Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Životné prostredie a poriadok v meste

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 18-08-2019, 09:18   #1
milan
Junior Member

Registrovaný od: Jun 2016
Počiatočné Dym z kotolne

Dobrý deň
Znovu sa vraciam k téme dym z kotolne . Neviem či si niekto všimol ,že nám znovu otravuje život dym z tejto našej slávnej kotolne.Nedá sa vetrať cez deň,nedá sa vetrať v noci .Už sa tu popísalo ako je všetko v poriadku ,aké nápravy sa vykonali ( že pani prednostka ) , ale nič z toho nie je pravda.Dym z tejto akože biokotolne sústavne strpčujú život všetkým ľuďom bývajucim na sídlisku Lúky a možno aj inde , záleží kam fúka vietor.Som zvedavý akú máte zasa výhovorku .
milan je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 21-08-2019, 17:53   #2
milan
Junior Member

Počiatočné

Vidím , že nikto neodpovedá a nikto tu ani nič nekomentuje , takže čo na to povedať , všetci to majú v paži .
Starý 23-08-2019, 09:43   #3
Marian
Junior Member

Registrovaný od: Jun 2019
Počiatočné Dym z kotolne

Reagujem na Vaše zistenie týkajúceho sa reakcie na uvedený príspevok ohľadne dymu na sídlisku z kotolne. Nečakajte riešenie, maximálne dostanete odpoveď - je to v riešení. Vo Vrábľoch je zaužívané podľa starého príslovia " chlieb a hry" a to stačí. Voličom na sídlisku podľa výsledkov posledných volieb nevadí smrad z kotolne. Pokiaľ sa ľudia na sídlisku nezobudia a vo voľbách to spočítajú kompetentným, tak sa bude k Vašim problémom aj pristupovať
Marian je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 25-08-2019, 00:54   #4
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Počiatočné

Vážení,
problém treba riešiť s kompetentným orgánom a to je :
Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre
Štátna správa na úseku ochrany zdravia pre územný obvod okresov Nitra, Zlaté Moravce a Šaľa.
Adresa:
Štefánikova 58, 94963 Nitra

Pozdravujem

P.S.
Len tak mimochodom sem sa treba obrátiť aj v prípade, keď hluk z verejných kultúrnych či iných podujatí Vám prekáža v nočných hodinách. Žiadny starosta či primátor nemá právo dávať žiadnu výnimku. Jednoznačne pre tento prípad tiež platí hygienicky predpis.

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 25-08-2019 o 01:02. Dôvod: doplnenie
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 27-08-2019, 16:55   #5
Viktor Németh, MsÚ Vráble
Member

Registrovaný od: Jul 2018
Počiatočné Dym z kotolne - odpoveď

Pekný deň,

keďže sme mali avizované, že uvedená téma bude predmetom interpelácie na zasadnutí mestského zastupiteľstva, rozhodla som sa s odpoveďou počkať, aby som mohla poskytnúť čo najviac najaktuálnejších informácií k danej téme. Len včera mi odsúhlasili zástupcovia spoločnosti Veolia Energia Vráble, a. s. na základe mojej požiadavky termín stretnutia za účelom riešenia uvedeného problému za účasti poslancov a občanov.

Predpokladaný termín plánovaného stretnutia je 25. 9. 2019. Z interpelácii poslancov vzišli viaceré požiadavky, ktoré zahŕňajú podnety a otázky občanov. Tieto vznesené požiadavky budú predmetom spoločného stretnutia so zástupcami Veolia Energia Vráble, a. s. O záveroch rokovania budeme informovať všetkých občanov prostredníctvom komunikačných kanálov mesta.

Doposiaľ posledné prijaté opatrenie, ktoré vzišlo zo stretnutia s poslancami mestského zastupiteľstva dňa 30. 10. 2017, t. j. odstávka kotolne na biomasu počas letných mesiacov sa ukázalo ako nepostačujúce pre občanov poukazujúcich na šírenie zápachu a dymu z kotolne.

Mesto Vráble vníma problémy, ktoré trápia občanov v súvislosti s biomasovou kotolňou na Sídl. Lúky a opätovne vyvinie iniciatívu k vyriešeniu pretrvávajúcich problém občanov žijúcich v danej lokalite.

Odpoveď vypracovala: Ing. Soňa Červená, prednostka MsÚ Vráble
Viktor Németh, MsÚ Vráble je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 28-08-2019, 00:14   #6
Pavel Uhrecký
Senior Member

Počiatočné

Vopred sa ospravedlňujem,zrejme som dôsledne nesledoval tento problém od samotného začiatku. Bol by som však veľmi rád keby niekto zo zástupcov mesta, ktoré je spoluvlastníkom aj keď menšinovým Veolia Energia Vráble, a.s. prečo sa problém so zápachom a dymom nedokázal vyriešiť viac ako za dva roky a čo je vlastne príčinou.Je problém v samotnej technológii, alebo sa technológia porušuje ? Okrem toho by ma zaujímalo či dym neobsahuje nejakú škodlivú látku, ktorá môže môže ohrozovať zdravie čo je to najpodstatnejšie a to môže samozrejme zistiť len kompetentný orgán tak ako som uviedol Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre.
Teším sa na vašu odpoveď a vopred ĎAKUJEM
Starý 28-08-2019, 16:18   #7
Member

Pekný deň,

uvedené otázky budú zodpovedané po stretnutí so zástupcami spoločnosti Veolia Energia Vráble, a. s.

Ďakujem za pochopenie.

Odpoveď vypracovala: Mgr. Soňa Červená, prednostka MsÚ Vráble
Starý 30-08-2019, 09:30   #8
milan
Junior Member

Počiatočné

Tak to budeme ešte mesiac vdychovať tento smrad z tejto kotolne a potom sa už prejde na plyn , pretože cez zimu kotolna nestíha vykurovanie a výrobu teplej vody a máme po probléme .Pokiaľ sa stretne Veolia a kompetentný tak to trvá mesiac ?
Niet čo dodať , tu vidia obyvatelia koho si vlastne zvolili !
Starý 30-08-2019, 23:43   #9
Pavel Uhrecký
Senior Member

Počiatočné Konflikt záujmu

Citát:
Pôvodne zaslal Viktor Németh, MsÚ Vráble Zobraz príspevok
Pekný deň,

uvedené otázky budú zodpovedané po stretnutí so zástupcami spoločnosti Veolia Energia Vráble, a. s.

Ďakujem za pochopenie.

Odpoveď vypracovala: Mgr. Soňa Červená, prednostka MsÚ Vráble
Ja som pochopil vážená pani prednostka.
Za dva roky sa tento problém nevyriešil. Jedna z príčin problému tak ako som už uviedol môže byť sústavné porušovanie technológie. Čo predpokladám si spoločnosť sama neprizná. A tiež si myslím, že pri len trochu serióznemu prístupu by to prevádzkovateľ vyriešil. Skôr si myslím,že technológia celého procesu rsp. celkove projekt nezodpovedá hygienickým podmienkam.Zrejme ekonomické aspekty boli rozhodujúce pri realizácii. Aj skladovanie štiepky či samotná štiepka nemusí mať požadované technické parametre.
Pracoval som ako technologický projektant aj ako bezpečnostný technik a som toho názoru, že posúdiť problém môže len nezávislý odborný orgán.Nechcem nikoho poučovať, ale z môjho pohľadu to vidím ako
KONFLIKT ZÁUJMU.
Starý 05-09-2019, 11:19   #10
Member

Pekný deň,

v súvislosti s činnosťou Veolia Energia Vráble, a. s., chcem informovať, že v súčasnosti prebieha kontrola kotolne na biomasu Slovenskou inšpekciou životného prostredia, útvar inšpekcie ochrany ovzdušia.

Odpoveď vypracovala: Ing. Soňa Červená, prednostka MsÚ Vráble
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 23:44.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..