na primátora mesta Vráble, ktorý sa nevzdá!!!
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 27-10-2014, 19:58   #17
TonySF
Junior Member

Registrovaný od: Oct 2014
Question volba primátora

Zdá sa, pán Libiak ,že svoju kandidatúru myslíte naozaj vážne , ale
skôr kandidatúra pána Jamricha je "vraj" fiktívna , je podvod ,dohodnutá v prospech pána Prešinského .
Mohli by sa obaja páni kandidáti k tomu tiež záväzne vyjadriť ?

Naposledy upravil TonySF : 27-10-2014 o 20:01.
TonySF je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 27-10-2014, 23:56   #18
Pavel Uhrecký
Senior Member

Unhappy Ponuka neoslňuje...

Kandidát na primátora v poradí č. 4

č. 4 Ladislav Prešinský, Mgr., 36 r., manažér, Vráble, Sídl. Lúky 1134/60, nezávislý kandidát

Zdá sa, že Lacko očaril dosť početnú skupinku občanov. Myslím však, že je to viac mladíckym šarmom a predvolebnými aktivitami ako činorodou prácou poslanca v MsZ , ktorý zrejme za svoj najväčší osobný úspech počas svojho štvorročného poslaneckého pôsobenia považuje presadenie dvoch nových prechodov pre chodcov a zväčšenie kapacity o niekoľko parkovacích miestach na sídlisku Lúky. (zdroj info. „je . čas“ informačný list – september) . Je určite učenlivým žiakom p. T. Tótha zrejme svojho vzoru ako si získať popularitu. Škoda, že učenlivý len v tomto smere. Pretože, okrem spomínanej aktivity a niekoľkých vystúpení voči svojmu „učiteľovi“ keď ho už nepotreboval o žiadnych ďalších významnejších poslaneckých návrhoch či aktivitách neviem a ani sám kandidát vo svojich volebných reklamných plátkoch nepíše. Jeho putovanie do Šaštína , úsmevná epizóda s podporou p. H. K. a tiež nemôžem nespomenúť jeho vyhýbavé odpovede na otázky ktoré boli zverejnené v novinách NAŠE VRÁBLE č. 18/ 16. 10. 2014 v ankete zameranej na tému predvolebnej kampane. Z odpovede na tretiu otázku je zrejmé, že náš kandidát nie je schopný dodržať slovo. Som presvedčený, že Lacko by sa bez podpory a propagácie „svojich ľudí“ (platí o všetkých poslancoch ktorých si vybral p. T. Tóth v predošlých voľbách) nebol dostal do MsZ. Neviem či si niekto všimol takú maličkosť, že zatiaľ sa nikto z protikandidátov, p. T. Tótha neprezentoval vo volebnej kampani niečím významným čo bolo výsledkom práce poslaneckého kolektívu ako koalície. Dúfam, že nám osobne vysvetlí, ako a hlavne s kým chce v MsZ realizovať svoje plány a tiež prečo nefungovalo doteraz v našom meste všetko tak ako by malo (tak sa vyjadril vo svojom info. liste pri zdôvodňovaní kandidatúry) keď bol členom koalície s absolútnou väčšinou, členom tej istej politickej strany ako primátor ( SDKÚ) a okrem toho bol aj jeho asistentom keď bol p.T. Tóth aj poslancom NR SR. Žiaľ nepostrehol som žiadnu sebareflexiu tak ako môžem veriť či dúfať, že Lackové slová o úprimnej snahe o skutočnú zmenu spôsobu , akým naše mesto funguje, rsp. nefunguje sú pravdivé ? Určite ma Lacko okrem slov ničím konkrétnym nepresvedčil, že „dozrel“ na post primátora. Má však šancu, byť poslancom a za štyri roky ako nezávislý sa prezentovať inými aktivitami ako boli tie doterajšie.
Mimochodom Lacko, tie veľké reklamné volebné tabule pred Tescom a na budove bývalej Drogérie nie sú porušením § 30 ods. 3) zákona o voľbách do samosprávy obcí ???

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 28-10-2014 o 00:21.
Starý 28-10-2014, 10:41   #19
peter macak
Member

Registrovaný od: Jun 2011
Počiatočné

Najpravdepodobnejsi vysledok volieb podla mna – p. primator bude znovuzvoleny aj ked vacsina volicov bude hlasovat “proti nemu” (za ineho kandidata). Protikandidatov je vsak prilis vela, takze ti volici ktori by chceli na poste primatora zmenu sa rozdelia medzi 4 protikandidatov z ktorych ziaden neziska dost hlasov na to aby p. Totha porazil.
Neprekvapilo by ma keby p. Toth vyhral so ziskom menej ako 40% hlasov… (cize mozno 2/3 volicov budu proti nemu a aj tak bude zvoleny)
peter macak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 03-11-2014, 21:38   #20
jozeF
Senior Member

Registrovaný od: Sep 2011
Počiatočné Nase Vrable

v cisle 16 novin nase Vrable z 19.9.2014 na strane 5 bol uverejneny oznam pre kandidatov do samospravy v nasledovnom zneni:
Redakčná rada odporučila, aby kandidátom na primátora a kandidátom na poslancov MsZ bol v rámci predvolebnej kampane daný v periodiku maximálny priestor na politickú reklamu nasledovne:

- jedna strana kandidátovi na primátora
Politická reklama bude uverejnená na začiatku volebnej kampane v periodiku, ktoré vyjde 30. októbra 2014.
Politická inzercia (reklama) bude spoplatnená podľa platného cenníka za inzerciu.

Zaujala ma ale jedna vec. Preco politicka reklama nie je oznacena ako platena reklama, tak ako su oznacene ostatne reklamy NVxxx. Kto zaplatil za inzerciu p. Libiaka a p. Totha? Kde je zverejneny platny cennik za inzerciu v novinach nase Vrable?

p. Libiak o vasej predvolebnej spolupraci s primatorom viem od jeho priatelov (ked pisem priatelov tak myslim naozaj blizkych priatelov). Ci uz to bude odlakanie volicov od najvacsieho protikandidata terajsieho primatora alebo vzdanie sa kandidatury v prospech… tesne pred volbami ukaze cas.
jozeF je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 05:11.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..