Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Životné prostredie a poriadok v meste

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 18-10-2013, 11:18   #21
paladin
Junior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Počiatočné Súčasť systému

Spomínaný cigáni (a ostaní tzv. neprispôsobivý) sú len jednou súčasťou systému na udržiavanie strachu a bezmocnosti medzi obyvateľmi, na odpútanie pozornosti a od rozkrádania štátu (a celého sveta na globálnej úrovni) vládnucou triedou. V neposlednou rade sú to voliči. Hlavne sú ZÁKONOM CHRÁNENÍ ! a slušný občania môžu byť veľmi rýchlo obvinený z rasizmu, extrémizmu a keď sa ozvú a začnú konať, protestovať možno aj z terorizmu !

Neprispôsobivá menšina je nadradená pracujúcej väčšine, ktorá platí dane, odvody, poplatky a z ich peňazí sa podporuje zgerba.

Pardon, ak je môj príspevok mimo témy - Kostolná ulica, ale nedalo mi ho nenapísať.
paladin je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 04-12-2013, 11:19   #22
peterM
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Lokalita: vrable
Počiatočné

V stredu 11.12.2013 bude na MSZ prerokovaný tento materiál o Kostolnej ulici:
Dôvodová správa
Návrh na schválenie postupu riešenia problematiky neprispôsobivých občanov
na Kostolnej ulici.

Zasadnutie je verejné.
peterM je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 16-01-2014, 23:51   #23
Pavel Uhrecký
Senior Member

Počiatočné Problém na Kostolnej ulici odstránený

Citujem jeden z podtitulov na str. č. 2 novín NAŠE VRÁBLE č. 1/2014.
Mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí dňa 11.12. 2013 schválilo kúpu nehnuteľnosti na Kostolnej ulici č.109 a nevyhovelo žiadosti o prenájom nehnuteľnosti č. 113 Petrovi Kotlárovi. Tým mesto vyriešilo znepríjemňovanie života obyvateľov jednou skupinou ktorá sa nedokáže prispôsobiť.
Tak to vidia noviny. Ja to tak nevidím a predpokladám,že to tak nevidia ani obyvatelia Kostolnej. To predsa nie je žiadne systémové riešenie je to len čiastkové hasenia problému.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 17-01-2014, 10:43   #24
I.Vojtek ved. OPČaSMM
Member

Počiatočné

Chcel by som krátko reagovať na príspevok p.Uhreckého na článok v novinách Naše Vráble č.1/2014 týkajúci sa problematiky Kostolnej ul.V texte článku ako aj v dôvodovej správe k danému bodu MsZ je jasne deklarované , že sa jedná o čiastkové riešenie.Je to riešenie problémov na Kostolnej ul.109 v súvislosti s príchodom cca 20 romskych občanov do tejto súkromnej nehnuteľnosti a riešenie neoprávneného užívania časti nehnuteľnosti Kostolná 113 , ktorá je majetkom mesta , p. Kotlárovou(Táto pomerne obsiahla dôvodová správa je stále k dispozícii na webovej stránke mesta.Uvedený podtitulok možno nebol najvýstižnejší ,ale na druhej strane ani citácia textu článku pánom Uhreckým nie je v súlade s článkom).
V súčasnej dobe môžeme konštatovať , že bolo vyriešené neoprávnené užívanie nehnuteľnosti mesta .Problém Kostolnej 109 je schválením uznesenia MsZ o kúpe tejto nehnuteľnosti na „dobrej „ceste k jeho vyriešeniu.
Všetci , ktorí sa o problematiku Kostolnej ul. zaujímajú , alebo v tejto lokalite bývajú ,vieme , že na systémové riešenie tohoto problému sú zjednodušene povedané potrebné „iba „ dve veci a to lokalita a financie.
Prajem nám všetkým pri hľadaní tej správnej cesty veľa síl , odvahy, konštruktívnych nápadov ale aj vzájomného pochopenia.

Pekný deň

Imrich Vojtek ved. OPČaSMM
I.Vojtek ved. OPČaSMM je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 17-01-2014, 16:18   #25
Pavel Uhrecký
Senior Member

Počiatočné

Pán Vojtek,
ďakujem za reakciu, ale musím zdôrazniť, že citácia podtitulu je úplne totožná preto som použil slovo citácia to dúfam nemôžete spochybniť tak ako nemôžete spochybniť, že to slovo bolo viazané len na "podtitul". Ďalší môj text som sa snažil tiež z novín opísať až na jedinú vetu a tú budem pre dôslednosť citovať teraz:
"Neprispôsobiví sústavne znepríjemňovali život obyvateľom Kostolnej ulice". Táto veta používa čas minulý a to sa inak nedá rozumieť, len tak, že problém tu už nie je. Takže čitateľ novín z obsahu vety v kontexte podtitulu nemôže mať iný úsudok ako som napísal.
K samotnej problematike sa tu nevyjadrujem, lebo som túto tému dal samostatne ako tému volebnú. Peniaze problém nemôžu byť keď túto situáciu riešiť a hlavne vyriešiť chceme a nájsť lokalitu o tom som písal je potrebný súhlas ako je to v demokracii väčšiny obyvateľov mesta. Nie je to cesta ľahké, ale tam kde je vôľa to dlho tiež problémom nemôže byť keby hneď mesto k tejto veci vyhlásilo referendum.

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 17-01-2014 o 16:21.
Starý 20-01-2014, 14:54   #26
Eva Dóriová
Junior Member

Registrovaný od: Mar 2011
Počiatočné Re: Kostolná ulica

Vážený Pavel,
prosím, buď presný a odcituj aj prvú vetu časti článku. Tá znie: "Nasledovný bod programu riešil problém nehnuteľnosti na Kostolnej č. 109. Ďalšie vety na seba nadväzujú a je tam uvedené nie, ako to vidia noviny, ale ako tento problém (ktorý rezonuje niekoľko mesiacov aj v našich novinách) riešilo mesto. Podtitulok teda logicky patrí k uvedenému problému. Uvedení neprispôsobiví (ktorých sa týka aj uvedená časť) v tomto čase z objektu odišli, čím sa problém týchto neprispôsobivých odstránil. Keď sa situácia zmení, tak o tom opäť napíšeme, pretože spravodajstvo v novinách je kontinuálne. Preto prosím nehľadaj chyby tam, kde nie sú. Ďakujem.
Eva Dóriová, noviny Naše Vráble
Eva Dóriová je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-01-2014, 23:34   #27
Pavel Uhrecký
Senior Member

Počiatočné

Milá Evka,
podľa môjho názoru si napísala dve nie celkom presné vety. Tieto dve vety nie sú v kontexte ďalšieho textu, ako i celkového problému Kostolnej ulice. Ty sa na to pozeráš očami človeka, ktorý pozná dôverne problém Kostolnej. Prosím skús sa pozrieť na to očami čitateľa, ktorý vie niečo o probléme, ale nevie toľko koľko vieš Ty. Tie vety sú nasledovné :
1) Problém na Kostolnej ulici odstránený
2) Neprispôsobiví sústavne znepríjemňovali život obyvateľom Kostolnej ulici.

Určite sa to dá napísať tak, aby čitateľ hneď vedel, že na Kostolnej ulici mesto riešilo problém súvisiaci s neprispôsobívými bývajúcimi v nehnuteľnosti č.109.
Či to bola chyba, alebo nie, nech prípadne posúdia iní. Je to len môj názor, ktorý nemusí byť a nechce byť za každú cenu ten jediný správny. Ďakujem aj ja tebe za pochopenie.
Starý 08-03-2014, 15:43   #28
juro.andrla
Junior Member

Registrovaný od: Sep 2010
Počiatočné Kostolná ulica

Juraj Andrla juraj.andrla@gmail.com
15:38 (pred 3 minútami)

komu: primator, prednosta
Dobrý deň,
je naozaj neuveriteľné sledovať, ako je Kostolná ulica stále ignorovaná zo strany mesta.
V čísle 22 Vrábeľských novín ste sa pochválili vyriešením problému s domom č.109, ale pravda je iná.
Opätovne sa do domu nasťahovali nelegálne 2 rodiny cudzích (levických) cigánov.Zo strany mesta bola reakcia až po osobnej sťažnosti p.Minárikovej na MsÚ.
Nikto tam ani len netušil o opakovanom probléme. Je prekvapujúce, že napriek vedomosti o problematických obyvateľoch nikto na Kostolnej nerobí kontroly, či títo nekonajú v rozpore so zákonmi, nariadeniami, občianskym spolužitím atď.. Pochybujem , že mesto tento problém vyrieši presťahovaním "majiteľa" do novobudovanej bytovky.Podľa mojich informácií vraj na to nemá zárobok.
Ak ale mesto vedelo dať peniaze na opravu domu v rohu ulice ( na našu škodu), malo by dať peniaze aj v tomto prípade, aby došlo k zriedeniu prehustenej populácie obľúbeného etnika na Kostolnej.
Čo sa týka mestských nájomníkov v rohu ulice, pokračuje znečisťovanie celej ulice deťmi týchto obyvateľov, osobne považujem čistenie ulice za nedostatočné.Poslaní zberači čistia len okolo mestských domov a pri plote kostolného "parku", pri našich plotoch ale nezbierajú. Myslíte si, že my si vyhadzujeme odpadky ( pet fľaše, obaly z chrumiek, mrazených kureniec atď.) pred brány?? Žiadam, aby ste zabezpečili čistenie celej ulice!
Naviac máme denne za domovou bránou nahádzané kamene od cigánskych detí ( od kamienkov až po pol tehly), ktoré hádžu do mojich psov. Je to hrubé porušovanie občianskeho spolunažívania. Žiadam, aby ste si s Vašimi "nájomníkmi" (vraj bývajú zadarmo) urobili poriadok.
S pozdravom,
Juraj Andrla
Kostolná ulica
juro.andrla je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 25-05-2014, 08:47   #29
juro.andrla
Junior Member

Počiatočné

Pri pohľade na budovanie honosného oplotenia fary je smutné vidieť ignoráciu stavu oplotenia kostolného parku. Miesto zbúrania polorozpadnutého múrika s pokryvenými trubkami boli tieto natreté, aby so navodil dojem, že to nie je až také zlé. Čerešničkou na torte je natretie krytu plynomeru v parku, ktorý je už roky provizórne podopretý tehlou, aby nepadol ( padne pri prvom silnejšom vetre).
Z tohto výsledku by mal pán Potemkin určite radosť, ako sa jeho nápad krásne skĺbil s povestnou slovenskou lajdáckosťou.Ale aby som len nekritizoval, vraj existuje nejaká farská alebo cirkevná rada. Ak by odtiaľ vyšiel popud na usporiadanie zbierky, ktorej výsledkom by bolo zlikvidovanie múrika okolo parku ( keď sa už majiteľ – RKC nemá k činu),vysadenie živého plota a vybudovanie stojana pre kryt plynomera, prispejem 100€. Aby sme sa nemuseli hanbiť za stav okolia kostola ( ja sa teda hanbím, často vidím ľudí s fotoaparátmi ako si kostol fotia).
Starý 04-10-2014, 11:17   #30
juro.andrla
Junior Member

Počiatočné Kostolná ulica

Zvolebnieva sa, preto odporúčam pánom kanditátom na primátora ( ale aj na poslanecké miesta), aby sa dnes , v sobotu 4.10., alebo zajtra v nedeľu 5.10. 2014 unúvali prejsť sa po Kostolnej ulici. Uvidia krásnu ukážku nefunkčnosti mestských služieb. V pondelok 29.9. z neznámych dôvodov nebol Veposom vyprázdnený veľký kontajner slúžiaci mestským nájomníkom v rohu Kostolnej ulice. Dnes je 4.10. a okolo kontajnera je už slušné smetisko. A nič.Na MsÚ sú všetci spokojní. Veď za kostol nevidieť.
Čo robí mestská polícia? Má aj inú náplň práce ako sledovanie , či sa na sídlisku nevykadil pes? Čo vy na to pán primátor? Samozrejme nič,ako vždy.
Čo vy nato páni kanditáti na primátora? Primátorom chcete byť všetci, rozumiem tomu, plat je pekný, funkcia bez stresu, je o čo bojovať.
Zaujímalo by ma, či niekto z vás bude ochotný pristúpiť na zníženie mestských daní nám, obyvateľom Kostolnej. Dôvodom je nerovnaká kvalita života na Kostolnej v porovnaní s ostatnými časťami mesta.
Doporučujem aj veriacim, aby sa po návšteve kostola prešli po celej ulici, aby videli, ako vyzerá okolie ich svätostánku.Garantujem im pekný zážitok pred nedeľným obedom.
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 06:43.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..