![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
Registrovaný od: Dec 2010
|
![]() Kto je pán Kúdela? Ked si taký Juraj N zvedavý a všemúdry už si to mal mať dávno zistené a nie tu klásť posmešné otázky....kde si žil doteraz ... na Marse????
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
Registrovaný od: Sep 2011
|
![]() http://nitra.sme.sk/c/7417182/smer-p...-pravicou.html
plus pre p.Presinskeho ze si zachoval tvar (to sa dnes v politike uz len tak nevidi) a velke minus pre terajsieho primatora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
Registrovaný od: Aug 2011
|
![]() Citát:
V článku denníka Sme (viď uvedený link) je to jasne napísané: "Pán Prešinský chcel ísť ako nezávislý s tým, že Smer ho bude podporovať z pozadia. Nechcel mať uvedené, že je nominant strany - takéto niečo pre nás politicky nie je riešenie," povedal krajský šéf strany Tibor Glenda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
Registrovaný od: Sep 2011
|
![]() Pan Hudec citanie textu s pochopenim nas ucili uz od zakladnej skoly az po vysoku.
- Ked si ten clanok na sme precitate este raz tak pochopite ze p. Presinsky neziskal podporu smeru len preto ze si nedal na celo nalepit nalepku Smer. Za toto ma u mna plus. - Primator mohol ist kludne s nalepkou SDKU aj napriek tomu si dal nalepit nalepku SMER-u ktora sa samozrejme k tej jeho povodnej vobec ale vobec nehodi. Za to ma minus a moj hlas a hlasy mojej rodiny neziska. - Nikde som nepisal ze budem volit p.Presinskeho takze to nie je ziadna politicka reklama. Vyjadril som len svoj nazor a ze sa Vam nepaci je uplne jasne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
Registrovaný od: Aug 2011
|
![]() Dobrý večer, pán jozeF,
v prvom rade Vám chcem povedať, že Váš názor rešpektujem. A tiež, že aj ja som porozumel textu v uvedenom článku. Myslím si, že sa každý trochu inak pozeráme na danú vec. Nechcem sa s Vami o názor sporiť, ale poviem ten svoj: Vo Vrábľoch existuje niekoľko politických zoskupení, pričom významné sú tri. Pán Prešinský už dávnejšie vyhlásil, že ako nezávislý kandidát na primátora sa bude uchádzať o podporu naprieč celým politickým spektrom. A až možno na jednu výnimku sa aj uchádzal. To je úplne v poriadku. Z tých troch významných politických zoskupení mal však reálnu šancu získať si pre svoju podporu len jedno - SMER-SD. Podarilo sa mu získať si aj kľúčového člena tejto politickej strany a ten sa objavil v jeho volebnom tíme. Všetko sa zdalo byť jasné, nakoniec to bolo inak. Takto to vieme všetci. To, že sa nedal onálepkovať, ako ste sa aj Vy vyjadrili, tiež považujem za dobrú stránku, ale keďže už reálne nemá podporu nijakej politickej strany, stratil najväčšiu výhodu, akú mal dovtedy oproti ďalším dvom nezávislým kandidátom na primátora. Možno tak urobil zo zásady a možno aj preto, že sa necítil byť dosť silný na to, aby ako zvolený primátor odolal tlaku politickej mašinérie SMERu-SD, kedy by nebol schopný uskutočňovať vlastný volebný program. Na druhej strane chápem aj logiku hociktorého politického zoskupenia, že podporovať nezávislého kandidáta z pozadia nemá pre polit. zoskupenie nijaký význam. A tiež sa dá polemizovať o zodpovednosti zvoleného nezávislého kandidáta voči voličovi, lebo ten je v tomto prípade málo adresný. A teraz sa vrátim na začiatok, prečo by som mu nedal plusy. Tým, že verejne prezentoval svoju náklonnosť k politickým štruktúram SMERu-SD (politický nominant SMERu bol/je?? jeho verejným podporovateľom) sa aj verejne s touto stranou do určitej miery stotožnil, vyslal o tom signál občanom.... To, že sa jeho postup nakoniec ukázal ako nepriechodný, automaticky nevytvára pre neho zásluhy, aby sa to dalo pozitívne hodnotiť. Ja to hodnotím ako čiastočný neúspech tohto kandidáta v politickej súťaži, zapríčinil si ho sám, nemal sa touto cestou púšťať. Vo svojom príspevku nebudem hodnotiť iných kandidátov. Ja a moja rodina, priatelia máme svojho kandidáta, ktorému veríme a držíme palce. Je ním pán Ing. Dušan Kúdela – nominant Kresťanskodemokratického hnutia. Týmto mojím verejným vyhlásením som Vám odpovedal aj na poslednú vetu Vášho príspevku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
Registrovaný od: Oct 2010
|
![]() V článku "Smer podporí vo Vrábľoch politika spájaného s pravicou" http://nitra.sme.sk/c/7417182/smer-p...-pravicou.html som sa dočítal, že SDKÚ - DS si neželá v regiónoch vytváranie koalícií so Smerom a že T.Tótha za presadzovanie takejto koalícii pri voľbách do VÚC zbavilo funkcií v SDKÚ. Nechápem ako je potom možné, že bola volebnej komisii predložená kandidátska listina na post primátora T. Tótha kde je vytvorená koalícia SDKÚ - DS a Smer - SD.Na úrovni obcí a miest už nevadí SDKÚ - DS pravoľavá koalícia ???
Prepáčte mi prosím všetci čo ste " ĽAVICOVO" orientovaní, ale trošku by ste si mohli osviežiť pamäť aký bol vlastne vývoj ľavicovej strany na Slovensku a čo vlastne jej členovia preferujú. To určite nie je silná samospráva ale hlavne silný štát. Ľudia ktorí túto stranu podporujú sú orientovaní na centrálne riadený štát s tým, že štátna správa má vo svojich rukách čo najviac právomocí. V čele strany Smer-SD nie je nikto iný ako väčšina bývalých komunistov prípadne sú to dnes ich deti. O čo vlastne ide týmto ľuďom, čo o tom vie ich volič? Je "SAMOSPRÁVA" ich srdcová záležitosť , alebo im ide o sféru vplyvu či moci ??? Veľmi by som bol rád keby to bola len ich nevedomosť a moje zbytočné obavy. Vývoj strany : KSS, SDĹ, Smer - SD Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 10-10-2014 o 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
Registrovaný od: Oct 2012
|
![]() Dobry den,
mam len dve male poznamky, jedna je podstatna, druha menej podstatna, ale zavana zahadou. 1. Nechcem mat 4 roky mrtveho primatora na tomto fore. Ja neviem aky ma nazor nas sucasny primator na dianie v meste, Jeho noviny necitam. Nepamatam si kedy naposledy diskutoval tu s obcanmi. Coho sa boji? Jediny z kadidatov, ktory sa neboji ist do otvoreneho "boja" v tomto diskusnom fore je pan Libiak. Pan "je cas" Presinsky tiez nereaguje. Na jeho stranke sa niekto nieco opytal a aj tam nedokaze komunikovat. Nemyslite pan Presinsky ze je uz cas zacat komunikovat? 2. Druha problematika, ako som uz vyssie uviedol, zavana zahadou... Nerozumiem totiz tomu, ze pani doktorka Kovacova figuruje na dvoch strankach dvoch rozhadanych kandidatov. Na stranke "je cas" Presinskeho figuruje pani doktorka Kovacova ako "podporovatelka" tohto mladeho rozhodcu - kandidata. Na stranke sucasneho primatora vystupeje pani doktorka Kovacova ako "Jeho tim". Su dve doktorky Kovacove? Je to ta ista zena? Nie ze by som volil pani doktorku, Boh chran, len ma to zaujima ci je to ta ista zena. Dakujem velmi pekne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
Registrovaný od: Oct 2010
|
![]() Hodový koncert, o ktorý sa postará Mládežnícky parlament Vráble v spolupráci s Mestom Vráble. Príďte 10. 10. 2014 o 17:00 hod.na Čerešňové námestie a zažite hity Petra Nagya a Indigo.
Mestský úrad (MsÚ) zabezpečuje organizačné a administratívne veci Mestského zastupiteľstva (MsZ) a primátora, ako aj orgánov zriadených MsZ. Organizáciu MsÚ, počet zamestnancov a ich pracovné činnosti ustanovuje organizačný poriadok MsÚ. Podľa nášho mestského organizačného poriadku má v popise svojej činnosti zabezpečovanie kultúrnych podujatí Oddelenie sociálnych vecí, školstva, kultúry a športu. Konkrétne je to referát "Kultúry a športu a pamiatkovej starostlivosti". Dnešný "hodový koncert" viď. úvod môjho príspevku bol v réžii ako je z pozvánky zrejmé Mládežníckeho parlamentu Vráble ktorého predsedníčkou je poslankyňa MsZ p.Skačanová-Tóthová, ktorá znovu kandiduje v komunálnych voľbách do MsZ ako aj jej manžel súčasný primátor p. T. Tóth, ktorý tiež znovu kandiduje na post primátora. Z uvedeného mi vyplývajú otázky : 1) Prečo je hlavným organizátorom kultúrneho podujatia o.z. keď je na MsÚ zriadený referát aj pre kultúru ? 2) Komunálne voľby sú za niekoľko týždňov, nerobí si pani poslankyňa - predsedkyňa Mládežníckeho parlamentu predvolebnú reklamu ktorú "de facto" financuje občan ? Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 11-10-2014 o 01:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
Registrovaný od: Feb 2011
|
![]() Mám dojem,že za volantom sedí apa a auto riadi panička,ale dúfam,že to sú ich posledné aktivity aj za moje dane.Podotýkam,že trávnik okolo svojej nehnutelnosti si kosím za vlastné. A dane mám zaplatené.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
Registrovaný od: Oct 2014
|
![]() Dobrý deň pán Uhrecký.
Ďakujem, marketing mám na starosti ja ;-) Odpoveď na otázku číslo jedna: Prečo by Mládežnícky parlament nemohol byť organizátorom Hodového koncertu keď ho organizuje už 11 rokov? Nevidím na tom nič zlé. Odpoveď na otázku číslo dva: Hodový koncert sa koná každoročne v októbri a s voľbami to nemá nič spoločné. Dagmar Tóthová Skačanová každoročne na pódiu moderuje a pán primátor Tibor Tóth každoročne odovzdáva cenu víťazovi, ktorého žrebujeme pred hlavnou kapelou. Túto súťaž som vymyslel ja a s voľbami to nemá tak isto nič spoločné. Ďakujem za Váš záujem a som rád, že sa Vám Hodový koncert páčil. Ak máte nejaký tip na kapelu, ktorá vystúpi na Hodovom koncerte v roku 2015, tak nám dajte vedieť. Nech sa páči prečítajte si aj článok http://music-zone.eu/peter-nagy-zahr...ajvacsie-hity/ Prajem pekný deň ;-) Naposledy upravil marekmuzika : 11-10-2014 o 12:19. |
![]() |
![]() |