![]() |
![]() |
#1 |
Junior Member
Registrovaný od: Aug 2011
|
![]() Včera som sa pokúšal dostať autom na Vrábeľské vinice. Šiel som vedľa kaplnky. Cesta bola po kaplnku zjazdná, potom vyššie to bolo o dosť horšie , zladovatelé.Tesne pred odbočkou oproti mne sa objavilo auto, ja som zastal na lade a mne neostalo nič iné, len sa cúvaním nejako bezpečne dostať naspäť - dole... Už som sa o to viac ani nepokúšal .....
Deň pred mojim zážitkom, bola nad kaplnkou spriečená biela octávia. Myslím si, že takýto zážitok tam už zažili viacerí.... Chcem sa spýtať. Je problém pre mesto Vráble, aby sa postaral aspoň o jednu prístupovú cestu na Vrábeľské vinice? Možno už viac v nasledujúcom roku nebudeme potrebovať takúto pomoc od mesta . Dokáže nám v tomto mesto Vráble pomôcť ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
Registrovaný od: Feb 2011
|
![]() Kedysi dávno bolo nepísané pravidlo vedľa viechy hore, vedľa kaplnky dole. Ale najlepšie sa chodilo hore vedľa kaplnky pešo, a dole na sankach.
Dnes ti nikto neuhne ani hore kopcom, niekde sa stratila ĽUDSKOSŤ! OHĽADUPLNOSŤ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]() Sám neviem komu zaďakovať, ale dostala sa mi informácia, že cesta vedľa kaplnky bola včera upravená , vraj je zjazdná. Vďaka.
A možno ešte jeden komentár : Postupne viac a viac áut chodí na Vrábeľské vinice. Šírka každej cesty je na jedno auto , keď sa míňajú dve autá - je to dosť problém... Možno keby sa chodilo napr. cestou vedľa kaplnky hore a dolu Dičianskou resp. cestou vedľa viechy, možno by to pomohlo. Možno to stojí na zamyslenie..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
Registrovaný od: Jul 2018
|
![]() Dobrý deň,
včera (t. j. 18. 12. 2018) sme zabezpečili údržbu hlavných prístupových ciest v danej lokalite na základe podnetov občanov. Zároveň sme kontaktovali občianske združenie vinohradníkov, ktoré v minulosti zabezpečovalo zimnú údržbu komunikácií vrábeľských viníc. Odpoveď vypracovala: Ing. Soňa Červená, prednostka MsÚ Vráble |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
Registrovaný od: Feb 2011
|
![]() Dobrý deň, pre vedenie vinohradníckeho spolku vo Vrábľoch mám návrh, aby požiadali mesto Vráble a dopravnú políciu o postavenie dopravných znaciek usmernujucich dopravu. Tzn autá idúce dokopca musia mať prednosť pred vozidlami idúcimi z vinic smerom dole.
Naposledy upravil siska : 27-12-2018 o 14:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
Registrovaný od: Oct 2010
|
![]() Sú cesty vo vinohrade majetkom mesta ? Podľa mojich informácii nie sú. Potom je na mieste otázka, či má mesto súhlas zasahovať akýmkoľvek spôsobom do cudzieho majetku.
Majiteľom pozemkov na ktorých sú komunikácie vo vinohradoch je štát. Pokiaľ sú moje informácie nepresné tak sa vopred ospravedlňujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]() Dobrý deň,
Váš podnet som práve preposlal vedeniu vinohradníckeho spolku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]() Prešlo 5 mesiacov od posledného príspevku k danej téme a tak sa pýtam -už vieme, kto je vlastníkom ciest vo Vrábeľských vinohradoch?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]() Dobrý deň,
na základe verejne dostupných informácií prostredníctvom mapového klienta ZBGIS Vám odpovedám, že vlastníkom ciest vo vrábeľských vinohradoch je v prevažnej miere Slovenská republika. Prostredníctvom uvedeného odkazu si môžete vyhľadať aj ďalších vlastníkov. Odpoveď vypracoval: Mgr. Viktor Németh, všeobecný administratívny pracovník |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]() Viem, že to nie je v tomto čase nejako zaujímavé, ale život ide tak rýchlo, že sa ani nenazdáme a máme tu opäť zimu a opäť zamrznuté, zľadovatelé cesty .
V decembri 2018 bol veľký problém dostať sa na Vrábeľské vinice napr. vedľa kaplnky. Bolo veľké šťastie, že sa nestalo nejaké nešťastie. Počul som taký názor , že vinohradnícke združenie si má dať požiadavku na spojazdnenie cesty mestu Vráble, mesto vystaví faktúru vinohradníckemu združeniu a následne podľa možností bude cesta upravená ... Asi takto to funguje ? Naposledy upravil Ďula : 03-06-2019 o 12:50. Dôvod: gramatika |
![]() |
![]() |