![]() |
![]() |
#11 | |
Junior Member
Registrovaný od: Aug 2019
|
![]() Citát:
Ďalšia hanba nášho mesta. Ako si dovolí úradný pracovník nadávať, útočiť na občana a odporúčať mu lekársku návštevu? Pán Čokyna, Vy sa nehanbíte zastávať Vašu funkciu a písať sem takéto osočujúce a útočné vyjadrenia na moju osobu? Kto ste, že si dovolíte takto písať?! Logicky, ak sa ktorýkolvek z občanov Vrábel trochu zamyslí nad tými témamy, ktoré som otvoril tu na fóre, vzbudí to v ňom niekolko otázok, na ktoré hľadá ako občan tohto mesta otázky. Očividne som asi strčil do osieho hniezda ale je mi to jedno, pretože tieto Vaše reakcie ma len utvrdzujú v tom, že sa naozaj niečo deje, niečo , čo by sa slušným občanom nášho mesta nepáčilo. Vy pán Čokyna ste zamestnancom MsÚ presne tak. No na Vašom mieste by som sa skutočne hanbil to vyhlasovať a písať sem reakcie tohto typu na občana mesta, ktorý sa pýta na tému týkajúcu sa mesta v ktorom žije. Len toľko ku Vám. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
Registrovaný od: Jun 2011
|
![]() BanditMUSCLE co Vy vlastne od tychto diskusii tu na fore ocakavate?
Temy ktore ste otvorili su zaujimave, ale sposob vasej komunikacie naznacuje ze o skutocne odpovede zaujem nemate (aj ked to takmer v kazdom prispevku vyhlasujete) - Vy uz svoju “odpoved“, svoju pravdu o ktorej ste presvedceny zjavne mate a na akukolvek odpoved ktora do tejto vasej pravdy nezapada reagujete utocne a odmietavo (bez ohladu na fakty ktorymi je podlozena). O co vam teda vlastne ide? Mne ako nestrannemu pozorovatelovi to pripada tak ze sa tu pod ruskom anonymneho nicku chcete iba “vyventilovat“ na urovni podnikov 4. cenovej skupiny... Obavam sa ze pristupom ktory ste zvolili dosiahnete iba to ze aj ti zamestnanci MsU ktory maju zaujem tu diskutovat a odpovedat to radsej znechutene vzdaju a uprimne - ani by som sa im necudoval, lebo na ich mieste by som to uz zrejme tiez vyhodnotil ako stratu casu. PS: ja nie som zamestnancom MsU ani mesta, ani nikoho zo zamestnancov MsU osobne nepoznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Citát:
presne kvôli takým, ako ste Vy smeruje táto krajina tam, kam smeruje. Nechajte sa kludne oblbovať, to že to robite Vy je Vaša vec, nie moja. Ak Vám stačia tieto omáčky na presvedčenie Vás, je to Vaša vec. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
Registrovaný od: Apr 2011
|
![]() hahahahahahaha .... (prepáčte, nevydržal som)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]() Haha, presne takúto reakciu som očakával.
Takže si na úvod opäť spravíme malé dychové cvičenie, priateľu (vdych, výdych, ak potrebujete papierové vrecúško, použite ho - nepomýľte si poradie, aby ste náhodou nevydýchli skôr, ako sa nadýchnete, nerád by som o Vás prišiel, kým nedočítate tento príspevok). A teraz, keď ste (ak ste počúvli moju radu) v pohode, si trocha zopakujeme Vašu konverzáciu. Na fóre Predaj pozemkov v meste Vrable TESCO, ktoré ste otvorili zrejme v neskonalej občianskej snahe (ako píšete) „otvoriť témy, o ktorých sa ľudia boja diskutovať, lebo veď treba sa zamyslieť nad tým, čo sa deje okolo nás a v našom krásnom meste“, ste okrem iného napísali: „vyúsťuje to až do arogantného a drzého správania kompetentných, prípadne osôb blízkych dotknutým osobám“, kde z kontextu bolo úplne jasné, že svojim prístupom urážate tých, od ktorých očakávate odpovede a kopete aj do tých, ktorí sa Vám snažia vysvetliť veci inak, ako by ste Vy chceli, aby ich ktokoľvek vysvetľoval. Keď Vás ale vzápätí na to môj kolega zodpovedný za komunikáciu mesta vyzval k slušnosti, napísali ste mu, že Vy nič, Vy muzikant, ba úprimne ste ho upozornili, že „toto je hanba nášho mesta Vaša reakcia“. Haha, skúste to po sebe znova prečítať a dáte mi za pravdu ... A tak som si povedal, že ak chcete s nami komunikovať takýmto spôsobom, možno potrebujete, aby sme sa aj my rovnako rozprávali s Vami. Ide o štýl, nie merito veci, pretože, keď si znova prečítate môj pôvodný príspevok, on po a) obsahuje samohodnotiaci prvok, kde Vám uznávam, že k Vašej otázke vôbec nemuselo dôjsť, keby sme boli ešte transparentnejší, ako sme chceli byť (dokonca tam máte hyperlink ako dôkaz mojich slov - možno som arogantný, ak je niekto arogantný ku mne, ale neklamem); po b) obsahuje návrh riešenie s otázkou, či by Vám to stačilo ako dočasné riešenie, kým si znova urobíte názor. Čiže, na rozdiel od Vás, ja tému posúvam ... Čo sa však stalo? Trafená hus, ktorá na fóre vykrikuje ako spasí svet „otváraním debát o témach, o ktorých sa ľudia boja diskutovať“ (haha), ani len nezavadila o návrh riešenia a rovno kvôli použitému štýlu komunikácie (kopírujúcemu ten jej) ma označila za hanbu úradu. Nuž, pamätníci pamätajú, nestalo sa mi to po prvýkrát. Vzhľadom na to, koho všetkého ste tu už stihli označkovať rovnako, sa začínam cítiť v dobrej spoločnosti ... Ako vidíte, nielenže vieme (na rozdiel od Vás) hovoriť k veci, sme aj ďaleko arogantnejší, ako si dokážete predstaviť (hnusní, hnusní úradníci, ****lízači papalášov a aj ich nochsledovia z diskusných fór). Vy ste sem prišli na bielom koni spasiť tento skazený skorumpovaný svet, len na Vás sa čakalo, my sme tu doteraz na jednej strane len okrádali pospolitý otupený ľud a na druhej strane mlčky a bezbranne trpeli okrádanie a urážky ... To sa vážne chcete k sebe takto správať? Najprv urážate, potom sa urážate? Vyzývam Vás: Prestaňte tu vyplakávať, prestaňte všetkých nálepkovať a začnite logicky uvažovať. A odpovedzte si na otázku: chcete len „otvárať diskusie“, alebo hľadáte aj odpovede a riešenia? Lebo slová pre slová nemajú zmysel. To sa pokojne zbaľte, toto fórum nie je pre Vás, chýbať nám nebudete. Ak ale chcete veci riešiť, ja som jednu cestu naznačil. Ideme po nej, alebo máte iný návrh? Ak áno, sem s ním. Nemusíme so sebou súhlasiť, ale musíme sa navzájom počúvať! Bez vzájomných urážok! Ak ale chcete len rýpať, skončil som s Vami (a, ako vidím, nielen ja). Naposledy upravil čokyna : 04-09-2019 o 15:44. Dôvod: gramatika |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]() V predchádzajúcom príspevku som napísal: "ja som jednu cestu naznačil. Ideme po nej, alebo máte iný návrh? Ak áno, sem s ním."
Vlastne mi je jedno, čo odpíšete. Už sme sa rozhodli, že hranice zverejňovania posunieme, ako som naznačoval vo svojom prvom príspevku. V tomto smere nemusíte vyjadrovať svoj názor. A, keďže som Vám za túto inšpiráciu vyššie už aj poďakoval, tentoraz už nebudem ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Junior Member
|
![]() Citát:
Ja Vám gratulujem pán Čokyna, Vy ste to pochopil. Veruže len posuňte tie Vaše hranice zverejňovania a nezverejňujte len to, čo chcete. Urobíte aspoň niečo prospešné, keď už zohrievate tú stoličku na úrade. A pripomeňte prosím Vás pánovi T.T. , že ako bolo povedané, do konca júna mal pán T.T. predložiť Komisii na ochranu verejného záujmu z akého právneho titulu a za akých podmienok využíva ten krásny luxusný byt od ViOnu. Dnes je už mesiac September pán Čokyna a dovolenkové obdobie už dávno skončilo. Alebo žeby pre úradníkov v meste ešte pretrváva?! Verím, že občania Vrábel by veľmi ocenili, ak by si komisia po dovolenkovom období konečne našla čas aj na túto záležitosť. PS: ste úradníkom mesta Vráble, máte svoju funkciu, tak sa prosím podľa toho správajte a nedávajte svoje príspevky písať neplnoletým deťom ktoré točia o bubákoch a krajine Marlboro. Alebo má tá farebná fasáda mestského úradu skutočne svoje opodstatnenie ? Týmto ukončujem konverzáciu s Vami a kludne si tu píšte ďalej tie svoje rozprávky, ktorými ohúrite jedine deti na dobrú noc. Dovidenia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
Registrovaný od: Jun 2019
|
![]() Vnieslo sa so diskusie veľa emócii, tak poďme k faktom, uvedené uznesenie 58/2008 má aj bod :
b) v zmysle 11 ods. 4 písm. a) zák. 369/90 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov, predaj pozemkov pod bytovými domami na Sídl. Žitava v súlade so súťažným návrhom spoločnosti VION a. s. so sídlom Továrenská 64, Zlaté Moravce ako víťazovi obchodnej verejnej súťaže za cenu 1600,- Sk/m2. Neviem či to bol zámer zamestnanca neuviesť ho, alebo nevedomosť. Nech si občania urobia o tom vlastný názor. Chcem sa spýtať zodpovedných na MÚ za akú sumu za m2 sa predali pozemky pod výstavbu, alebo je to problém zverejniť bez zahmlievania, nakoľko mám informácie, že suma nebola v zmysle uvedeného uznesenia. Nebol pri tom porušený zákon , veď mesto má na stráženie zákonnosti zodpovedného zamestnanca - kontrolóra. Vec sa ťahá veľa rokov , kontrolóra netreba k tomu vyzývať pri podozrení má konať z titulu svojej funkcie. Ku správe k nadobudnutiu bytu primátora : termín bol dodržaný alebo nie. Výhovorky ma nezaujímajú. Pre MÚ dodržiavanie termínov nie je podstatné? Termín pri zadávaní sa má zadať splniteľný inak je to fraška. Pokiaľ bude trvať zahmlievanie situácie tak bude i oprávnené podozrenie občanov a budú trvať na vysvetlení ! Čakám od primátora prelomenie mlčania a vec vysvetlí a tím sa situácia vysvetlí. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]() Človeče, z Vášho príspevku je vidieť, že ste vôbec nič nepochopili. Rovnako je z Vášho príspevku vidieť, že ničomu nerozumiete, pretože vôbec neviete, v akom prostredí vlastne komunikujete. Pochopte, prosím, toto nie je myslené ako urážka, ale suché konštatovanie faktu, ktorý, aj keď ma to už unavuje, hneď aj vysvetlím.
Začnem však iným: opäť sa musím ohradiť voči Vašim slovám. Vo svojom príspevku totiž píšete "posuňte tie Vaše hranice zverejňovania a nezverejňujte len to, čo chcete". Kde ste, prosím Vás, nabrali dojem, že zverejňujeme len niečo (teda to, čo chceme)? Kde som to napísal? Veď čítajte poriadne! Vo svojom prvom príspevku v rámci tejto diskusie som napísal: "My sme už so zverejňovaním verejných obchodných súťaží začali, len sme ich zatiaľ nastavovali na zverejnenie od roku 2011. Na webstránke mesta ich nájdete pod hlavičkou Ponuka majetku. Vaša reakcia nás však utvrdila v tom, že treba ísť aj do skorších období (a, pokiaľ si dobre pamätám, kolega Vojtek bol prvý, kto s tým nápadom prišiel, len sme ho brzdili kvôli množstvu iných operatívnych povinností = odkladali sme to na neskôr - ak vôbec ...), za čo Vám patrí vďaka.". Ak to potrebujete vysvetliť (vidím, že potrebujete), obmedzením toho, čo sme uverejnili nebolo to, čo sme CHCELI uverejniť, ale to, čo sme STIHLI uverejniť s ohľadom na súrnejšie záležitosti. Ale v rámci toho sme uverejnili VŠETKO! Rovnako, ako - keď som Vám sľúbil, že pôjdeme aj do skorších ročníkov - aj teraz uverejníme VŠETKO, nie niečo "podľa vlastného výberu"! Nedávajte mi do úst niečo, čo chcete, aby som povedal, keď som to nepovedal! A teraz k tomu prostrediu, v ktorom ste absolútne dezorientovaný. Samospráva mesta (ak vôbec tušíte, o čom hovorím) sa v rovine, o ktorú nám v našich príspevkoch ide, delí na dve skupiny výkonných ľudí - volených a nevolených. Volení, to sú primátor a poslanci (čiže rozhodujúci aparát mesta), nevolení, to sú úradníci, teda zamestnanci mesta (vytvárajú servis pre rozhodujúci aparát a vykonávajú jeho rozhodnutia). Ak teda napíšete: "A pripomeňte prosím Vás pánovi T.T. , že ako bolo povedané, do konca júna mal pán T.T. predložiť Komisii na ochranu verejného záujmu z akého právneho titulu a za akých podmienok využíva ten krásny luxusný byt od ViOnu. Dnes je už mesiac September pán Čokyna a dovolenkové obdobie už dávno skončilo. Alebo žeby pre úradníkov v meste ešte pretrváva?! Verím, že občania Vrábel by veľmi ocenili, ak by si komisia po dovolenkovom období konečne našla čas aj na túto záležitosť.", tak ste nepochopili, že ja (ani žiadny ÚRADNÍK) s touto vecou nemáme NIČ SPOLOČNÉHO!!! Sám predsa píšete, že to mal predložiť KOMISII - a tá je zložená z ... poslancov, teda volených predstaviteľov (pre ktorých my, úradníci vykonávame LEN servis). A keď sa Vám toto snažíme vysvetliť, tak do nás kopete, nálepkujete nás, pľujete na nás a urážate nás ... A potom sa čudujete, keď na Vás po pár chabých pokusoch o slušnú debatu ideme rovnako ... Viete, aj my si uvedomujeme (niekedy viac, niekedy menej), že úradník je SLUHA verejnosti (veď aj my sme občania, ktorým za iných okolností slúžia presne takí istí sluhovia). Sluha ale nie je fackovací panák, s ktorým bude jeho pán zaobchádzať tak, ako sa mu práve podarilo vyspinkať ... A aby to celé bolo ešte "donkichotskejšie", ešte aj s tou komisiou ste sa netrafili. Prvýkrát v novodobej histórii mesta sa Komisia na ochranu verejného záujmu zaoberá "majetkovými priznaniami" volených funkcionárov tak, ako doteraz nik pred nimi (bez urážky predchádzajúcich komisií): skontrolovala úplnosť, skontrolovala relevantnosť, vyžiadala si doplnenia a vysvetlenia. My, ľudia, ktorí sme na tieto veci citliví a sledujeme ich (nielen preto, že je to momentálne populárne), sme si povedali: KONEČNE! Tieto sa snažila vyhodnotiť počas leta - nevydalo (viete, títo ľudia majú aj svoje civilné zamestnania, svoje súkromné povinnosti, svoje ... dovolenky). Oni tiež dúfali, že tento problém už budú mať v tomto čase za sebou, veď preto prejednanie majetkových priznaní žiadali zaradiť ako bod rokovania augustového zasadnutia mestského zastupiteľstva. Toto sme Vám ale už vysvetľovali na inom mieste. Ja viem, že sa opakujem, ale skúste čítať to, čo napíšeme, nielen to, čo by ste chceli, aby sme napísali. Vážený, vo svojom príspevku ste napísali: "kľudne si tu píšte ďalej tie svoje rozprávky, ktorými ohúrite jedine deti na dobrú noc" (opäť jasná arogancia a snaha uraziť diskutéra). Ja ale nechcem nikoho ohurovať. Doprdele, veď to Vy ste sa pýtali! Aké ohurovanie, veď odpovedám? Už v predchádzajúcom príspevku som Vám napísal - ja neklamem (nemám prečo). Všetko Vám to poskytujem z prvej ruky (veď preto s Vami komunikujem ja, lebo je slušné, aby ste to mali z prvej ruky), pretože servis pre komisiu verejného záujmu robím na úrade priamo ja, rovnako ako program zasadnutí zostavujem na základe podnetov od primátora, poslancov a kolegov z úradu priamo ja a moji najbližší spolupracovníci. Toľko k tomu, čo bolo v našej debate dôležité. Ak Vás urazil spôsob komunikácie, ktorý som (ale aj to som tu už vysvetľoval) nastavoval na Váš obraz, CHÁPEM TO. Robil som to zámerne, aby som Vám nastavil zrkadlo. A v tomto momente, kedy ste si to, dúfam, uvedomili (vidím, že už toho máte tiež plné zuby), sa za to OSPAVEDLŃUJEM. Verte, že keď nabudúce zaklopete na naše dvere (či reálne, alebo tu v diskusii) a budete sa správať slušne, budeme my reagovať rovnako bez predsudkov a predpojatosti. Verím, že toto by mohol byť začiatok takejto diskusie. Aby som však nenatieral ten môj Vami spomínaný rozprávkový svet naružovo - VRÁŤME SA K VECI: Prosím, ak si nájdete čas, skontrolujte v utorok popoludní naše stránky v sekcii Ponuka majetku. Ak dovtedy nestihneme uverejniť nič, okrem toho, čo tam už je, Vami požadovaná súťaž na výber investora na Sídlisku Žitava tam určite bude. Vy uvidíte, ako tieto informácie ovplyvnia Váš názor a, ak budete potrebovať akékoľvek ďalšie informácie, vyžiadate si ich. A my Vám ich samozrejme POSKYTNEME. Ak aj na záver dôjdete (Vy a tí, čo nás čítajú a budú čítať) k názoru, že niečo nebolo v poriadku, máte na to právo a máte právo to riešiť. My (teda ja a moji kolegovia úradníci) sme tu na to, aby ste to mali všetko plne pod kontrolou ... Naposledy upravil čokyna : 05-09-2019 o 08:57. Dôvod: gramatika |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]() Aj Vy ste v súvislosti s uznesením 58/2008 napísali: "Neviem či to bol zámer zamestnanca neuviesť ho, alebo nevedomosť. Nech si občania urobia o tom vlastný názor." Môžem sa opýtať, prečo ste to napísali? Dal Vám niekto nejaký dôvod pochybovať o nás (na Mestskom úrade vo Vrábľoch)? Pretože, keď sa na to pozriete objektívne, otázka vôbec neznela tak, ako ste ju Vy rozšírili!!! Otázka znela, "prečo Vion?", nie "za koľko?" a už vôbec nie "za koľko reálne?". Ale pre Vás je to už dôvod na urážanie ("bol to zámer?").
A ďalej píšete: "za akú sumu za m2 sa predali pozemky pod výstavbu, alebo je to problém zverejniť bez zahmlievania". Prečo takto? Už sme Vás niekedy oklamali? Prečo zasa vopred urážka? Napriek tomu Vám odpovieme, len Vás poprosím o chvíľu trpezlivosti: už sme to tu písali - kolega, do ktorého agendy patria odpovede na Vaše otázky je totiž tento týždeň mimo pracoviska. K Vašej otázke, či primátor dodržal termín na doplnenie "majetkového priznania" stanovený komisiou verejného záujmu: aj o tom sme tu už niekoľkokrát písali. Komisia žiadala o zaradenie bodu týkajúceho sa jej stanoviska k týmto materiálom nielen primátora už na augustové zasadnutie zastupiteľstva, lebo predpokladala, že ich stihne prejednať. Nestihla. Ale dôvodom nebolo nedoručenie materiálov, ale to, že nebolo možné zabezpečiť uznášaniaschopnosť komisie. Odpoveď teda znie: doručil. Stačí zatiaľ takto? |
![]() |
![]() |