![]() |
![]() |
#41 |
Junior Member
Registrovaný od: Oct 2014
|
![]() Na základe prečítaného v Naše Vráble by som sa chcel opýtať pána Prešinského jednu jedinú otázku:
Čo Vás viedlo k tomu, že ste na niektoré veci, problematiky zmenili názor až potom, čo z Vás nie je koaličný poslanec, ale ako sa Vy nazývate nezávislý? Týka sa to podpory dotácii futbalového klubu, týka sa to rodinných väzieb (vekom pamäť slabne, ale máte Vy v tomto svedomie čisté?!, ked to kritizujete na druhých?) Ešte niečo by sa tam dalo nájsť, z toho mi vyplýva, že rok a niečo Vám tieto veci nevadili.. boli ste ich súčasťou aj čo sa hlasovania týka, a teraz akosi Vám to vyhovuje tak to kritizujete.. Aj to je určitý obraz o Vás.. Budem len potešený, ak ma presvedčíte, že sa mýlim.. Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva, p. Libiak, čierny kôn volieb, S ľudmi a pre ľudí... |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Junior Member
|
![]() Nie som velky optimista v pripade vyhry p. Libiaka. Sucasny primator ma svojich ludi, ktorym je vdaka nemu dobre, ti zasa maju svoje rodiny. To bude zrejme najvacsía zakladna volicov. To ze vlastne vlastne podporuju zoskupenie "mackopes" SDKU-SMER, ako to tu niekto spomenul, to im je jedno pre ich vlastny prospech.
Spojenie dvoch kandidatov na primatora do jedneho plus este tzv. privlastnenie si zvacsa nezavislych poslancov s ktorymi su po meste na bilboardoch, prinesie hlasy najmladsiemu kandidatovi opat hlavne vdaka ich rodinnym prislusnikom a znamym ktory bude v prvom rade mysliet na seba ako na mesto. Bolo by to prekvapenie ale prijemne, keby "sam vojak v poli" - M. Libiak volby vyhral. Mozne je vsetko, napr. aj toto forum ukazuje, ze uvedomela cast obyvatelstva nasho mesta este existuje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Senior Member
Registrovaný od: Mar 2010
|
![]() Vážený pán Boris,
dovoľte, aby sme si veci vysvetlili tak, ako to naozaj bolo. Ak ste niekedy pracovali v TESLE Vráble, tak zrejme viete, že problémy začali oveľa skôr. Plán roka sme bežne končievali až v marci nasledujúceho roka a konverzia zbrojárskej výroby začala v roku 1998, teda ešte pred tzv. Nežnou revolúciou. Ja som sa dostal do vedenia podniku v máji 1992, po odchode p. Ing. Urbanského, ktorého nahradil Ing. Miklóssy. Robil som funkciu personálneho riaditeľa a z tejto funkcie som neovplyvňoval, a ani som nemohol, ekonomické prostredie už dávno krachujúcej firmy. V čase, kedy som nastupoval na uvedenú pozíciu predstavoval dlh vtedajšej TESLY cca 440 mil. Sk a narastal po nezmyselnom konsolidačnom úvere Ing. Mistríka. Vy máte pocit, že pre mňa bola zábava pozerať sa na to, ako sa podnik rúti do záhuby a mnohí moji priatelia prichádzajú o prácu? Neprajem Vám takú skúsenosť. Ak si dobre pamätám, v roku 1993 bol zo strany jedného z veriteľov, NIPEK Nitra, podaný návrh na konkurz TESLY, ktorý sa medzitým transformoval na štátnu akciovú spoločnosť TESON, a.s. Vráble. Bola ustanovená Rada veriteľov so zastúpením bánk a najväčších veriteľov, ktorá sa pokúsila zrealizovať plán ozdravenia TESON-u. Žiaľ, predukcia firmy, ktorej vývoj po 1989 skončil, nedokázala obsadiť svoje bývalé trhy v bývalom Sovietskom zväze, nakoľko tam prenikli firmy z tzv. Západnej Európy a ponúkli úverované obchody podobných produktov, ako vyrábala bývala TESLA. Tieto boli na podstatnejšie vyššej technickej úrovni a nebolo treba za ne platiť okamžite. Napriek tomu, keď sme boli v júli 1995 odvolaní na valnom zhromaždení, dlh TESONU predstavoval už len cca 40 mil. Sk (teda sme ho znížili racionalizačnými opatreniami o 400 mil. Sk). Ešte predtým sme pripravili návrh na rozčlenenie spoločnosti na menši časti s vlastnou ekonomikou - TESGAL, TESAUDIO, TESMECH... Toto všetko do dnes funguje. Viem, že veľa ľudí o tomto nevie a tak Vám Váš príspevok nijako nezazlievam. Ale nie naše vedenie bolo hrobárom fabriky, len ju už nedokázalo zachrániť. A k politike? Nuž do decemra 1989 som nebol členom žiadnej politickej strany. Potom som vstúpil do VPN a pokračoval som len podľa vývoja tohto politického združeniia - ODÚ, DS, SDKÚ-DS až do 16. 9. 2014, kedy som z posledne menovanej strany vystúpil a zrejme už do žiadnej inej nevstúpim. Ďakujem za Váš príspevok, lebo tieto veci okolo mojej osoby rezonovali vo verejnosti už dlhšie a konečne som sa k tomu mohol vyjadriť. Jedna prosba na záver - možno Vám vadím ako kandidát na primátora, ale používajme navzájom len pravdivé a overené tvrdenia. A tú poznámku, že ja som dostal 2400 ľudí z TESLY na ulicu si vyprosím... Používajte, prosím, argumenty a nie neoverené kecy. Ja sa snažím vieť slušnú a nekonfrontačnú kampaň, takýto štýl mi je cudzí. Ďakujem za porozumenie... Naposledy upravil Marian Libiak : 01-11-2014 o 22:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Junior Member
|
![]() Milá pani poslankyňa Ing. Mgr. Dagmar Tóthová Skačanová, chválite sa tým koľko akcií ste zorganizovali, je isté že ste nás tým pobavili. Občanov by určite zaujímalo čo ste okrem akcií vykonávali, pretože Váš pracovný proces akosi nie je známi. Okrem toho, že Vás pán primátor rýchlo zamestnal na MsÚ a čo za miesto to pre Vás vytvoril, keď chodíte po úrade a rozdávate príkazy do každých dverí ktoré otvoríte.
Je pekné, že sa snažíte p. primátorovi pomáhať v jeho kampani, tým že každému telefonujete, aby išiel voliť Vášho muža /t. j. Ing. Tibor Tóth/, len by ste sa mohli doma dohodnúť na rovnakej rétorike. Ing. Tibor Tóth, kade chodí tak sa chváli, koľko že on má euráčikov a pani Tóthová, kade chodí tade jojká, že z čoho oni len budú žiť, ak my občania nebudeme voliť hore uvedeného inžiniera. O tom, že sa nedávno postavila vo Vrábľoch nová bytovka, zrejme všetci viete. Čo je ale zarážajúce že verejné obstarávanie vyhrala práve spoločnosť Vion, ktorej majiteľom je pán a tento pán je zhodou okolností krstným otcom syna nášho pána primátora. No a asi najviac zvláštne je na tom to, že vlastníkom jedného z bytu v tejto bytovke je p. primátor s rodinou a vraj byt dostali darom. Mne s toho logicky vyplýva iba jedna možnosť, uvedený byt je provízia od menovanej firmy za istú realizáciu zákazky.Treba prehodnotiť, či si takýto človek zaslúži i naďalej viesť naše mesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Junior Member
|
![]() Milá Ivana, evidentne Vám pani poslankyňa nedá spávať. Škoda len, že po 1. generalizujete a po 2. používate obľúbené slovíčko "údajne/vraj". Slovom "údajne/vraj" môžete napísať čokoľvek.
Skúsim aj ja: Údajne sa fleky v meste obsadia "svojimi" ľuďmi hneď po voľbách, AK vyhrá ten onen kandidát. Údajne už teraz sú sľúbené ľuďom blízkym kandidátovi (jednému/dvom - údajne, počul som). Údajne sa pred voľbami "spoja" dvaja kandidáti. Údajne kšefty sú sľúbené jednému podnikateľovi, ktorý pomerne výhodne sponzoruje kampaň (čiu? Doplňte si, ja fakt netuším.). A toto všetko je v rovine údajne, počul som od kamarátov a už si nespomínam od ktorých. Nepreferujem ani jedného kandidáta, zatiaľ sa rozhodujem. Chápem, že Vy svojho kandidáta chcete a potrebujete nenápadko spreferovať. Ale dosť mi prekážajú reči typu "údajne". Ako si mám vybrať? Možno sa pozriem na to, kto mi čo sľubuje a či je to reálne alebo je to čistá demagógia. Hneď potom sa pozriem čo dokázal (niektorí našťastie nič moc - týka sa aj kandidátov na poslancov a takých hneď vylúčim a niektorí rýchlo dokazujú). A potom sa pozriem ako na mňa pôsobí kandidát, ako sa správa a ako mi rozpráva svoje plány. Či ma chce "opiť rožkom" alebo reálne aj opiť. A stále sa len rozhodujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Senior Member
|
![]() Slovíčko "údajne" je veľmi nebezpečné a zavádzajúce, niekoho uvedie do omylu.
Tak poviem dve "údajne", ktoré sú zavádzajúce. "Údajne" som ja poslal 2400 zamestnancov TESLY na ulicu. Nechcem sa z ničoho vyviňovať, ale ľudia odišli pre stratu trhov a konkurencieschopnosti a návrhy na ich prepustenie išli od odborných riaditeľov - výroba, obchod, vývoj... Ku cti im všetkým slúži, že sme sa ako mladí a optimisticki naladení cítili na to, že s krachujúcou TESLOU ešte niečo urobíme... TESLA Vráble bola jedna z mnohých, ktoré časom zanikli pre stratu trhov, kde sa dalo predať všetko. Po 1989 tie trhy obsadili oveľa silnejšie ekonomiky. Druhé "údajne", ktoré tu koluje, je tvrdenie, že som nasadený súčasným primátorom, aby som sa v príhodnej chvíli vzdal kandidatúry v jeho prospech. Tak o tomto sme sa s Tiborom Tóthom nikdy nerozprávali a je to zavádzajúca informácia. Toľko k slovíčku "údajne"!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Senior Member
|
![]() Mimochodom, zriadil som vlastnú www stránku
www.marian-libiak-vas-kandidat.sk kde je tiež diskusné fórum bez potreby prihlásenia sa a moderovania a nájdete tam tiež ankety. Môžete dávať návrhy na otázky do ankiet, Ale prosím, slušne... Na tejto stránke nájdete každý deňniečo nové. Odporúčam sledovať... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Junior Member
Registrovaný od: Nov 2014
|
![]() Len nedávno sa nakdidáti na primátora mesta Vráble v mestských novinách vyjadrovali, že budú dodržiavať volebné pravidlá a nebudú lepiť svoje plagáty na iné plochy ako sú určené.
Dnes podvečer som išiel mestom a na vylepovacích plochách na Hlavnej a pri Jednote som videl, že to celkom nebolo poctivo myslené. Kandidát Ladislav Prešinský, smutne známy aj z kampane pred voľbami do VÚC, si privlastnil aj plochu po Jánovi Jamrichovi, ktorý z volieb odstúpil. To, že sa vzdal v prospech p. Prešinského neznamená, že p. Prešinský môže lepiť svoje volebné plagáty na jeho miesto. Porušuje tým ROVNOSŤ ŠANCÍ, čo však jemu nevadí, lebo je to nepostihnuteľné. No postihnuteľná je morálne zlyhanie tohto "kandidáta". Porušuje všetko, čo sa porušiť dá. Jeho igelitky s mäsovými výrobkami, ktoré rozdáva občanom-voličom sa dajú klasifikovať ako úplatkárstvo... Vráble, ak sa už teraz správa takto arogantne, čo bude po voľbách??? Naozaj chcete za primátora toho, kto klame a podvádza a ešte si ani nesadol na primátorskú stoličku? Je z čoho vyberať aj bez Ladislava Prešinského. A navyše, je to jediný kandidát bez skúseností s riadenia kolektívu a práce s ľuďmi!!! Dúfam, že tu ešte všetkých neranila slepota a hluchota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Senior Member
Registrovaný od: Sep 2011
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Junior Member
Registrovaný od: Nov 2014
|
![]() Neviem o čom točíš... Nemám na tvoje IQ, prepáč...
|
![]() |
![]() |