Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Diskusia o meste Vráble

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 06-11-2014, 19:46   #31
siska
Senior Member

Registrovaný od: Feb 2011
Počiatočné

Ten veterný park vznikol ako nápad vedenia mesta s niekým,tento park by mal určite podporu verejnosti, ale ako sa z fámy stala skutočnosť, tak sa občania mesta vzbúrili voči podvodu, ktorý na nich pripravoval vtedajší a terajší primátor pán ing. Tibor Tóth.
Určite by bol prešiel,ale za predpokladu, že najskôr oboznámim verejnosť so zámerom a potom idem do toho, ale tuná to bolo opačne.
Tesne pred podpisom zmluvy sa zistil podvod storočia, aký ani BOLŠEVIK neurobil na cudzom majetku.
Ale aký môže mať niekto cit k niečomu kde sa nenarodil, nevyrástol
Potom ing.Tibor Tóth, kandidát na primátora nevedel svoju úlohu vysvetliť, ani sa ju nesnažil vysvetľovať, tváril sa že ON kult osobnosti JVS (Stalin) o ničom nevie.
Ďalšie príbehy budem posúvať verejnosti postupne, a dnes keď som videl kto kandidáta podporuje, okrem vinárov som spoznal ďalších pussi pajtášov parazitujúcich ,........
siska je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 06-11-2014, 23:00   #32
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Question Aký vlastne sme ???

Všimol so si, ako iste aj mnohí z vás, v ankete pre kandidátov na primátora v poslednom čísle novín "NAŠE VRÁBLE", jednu zaujímavosť. Jednotlivý kandidáti, ktorí sú poslancami včetne primátora pri odpovediach na otázky, ktoré najviac "rezonujú" napr. problém Kostolnej ulice, činnosť MsP, rozvoj zelene, či priority a rezervy v rozpočte mesta, deklarujú, že poznajú spôsoby a vedia ich riešiť. Otázka je, prečo ich neriešili doteraz ? Čo im v tom bránilo ? Tiež sme si určite všetci všimli ako všetci okrem p. Libiaka (zatiaľ) tak ako som už vopred "prorokoval" porušujú pravidlá rovnosti, ktoré požaduje zákon o voľbách pri volebnej reklame . Okrem toho všetci deklarovali v novinách verejne, že budú zákon rešpektovať okrem p. Tótha, ktorý veľmi dobre vie, že zákon je "deravý" lebo za porušenie nie je postih. To znamená, že evidentne tí kandidáti klamali.

Všimol som si, po prečítaní volebného bulletinu p. Tótha v časti kde sú hlavne pochvalné referencie v prospech jeho osoby dokonca výnimočnosti. Že, vo väčšine vyjadrení absentuje základne poznanie o fungovaní samosprávy, pričom je osoba primátora považovaná za osobu, ktorá mesto nie spravuje, ale riadi a poslanci chodia len hlasovať. V tomto kontexte vyznieva aj úvodné slovo p. Tótha na titulnej strane bulletínu. Je to ďaleko za hranicou slušnosti. Jeho ego ktoré všetci v bulletíne podporili hraničí s kultom osobnosti.

Na záver nemôžem znovu nespomenúť vytvorenie koalície SDKÚ a SMER – SD, ktorú niektorí občania musím povedať, že veľmi naivne považujú za pozitívny jav vedúci k spolupráce v záujme občana bez ohľadu na politickú príslušnosť v našom meste. Pritom ide v skutočnosti a úplne logický, len o jedno, ako byť úspešný a vyhrať voľby. Aj v Nitrianskom samosprávnom kraji je už viac rokov koalícia SMER – SD a KDH o ktorej v KDH tvrdia, že je to hlas z „dola“ pričom ten hlas z „dola“ prezentujú funkcionári KDH, ktorí pracujú vo VÚC na vedúcich miestach o ktoré by určite prišli keby neboli v koalícii so SMER- om. Je to len osobný záujem straníckych funkcionárov pre zachovanie svojich vlastných pracovných miest. Hlúpy a sprostý podvod na naivných voličoch a tak sa to udeje aj v našom meste. No najviac ma mrzí hodnotenie p. Tótha niektorými občanmi nášho mesta, ktorých si vážim, keď im nevadí, čo predchádza úspechu. Predsa by nemalo byť jedno občanovi, že z jeho daní niekto dáva jednému mestu či obci viac ako dáva tomu druhému. To nie je o kvalite manažovania, ale tak začína protekcia, ktorá končí korupciou. Iste viete o oficiálnom vyhlásení premiéra Fica o oddlžení mesta Žiliny štátom. Komu vadí spôsob ako získavajú niektoré mestá na Slovensku určité výhody ? Ten čo nemá správne politické tričko či „dobré kontakty“ na správnom mieste by nemal vôbec kandidovať. Lebo už teraz svoje mesto tým diskriminuje. Je to úžasné nemyslíte ??? Kto a kedy v tejto krajine vyšetrí nejakú „Gorilu“, keď samotní občania takýto spôsob vlastne oceňujú miesto toho aby ho odsudzovali ? Aká je rovnosť súťaže vo volebnej kampani kandidáta ktorý dodrží literu zákona pri reklame svojej osoby a bude ju mať len na miestach určených, voči tomu kto poruší zákon a ešte to dokonca aj vopred oznamy občanom ? To je otázka pre všetkých ktorým nevadí charakter takéhoto kandidáta . Keď vám je to jedno tak sa prosím zamyslite aký je váš charakter .
Ďakujem vám za pozornosť.

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 06-11-2014 o 23:34.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 07-11-2014, 11:27   #33
Matúš
Junior Member

Registrovaný od: Nov 2014
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Marian Libiak Zobraz príspevok
Matúš,

vyplnil som dnes všetkých deväť požiadaviek, pridal som tan aj foto a vznikol tam odkaz bez fotky a len so štyrmi súhlasnými stanoviskami z mojej strany. Volal som na kontaktné číslo uvedené na stránke a povedali mi, že im to ešte dobre nefunguje a pán, ktorý to vie riešiť nie je dnes v práci.
Dúfam, že sa to nejako vyrieši, lebo nevidím dôvod, aby som na nejakú otázku nereagoval.
Dosť ma to mrzí...
Dakujem pan Libiak,
ze ste vypoculi moju prosbu a pridali ste sa k tymto zavazkom. Podla mna je snaha o otvorenost a efektivnost zakladnym predpokladom pri volbe kandidatov a dufam ze je to tak pri vacsine ludi, ktory pojdu volit.
Matus
Matúš je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 07-11-2014, 21:57   #34
Nevolic
Junior Member

Registrovaný od: Oct 2014
Počiatočné

Ako je možné, že kandidát, ktorý chcel otvorene komunikovať neodpovedá na mail, hrá mrtveho chrobáka a potom vytiahne nákres Aquarelaxu a niektorí ľudia žasnú, že aké skvelé?
Vrábeľčania, to naozaj stačí že:
- ako poslanec vybaví dva chodníky na sídlisku na podnet občana?
- akože vybaví púť do Šaštína, tým že sa zahrá na pekného v kostole, kde museli vyhlasovať priamo jeho meno?
- kritizuje financovanie vrábeľského futbalu, pričom sám zdvíhal ruku na takú dotáciu v časoch ked ešte nebol "proti všetkému"?
- rozdáva masove vyrobky co v iných obciach vysetruju ako kupovanie hlasov?
- zorganizuje jeden piknik, jednu ľudovú nôtu, jedno nevydarené predstavenie, jeden skvelý koncert behom cca 2 mesiacov?
- tvári sa ako spája ľudí, pričom sa spája s pánom Jamrichom len za cieľom dohody o budúcich stoličkách?
- 10 dní pred voľbami nás ohúri svojou TOP PRIOTIOU Aquarelaxu, v ktorej ako mestský poslanec nevyvinul žiadnu aktivitu za štyri roky? Nevraví koľko tá investícia stojí, kde nato vezme, to mu azda postavia štedrí predvolební sponzori?
- ako sa hovorí, nikto nám nemoze toľko dať, ako pán Prešinský sľúbiť..
Nevoľme podľa slubov, ale podľa výsledkov práce, ktoré sa dali realizovať aj z pozície poslanca, jeden príklad medzi kandidátmi je...
Nevolic je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 07-11-2014, 22:46   #35
volicTom
Junior Member

Počiatočné Nevolič

Lepšie by som to nenapisal. Pán Prešinský z môjho rozhodovania definitívne vypadol. Aquarelax je ukážkový príklad toho,ako ľahko sa dajú ľudia oblázniť. Kto to postaví? Za koľko to postaví? Kto to bude prevádzkovať? Koľko ľudí to vôbec chce? Koľkí to budú aj skutočne využívať? Kde to bude postavené? Vieme si vôbec predstaviť náklady na prevádzku? Tak málo nám stačí?
Chlieb a hry, v modernom prevedení Klobasa a aquacentrum. A nikomu to nevadí?
volicTom je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 07-11-2014, 23:44   #36
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné Prvá písomná zmienka o Vrábľoch - dnes večer

Priatelia - voličii. Sľuboval som slušnú kampaň, bez útokov, no po dnešnom večeri, ktorý bol venovaný úcte k ľuďom, ktorí pre Vráble niečo v minulosti urobili a zaslúžia si celospoločenskú podporu cítim potrebu vyjadriť sa.
Prejav súčasného primátora nesmeroval k vyjadreniu úcty ocenených, ale k "jeho" zásluhám o rozvoj mesta. Bez uznania podpory poslancov mesta, odborných komisií a návrhov občanov.!!
Môj názor nie je ovplyvnený mojou kandidatúrou, ale reálnou situáciou v meste.
Chcel som zachovať zmier, dnes to prmiátor porušil!!!
Takže prosím o odpoveď. Budeme viesť slušnú kampaň, na ktorej sme sa dohodli, alebo takú, ako ste dnes začali? Slovo robí priateľa, dnes ste toto porušili!!
Dôrazne žiadam Vaše vyjadrenie do 24 hodín. Ste verejný funkcionár a podliehate aj nejakej legislatíve!!! Moja trpezlivosť vo Vašej kampani je na konci!!! Ste len VY!!!, Poslanci neznamenajú nič. Prečítajte si príslušné zákony, kde ste vlastne VY???
Vždy,v rozhodujúcich chvíľach ste mali podporu.
Teraz chcem nastúpiť na Vašu pozíciu a dokázať občanom, ako sa dá investovať do majetku mesta a verím, že to dokážem lepšie ako Vy..
Viem ako to treba robiť robím to už nejaký rok.
Verím, že mi občania mesta uveria!!!!

Naposledy upravil Marian Libiak : 08-11-2014 o 00:32.
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 08-11-2014, 07:59   #37
Luboss
Member

Registrovaný od: Oct 2012
Počiatočné Preco je dolezite volit p. Libiaka:

Ak vyhra Marian Libiak:
- Mozme spavat spokojne, s mestskym majetkom sa nebude kseftovat ako doteraz
- Jeho manzelka urcite nebude moderovat mestske akcie v style „Diridonda“, prevezme to profesional
- Jeho manzelka urcite nebude vysedavat cele dni na primatorovej stolicke a rozhodovat o meste
- Pan Libiak si urcite na rovinu nevypyta od Vas peniaze za vybevenie roznych povoleni
- Nebude slubovat nerealne projekty ako napr. pan futbalista Lacko „je cas“ Presinsky s aquaparkom
- Mestsky urad zacne pracovat profesionalnejsie
- Ako skuseny manazer, ktory dotiahol do mesta mnohe eurofondy, bude v tom uspesne pokracovat (ano, pocujete dobre, nebol to Tibor Toth, ale Marian Libiak, ktory doniesol pre mesto vela, vela penazi!!!)
- Pan Libiak netrpi chorobou narcizmus ako sucasny primator
- Pan Libiak komunikuje s obcanmi dobrych par rokov ako poslanec aj cez toto forum, opakujem este raz, ako jediny poslanec komunikuje
- Za panom Libiakom nestoja zaujmove skupiny

Aby som vysvetlil moje nazory. V minulosti som v niektorych veciach nesuhlasil s p. Libiakom. 4-5-krat sme sa pozdravili v zivote, no sledujem jeho pracu uz niekolko rokov. Spomedzi kandidatov, ktorych mame, je najschopnejsi, najprofesionalnejsi, za neho sa nebudeme hanbit.
Pan Kudela je vazeny pan, ale uz sa na tuto funkciu nehodi. Tych 10 hlasov, ktore dostane, nestoja za to.
Pan Presinsky ma zivot pred sebou, nech sa venuje futbalu, uz ako kandidat je slaby, nezvladne to. Navyse za nim stoja rozne zaujimave skupiny a osobky.
Pan Toth sklamal, je len ON, potom manzelka a az potom niekde daleko zvysok mesta. To klise, ktore koluje v meste, ze je najlepsim primatorom mesta a kolko ON pre mesto urobil, je sprostost. Urobili za neho iny (napr. Pan Libiak), v historii mesta sme mali omnoho lepsich primatorov/richtarov ako bol pan Toth.
Luboss je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 08-11-2014, 10:55   #38
Zmierlivý
Junior Member

Registrovaný od: Nov 2014
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Luboss Zobraz príspevok
Ak vyhra Marian Libiak:
- Mozme spavat spokojne, s mestskym majetkom sa nebude kseftovat ako doteraz
- Jeho manzelka urcite nebude moderovat mestske akcie v style „Diridonda“, prevezme to profesional
- Jeho manzelka urcite nebude vysedavat cele dni na primatorovej stolicke a rozhodovat o meste
- Pan Libiak si urcite na rovinu nevypyta od Vas peniaze za vybevenie roznych povoleni
- Nebude slubovat nerealne projekty ako napr. pan futbalista Lacko „je cas“ Presinsky s aquaparkom
- Mestsky urad zacne pracovat profesionalnejsie
- Ako skuseny manazer, ktory dotiahol do mesta mnohe eurofondy, bude v tom uspesne pokracovat (ano, pocujete dobre, nebol to Tibor Toth, ale Marian Libiak, ktory doniesol pre mesto vela, vela penazi!!!)
- Pan Libiak netrpi chorobou narcizmus ako sucasny primator
- Pan Libiak komunikuje s obcanmi dobrych par rokov ako poslanec aj cez toto forum, opakujem este raz, ako jediny poslanec komunikuje
- Za panom Libiakom nestoja zaujmove skupiny

Aby som vysvetlil moje nazory. V minulosti som v niektorych veciach nesuhlasil s p. Libiakom. 4-5-krat sme sa pozdravili v zivote, no sledujem jeho pracu uz niekolko rokov. Spomedzi kandidatov, ktorych mame, je najschopnejsi, najprofesionalnejsi, za neho sa nebudeme hanbit.
Pan Kudela je vazeny pan, ale uz sa na tuto funkciu nehodi. Tych 10 hlasov, ktore dostane, nestoja za to.
Pan Presinsky ma zivot pred sebou, nech sa venuje futbalu, uz ako kandidat je slaby, nezvladne to. Navyse za nim stoja rozne zaujimave skupiny a osobky.
Pan Toth sklamal, je len ON, potom manzelka a az potom niekde daleko zvysok mesta. To klise, ktore koluje v meste, ze je najlepsim primatorom mesta a kolko ON pre mesto urobil, je sprostost. Urobili za neho iny (napr. Pan Libiak), v historii mesta sme mali omnoho lepsich primatorov/richtarov ako bol pan Toth.
Verím tomu, že pán Libiak je dôstojným kandidátom na primátora.. Ale obstojí vo "vlčom" svete komunálnej politiky? Podľa príspevkov má jeden problém - je zmierlivý. Niekedy treba buchnúť päsťou po stole, niekedy treba pre dobro veci "kašľať na zákon" a držať sa reality - inak povedané postavit morálku a správne princípy pred zákon. Zákon je slepý a hluchý...
Ako človeka si pána Libiaka vážim, ale hlas mu nedám - kôli jeho holubičej povahe...

Doplňujúca otázka... Ktorý z porevolučných richtárov bol lepší ako Tóth? Presnejšie, ktorý z dvoch? Nám občanom ide o fakty - v prenesenom zmysle o konkrétne veci/projekty/nariadenia/vylepšenia ktorými prispeli k rozvoju mesta.
Zmierlivý je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 08-11-2014, 12:13   #39
Heureka
Junior Member

Počiatočné

Nechápem, čo vlastne všetci (voliči) chcú... Nechcete skorumpovanosť..Nechcete rodinkárstvo.. Nechcete "mafiu"..... Ale keď kandiduje slušný občan, máte strach, že nie je dostatočne "nakazený", nie je dostatočne "hluchý a slepý" / Niekedy treba buchnúť päsťou po stole, niekedy treba pre dobro veci "kašľať na zákon" a držať sa reality - inak povedané postavit morálku a správne princípy pred zákon. Zákon je slepý a hluchý.../.... Tak teda čo vlastne chceme ???? či v Meste, či v Štáte. Bojíte sa zvoliť "slušáka" (aj keď v kútiku duše mu to prajete, lebo nemá predátorské schopnosti ? ) tak sa potom nesťažujte !
Heureka je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 08-11-2014, 13:39   #40
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné

Vážený pán Zmierlivý,

som 25 rokov v politike a ustál aom aj ťažšie funkciem ako je primátor mesta Vráble. Keď som robil prednostu Krajského úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Nitre - za vlády Ivety Radičovej - tak som zrušil výnimky vo vybavovaní preregistrácií v zahraničí nakupovaných áut. Bol o tom aj veľký článok v Nitrianskych novinách, ako sa im predĺžili lehoty vybavovania dokladov potrebných pre registráciu dovezených a ojazdených áut.
Ja som neurobil nič iné, len som zaviedol poriadok, aby niektoré vybrané slupiny nepredbiehali človeka, ktorý si sá niekde na vrakovisku v Nemecku našiel auto, a potom ho 15 vyholených chlapov s hrubými krkmi predbehlo v rade.
Viete čo som urobil? Tých "veľkopredajcov" som si cez redakci Nitrianskych novín pozval na rokovanie, bolo ich asi 15-násť. A BUCHOL SOM DO STOLA A NEUSTÚPIL. A pravidlá, ktoré som nastolil platili v Nitre, Leviciach, Šali, Toloľčanoch, Nových Zámkoch a v Komárne.
Nie som "pán Poseroutko", ktorý nevie buchnúť do stola, keď je to potrebné z pohľadu poriadku, zákona, či celospoločenskej potreby.
Kľudne mi ten hlas môžete dať, moja povaha rozhodne nie je "holubičia". Som LEN SLUŠNÝ ČLOVEK SO SVOJÍMI SILN7MI STR8NKAMI, ALE AJ SLABOSŤAMI.
Prajem Vám, aby ste boli spokojný so svojim hlasovaním a rád Vás uvítam na mojom mítingu vo Vrábľoch v pondelok 10. novembra o 18,00 v zasadačke MU Vráble.
Marian Libiak
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 01:14.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..