Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Diskusia o meste Vráble

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 03-11-2014, 21:53   #21
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné

jozeF,
komu vlastne slúžite? Čo to tu vypisujete za vymyslené teórie?
Ja si celú svoju kampaň platím s jedinou podporou - podporou môjho vlastného brata.
Inzerát v novinách Naše Vráble som zaplatil v hotovsoti v pokladni Mestského úradu Vráble dňa 29. 10. 2014 pod číslom 1/6347/2014. Ak je potrebné, pošlem sem aj scan príjmového pokladničného dokladu.
A priatelia p. Tibora Tótha zavádzajú, žiadna prevolebná a ani povolebná spolupráca s ním nebola a nie je dohodnutá. Tieto, s prepáčením, "hovadiny" vymýšľa niekto, kto sa bojí.
Už som tu zverejnil, že som vystúpil z SDKÚ-DS a že sa kandidatúry nevzdám. Bol by som taký blbec a investoval do inzerátu vo Vrábeľských novinách, keď si kompletné noviny viem vydať a aj vydám za 280,- €?
Ale považoval som, napriek neprimeranej cene, ohlásiť svoju kandidatúru aj za túto cenu!!!
Prosím, držte sa vlastného rozumu, a neznepríjemňujte mi život.
A priateľov p. Tibora Tótha, ktorí vraj (teda podľa Vás) šíria reči o našich dohodách touto cestou pozdravujem!!!
Vedel som, že táto kampaň bude najnechutnejšia od Novembra 1989, ale že až taká zákerná? Tak to som si nemyslel.
Ale určite neodstúpim, tú radosť Vám neurobím. Možno budem posledný, ale vydržím. Sľúbil som to mnohým občanom tohto mesta...

Naposledy upravil Marian Libiak : 03-11-2014 o 21:57.
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 03-11-2014, 22:13   #22
Marian Libiak
Senior Member

Počiatočné

jozeF,
posielam Vám ceny z cenníka inzercie, tak, ako nám, kandidátom na primátora boli zaslané:

1 celá strana (180x252mm) 300 € (čiernobiela), 600 € farebná
1/2 strany (180x126mm) 150 € (čiernobiela), 400 € farebná

Prečo to pani redaktorka neoznačila ako reklamu, to je otázka na ňu.

Naposledy upravil Marian Libiak : 03-11-2014 o 22:17.
Starý 04-11-2014, 09:00   #23
Eva Dóriová
Junior Member

Registrovaný od: Mar 2011
Počiatočné To: Jozef

Vážený pán Jozef,
áno, je to tak, ako píšete, oznam redakčnej rady o pravidlách politickej reklamy - inzercie je v č. 16/2014. V č. 17/2014 na 3. strane sme zverejnili aj cenník tejto inzercie. List A4 vložený v novinách 19/2014 je označený ako volebná inzercia. Inzeráty číslami nie sú označené, pretože sme to nestihli - tieto číselka dávame vždy nakoniec a list sme museli tlačiarni zaslať v predstihu. Môžem Vás však ubezpečiť, že volebná - politická inzercia je u nás platená, a to vopred. Môžete sa o tom presvedčiť na príslušnom oddelení. Ďakujem za pochopenie

Eva Dóriová, šéfr. novín
Eva Dóriová je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 05-11-2014, 00:48   #24
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Unhappy Ponuka neoslňuje...

Kandidát na primátora v poradí č. 5

č. 5 Tibor Tóth, Ing., 57 r., primátor, Vráble, Sídl. Žitava 1401/14,
SDKÚ-DS, SMER-SD

Človek, ktorého som si osobne vybral po prvých slobodných voľbách v roku 1990 za prednostu MsÚ. Človek s ktorým som prežil najťažšie chvíle v začiatkoch samosprávy. Dnes s odstupom času toto obdobie hodnotím, aj ako najkrajšie, pretože bolo v ňom veľké ešte porevolučné nadšenie. Obdobie, keď mal po 50 rokoch tútorstva štátu nad občanom po zániku Národných výborov prevziať zodpovednosť za kvalitu života v prostredí v ktorom žije sám občan. Obdobie keď ministerstvá len veľmi ťažko znášali fenomén slobodnej samosprávy, ktorej nemohli nič prikazovať. Keď štátne podniky - monopoly požadovali, aby mestá a obce ktoré budovali z úverov infraštruktúru pre svojich občanov previedli tieto investície bezodplatne do majetku štátu. Mohol by som o tom ešte veľa písať ako to bolo v začiatkoch samosprávy v našom meste, ale aj na Slovensku. Boli sme aktívni pri reforme verejnej správy na Slovensku. Naše mesto bolo pri zakladaní Klubu primátorov SR, stálo pri vzniku Únie miest SR a myšlienka založenie Záujmového zdrúženia Mochovce sa zrodila na radnici nášho mesta. Žiaľ o tom ako i mnohých iných aktivitách nášho mesta v rokoch 1990 – 1998 sa nemáte kde dozvedieť, pretože v kronike nášho mesta prvé volebné obdobie úplne chýba a to druhé je neúplné a nekonkrétne. Ako to všetko súvisí so súčasným a znovu kandidujúcim primátorom T. Tóthom ? Nuž tak, že má na všetkom tiež podiel nie malých zásluh. Jeho schopnosti si všimli aj ľudia na iných významných politických postoch a tak Tibor dostal šancu manažovať aj štátnu správu okrem toho, že bol istý krátky čas prednostom Okresného úradu v Nitre ho premiér Dzurinda poveril riadením Úradu vlády. Myslím, že tento moment bol pre neho rozhodujúci a bol životným zlomom v tom akého som ho poznal.
Dnes je to v prvom rade veľký „manipulátor“ ktorého ego, prospechárstvo a samozrejme populizmus možno pokojne porovnávať k funkcionárom bývalého totalitného režimu. Tibor úplne pošliapal princípy, ktoré sme kedysi spoločne tvorili a budovali od základu. Z občianskych združení si vytvoril až na pár výnimiek Národný front. Väčšina poslancov v MsZ by tam nesedela keby si ich on nevybral. Preto bolo o hlasovaní pri schvaľovaní uznesení rozhodnuté už dávno pred zasadnutím. Noviny „NAŠE VRÁBLE“ sa stali plátkom, ktorý bezprecedentne propaguje jeho zásluhy. Hlavne body programu primátora boli do nedávna na titulnej strane novín a to všetko bolo a je korunované akciami ako sú : „ Primátorská kvapka krvi“ „Pohár primátora“ „Primátorská zabíjačka „ a iné aktivity ako obedy so zástupcami veľvyslanectva či so straníckou kolegyňou. To je protokol vedúceho úradu vlády a nie primátora malého mesta. Tiborove ambície sú už dávno mimo nášho mesta. Futbalový klub Spartak Vráble úplne ovládol spolu s manželkou. Urobil si z neho biznis, akoby by mu ten klub patril, akoby ho financoval zo svojich vlastných peňazí. Tibor mesto a nás potrebuje hlavne pre svoj vlastný prospech a prípadné ako základňu pre vyššie posty s tým, že keď to nevyjde tak sa sem môže vždy vrátiť a byť doživotne primátor, ako mi to svojho času povedal náš spoločný bývalý spolupracovník a priateľ. Zrejme sa nemýlil. Osobne by som bol rád keby sa mýlil. Tibor by si mohol prezliecť politický dres a oficiálne nastúpiť do súčasného vládneho mančaftu. Má všetky predpoklady v tomto drese zaujať iný post ako je post primátora v 10 tisícovom meste. Práve sa uvoľnilo jedno ministerské kreslo Tibor. . .

Ponuka nie je oslňujúca, ale je potrebná zmena. Hlavne, aby nový primátor mal nie len schopnosti, ale aj srdce pre naše mesto.

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 05-11-2014 o 01:05.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 06-11-2014, 13:18   #25
Matúš
Junior Member

Registrovaný od: Nov 2014
Počiatočné Spravni kandidati

Dobry den Vazeni kandidati a prispievatelia.
Zhruba pred tyzdnom som narazil na zaujimavy projekt spravnikandidati http://www.spravnikandidati.sk
V skratke ide o zavazok kandidatov na poslancov a primatorov bez ohladu na to ci su zeny, muzi, nezavisli, politicki, cerveni, modri, zeleni...
Zavazok sa tyka splneniu deviatich bodov, ktore prinesu vacsiu otvorenost a efektivnost do nasho mesta:
1.EFEKTÍVNE NÁKUPY
2.FÉROVÉ VÝBEROVÉ KONANIA NA MIESTA V SAMOSPRÁVE
3.SPRAVODLIVÉ PRIDEĽOVANIE BYTOV A MIEST V MATERSKÝCH ŠKOLÁCH
4.MESTSKÉ/OBECNÉ PODNIKY OTVORENÉ KONTROLE
5.INFORMOVANIE O HOSPODÁRENÍ SAMOSPRÁVY
6.ODPOLITIZOVANIE OBECNÝCH/MESTSKÝCH NOVÍN
7.OTVORENÁ ONLINE KOMUNIKÁCIA S OBČANMI
8.ZAPÁJANIE OBČANOV DO ROZHODOVANIA SAMOSPRÁVY
9.INFORMOVANIE O ROZHODOVANÍ SAMOSPRÁVY
Opatrenia treba zaviest do roka a po roku ich organizatori preskumaju a vyhodnotia, ale kludne ich mozeme zhodnotit aj my obcania Vrabel.
Tesim sa prvym dvom kandidatom, ktorych tam uz mozeme najst
http://www.spravnikandidati.sk/kandi...&NRkraj=Vrable
Mojim velkym prianim je, aby sa tam objavili vsetci kandidati, kandidatky bez rozdielu. Aby sme mali nadej, ze po volbach sa nedostane niekto niekam kam nepatri, pripadne sponzori budu profitovat na podpore kandidatov.
Dufam ze sa ku mne pridaju aj dalsi prispievatelia a podporia ma.
Dakujem

Naposledy upravil Matúš : 06-11-2014 o 13:26.
Matúš je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 06-11-2014, 14:22   #26
Marian Libiak
Senior Member

Počiatočné

Matúš,

vyplnil som dnes všetkých deväť požiadaviek, pridal som tan aj foto a vznikol tam odkaz bez fotky a len so štyrmi súhlasnými stanoviskami z mojej strany. Volal som na kontaktné číslo uvedené na stránke a povedali mi, že im to ešte dobre nefunguje a pán, ktorý to vie riešiť nie je dnes v práci.
Dúfam, že sa to nejako vyrieši, lebo nevidím dôvod, aby som na nejakú otázku nereagoval.
Dosť ma to mrzí...
Starý 06-11-2014, 15:39   #27
siska
Senior Member

Registrovaný od: Feb 2011
Počiatočné Zle rozhodnutie

Pán primátor mi pripomína bolševika. Aj ten prišiel a znárodnil.
Kauza veterný park,na pozemkoch mojich prarodičov,pod rúškom tmy. Toto je tiež dovôd aby som ho nevolil.
Dám aj ďalšie.
siska je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 06-11-2014, 18:05   #28
Boris
Junior Member

Registrovaný od: May 2012
Počiatočné Zle rozhodnutie

Citát:
Pôvodne zaslal siska Zobraz príspevok
Pán primátor mi pripomína bolševika. Aj ten prišiel a znárodnil.
Kauza veterný park,na pozemkoch mojich prarodičov,pod rúškom tmy. Toto je tiež dovôd aby som ho nevolil.
Dám aj ďalšie.
Siska
ten veterný park už funguje alebo sa má postaviť?
Boris je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 06-11-2014, 18:58   #29
Luboss
Member

Registrovaný od: Oct 2012
Počiatočné ked primator totalne zlyha...

Boris, bolo to v rokoch 2007 – 2008. Vtedy primator Toth hral mrtveho chrobaka, najskor uplne ignoroval peticky vybor, nereagoval na ich vyzvy, s investorom hrali divadlo pred verejnostou... islo o velke peniaze.

Tu je strucny popis: http://www.aktuality.sk/clanok/15119...i-ho-zamietli/

V tomto projekte primator totalne zlyhal. Dodnes nepodal vysvetlenie na koho strane stal, ale obyvatelia mesta Vrable to urcite neboli Bola to najvacsia peticia v historii mesta.
Luboss je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 06-11-2014, 19:20   #30
Boris
Junior Member

Registrovaný od: May 2012
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Luboss Zobraz príspevok
Boris, bolo to v rokoch 2007 – 2008. Vtedy primator Toth hral mrtveho chrobaka, najskor uplne ignoroval peticky vybor, nereagoval na ich vyzvy, s investorom hrali divadlo pred verejnostou... islo o velke peniaze.

Tu je strucny popis: http://www.aktuality.sk/clanok/15119...i-ho-zamietli/

V tomto projekte primator totalne zlyhal. Dodnes nepodal vysvetlenie na koho strane stal, ale obyvatelia mesta Vrable to urcite neboli Bola to najvacsia peticia v historii mesta.
Ďakujem Vám pekne za vysvetlenie.Nevedel som o tom.Ale keď prejdete hranicu do Rakúska tam je takých turbín veľmi veľa.Rakúšanom to nevadí,asi to nie je tak ako sa píše v článku 151195,lebo by stým rakúšania nesúhlasili.Asi bolo za tým niečo iné.Ešte raz Vám ďakujem za podanie vysvetlenia.

Naposledy upravil Boris : 06-11-2014 o 19:26.
Boris je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 20:36.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..