![]() |
![]() |
#1 |
Junior Member
Registrovaný od: May 2012
|
![]() Dnes 7.11.2013 v podvečer nám bol doručený do poštových schránok predvolebný leták od nezávislého kandidáta pod č.55.Podľa mojich vedomostí dnes už platí predvolebné moratórium,alebo sa mýlim?
Naposledy upravil Boris : 07-11-2013 o 21:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
Registrovaný od: Apr 2011
|
![]() podľa § 27 ods. 1 zákona 303/2001 Z. z. v platnom znení "Časom volebnej kampane sa rozumie obdobie začínajúce 17 dní a končiace 48 hodín pred začatím volieb." Keďže voľby sa konanú v sobotu 9.11.2013 od 7:00, volebná kampaň mala začať 23.10.2013 o 7:00 a končiť vo štvrtok 7.11.2013 o 7:00.
Vy viete čítať, ja viem čítať, aj iní vedia čítať. Vy viete počítať, ja viem počítať, aj iní vedia počítať. Ale vy (predpokladám) nekandidujete, ja (s istotou) nekandidujem, podobne ako množstvo ďalších slušných ľudí. Sú ale takí, ktorí (inak mi to nevychádza) nevedia čítať a počítať, a napriek tomu sa uchádzajú o kreslo poslanca, prípadne (inak mi to nevychádza) vedia čítať i počítať, ale vedome porušujú pravidlá, pričom sa uchádzajú o môj hlas vo voľbách. Napriek tomu, že som lokálpatriot, NEDOSTANÚ HO - nebudem voliť tých, čo ešte ani nie sú poslancami, a už mi naznačujú, ako sa budú správať ... A nejde len o porušenie začiatku moratória, ktoré ste si všimli vy, ale aj o porušenie termínu začiatku kampane, ku ktorému tiež (v tomto konkrétnom prípade konkrétneho čísla) došlo. A nejde len o porušenie vyššiespomínaných termínov predvolebnej kampane, teda zákona 303/2001, ale aj o to, kde predvolebné plagáty boli poumiestňované - čím zároveň došlo k porušeniu VZN mesta Vráble č. 15/2013 - a to je pri tom vami spomínané číslo zároveň poslancom mestského zastupiteľstva, ktoré uvedené VZN schvaľovalo! Ďalší (podľa rozsahu kampane) "superkandidát", ktorý zas v meste oblepil všetky plagátové plochy, ktoré neboli podľa VZN k dispozícii na voľby, a potom zneužil plochy, určené práve na predvolebnú propagáciu všetkých kandidátov tak, že ich kompletne oblepil svojimi plagátmi, je pre zmenu miestnym predsedom jednej z politických strán, ktorej poslanci ešte donedávna sedeli v mestskom parlamente, a ktorá tvrdí, že sa dokázala zmeniť (aká zmena? zákony im boli na smiech predtým, a sú aj dnes ...). Keďže v krajských voľbách nevolím politicky, ale podľa osobností regiónu, aj tento človek u mňa podľa adresy pripadal do úvahy pre odovzdanie dôvery (a hlasu) vo voľbách. Našťastie sa vyfarbil - UŽ NEPRIPADÁ. Prečo ako úradník odpovedám tým, koho (ne)budem voliť? Po prvé, aj ako úradník som človek (nebojte sa, stratený čas si dnes nahradím - robotu si musím postíhať, inak by ste to zajtra na voľbách pocítili). Po druhé, zisťujem, aké senilné sú naše právne normy. Rovnako ako vy (a tých pár ľudí, ktorým ešte politici neznechutili dôveru v seba a možnosť ovplyvňovať svoje okolie), aj ja dokážem identifikovať porušenia zákonov. Rovnako ma rozčuľujú, rovnako ich chcem riešiť. Ale .. ako? Z porušenia zákona 303/2001 (ako som bol poučený) nevyplývajú žiadne sankcie. Krása! Z porušenia nášho VZN (posledného znenia ktorého som dokonca autorom) síce sankcie vyplývajú (mizerná možnosť, za čo sa ospravedlňujem, ale predsa), dokazovanie porušovania VZN je však v podstate nemožné (museli by ste - sme chytiť niekoho priamo pri vylepovaní plagátov ...). Preto jedinou zbraňou proti týmto NESLUŠNÝM je použiť rozum a silu vtedy, keď ju máme - vo voľbách - a dať im najavo, čo si o nich myslíme. Za seba vám to oznamujem. A práve preto aj vysvetľujem. Prepáčte, že som vás okradol o váš čas ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
Registrovaný od: Mar 2010
Lokalita: vrable
|
![]() Pri minulých voľbách som pristihol vylepovačov primátorových plagátov ako oblepovali celú plochu starého ihriska. O VZN ani o zákone nevedeli nič, čo je dôkaz toho ako si primátor ctí zákony a VZN, ktoré osobne podpísal. Mám to nafotené, ak by niekto neveril. Takže asi toľko k tej poctivosti našich volených zástupcov...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
Registrovaný od: Oct 2010
Lokalita: Vráble
|
![]() V minulom roku po zistení nedostatku na ktorý poukazujete došlo v nasledujúci deň k náprave. Počas poslednej kampane boli dobrovoľníci zodpovední za lepenie plagátov kandidáta č.68 poučení o znení VZN 15/2013 a plagáty lepili v súlade s týmto VZN, na rozdiel od niektorých iných kandidátov.
|
![]() |
![]() |