Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Diskusia o meste Vráble

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 15-10-2014, 20:46   #31
Dagmar Skacanova
Junior Member

Registrovaný od: Apr 2012
Počiatočné Pre všetkých "odvážnych" anonymov!

Vážení anonymní prispievatelia,

dlho som na fóre nebola, nevidím zmysel sedieť za počítačom a diskutovať s ľuďmi, ktorí sa hanbia za svoj názor a musia vystupovať anonymne. Kandidujem štvrtý krát a doteraz som takýto typ kampane nezažila. Možno to hovorí o "nevyzretosti" niektorých kandidátov, ktorí sa musia agresívne prezentovať osočovaním a klamstvami na adresu druhých aby zaujali, keď už nezaujali svojimi výsledkami.

Rada by som však uviedla niektoré veci na správnu mieru.

Na margo HODOVÉHO koncertu by som rada podotkla, že dve tretiny nákladov musí Mládežnícky parlament Vráble zabezpečiť od sponzorov a cca. jednu tretinu nákladov pokryjeme zo vstupného. Podobných akcií MPV zorganizovalo za 11 rokov svojho pôsobenia asi 100, bez ohľadu na to, či je pred voľbami, alebo nie. Na našich akciách nerozdávame letáky s číslom kandidáta na primátora, perá, tašky s mäsovými výrobkami a iné propagačné materiály súvisiace s voľbami

K spoločnosti Cezare s.r.o. chcem dodať, že je to firma, ktorú som v roku 2010 previedla pánovi Vargovi do vlastníctva. Reštaurácia Furman je jedným z poskytovateľov stravy pre zamestnancov MsÚ, ale zároveň aj pre množstvo zamestnancov ďalších organizácií z celých Vrábľov. Možno neviete, ale všetci zamestnávatelia platia obedy pre svojich zamestnancov u dodávateľa a následne od svojich zamestnancov vyberú alikvotnú časť. Tak to robí aj mesto Vráble a jeho partnermi sú: Penzión Furman, Reštaurácia Zlatý Bažant, Societa...

K ďalším osočovaniam a výmyslom sa vyjadrovať nebudem

Na záver Vás pán Luboss vyzývam aby ste sa nebáli odhaliť svoju identitu, rada sa s Vami osobne stretnem a porozprávam

S pozdravom

Dagmar Tóthová Skačanová
Poslankyňa MsZ Vráble
Dagmar Skacanova je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 15-10-2014, 20:49   #32
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Peter225 Zobraz príspevok
Najlepsim riesenim sa javi Marian Libiak, navonok nenapadny clovek ktory ale stal sa za mnohymi projektami mesta a viem, ze ma aj hlavnu zasluhu na tom, ze Vrable uspesne cerpali eurofondy z ktorych sa vyklulo okrem ineho Ceresnove namestie, rekonstrukcia ZS Luky a mnohe ine.... Aj to len z pozicie poslanca MsZ a clena financnej komisie. Z pozicie primatora by to bolo urcite este lepsie. Nema vsak aspon zatial taku "mega" kampan ako p. Toth ci Presinsky, co obcanovi moze chybat-
Ked vsak vyhra hociktory z tejto dvojice, budem ako rodeny vrabelcan spokojny.
Peter 225, teší ma Vaša dôvera, musím však poopraviť niektoré Vaše vyššie citované tvrdenia.
Áno, patril som k ľuďom, alebo lepšie povedané, bol som to ja, kto začal tému eurofondov a ich čerpania na projekty v našom meste. Robil som v tom čase riaditeľa pre strategické projekty v jednej z najúspešnejších firiem na Slovensku v oblasti prípravy projektov na čerpanie eurofondov. Veľmi úzko som spolupracoval s vtedajším prednostom Mestského úradu vo Vrábľoch, Ing. Jánom Jamrichom, až nakoniec, na základe nášho tlaku a argumentov vznikol v spolupráci s vedúcimi zamstnancami MsÚ plán čerpania eurofondov v rôznych oblastiach.
Ja som už potom, ako poslanec, na nich nespolupracoval kvôli konfliktu záujmov, ktorý tam hrozil.
Projekt Čerešňového námestia som navrhoval ako prepojenie terajšieho námestia cez Moravskú ulicu s parkom pri kine Tatra. Mohla to byť jedna krásna relaxačná zóna, plná zelene - toto eurofondy dovoľovali.
Navrhoval som aj komplexnú rekonštrukciu novozakúpeného Archívu vín - zateplenie, vnútorná rekonštrukcia, dovybavenie, privedenie plynovej prípojky (aj toto eurofondy umožňovali) - žiaľ, nestalo sa.
Spolupodieľal som sa na rekonštrukcii Polikliniky vo Vrábľoch v oblasti prístrojového vybavenia, keď už pôvodný projekt celkovej komplexnej rekonštrukcie bol zbabraný.
A je toho oveľa viac... Budem o tom písať v priebehu kampane.
Ale Čerešňové námestie v jeho terajšej podobe a ZŠ Lúky nie sú mojou zásluhou.
Mnohí moji kolegovia, poslanci, aj v tomto volebnom období - a to naprieč celého politického spektra - predložili množstvo iniciatívnych návrhov v prospech nášho spoločného mesta a majú veľkú zásluhu na tom, ako sa tu žije. Že to mesto realizovalo je aj, alebo predovšetkýcm ich, zásluhou.
Ďakujem za dôveru, ale chcem si ju zaslúžiť len tým, čo som naozaj osobne inicioval...

Naposledy upravil Marian Libiak : 15-10-2014 o 21:08.
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 16-10-2014, 23:45   #33
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Smile Volebná kampaň

Práve som si prečítal v novinách "JEHO VRÁBLE" odpovede na tri otázky kandidátov na primátora nášho mesta. V podstate tie otázky sú zamerané len na samotnú volebnú kampaň, ale podľa môjho názoru odpovede dvoch z nich sú napriek tomu zaujímavé. Odpovede p. Kúdelu mi pripomínajú odpovede na otázky novinárom pána prezidenta Českej republiky p. M. Zemana. Sú prosté, s pátosom jemnej satiry úmerné veľkosti ducha osobnosti. Zaujímavejšie sú odpovede nášho súčasného p.primátora T.Tótha hlavne na druhú a tretiu otázku. V druhej jasne dáva na známosť, že nemá problém so zákonom o voľbách hlavne s § 30 ods.3 citujem noviny: " Budem využívať mestom určené plagátové výlepné plochy a miesta na základe dohody so súkromnými osobami použijem, v zmysle zákona ich priestory. To znamená, že jeho volebný plagát nebude ako ďalej uvádza na dverách bytových domoch ale určite na dverách a výkladoch obchodov alebo podnikateľských prevádzok svojich "spriaznených" voličov a tých je v meste viac ako dosť aj vďaka koaličnej fúzie so stranou SMER SD. V tretej odpovedi sa vlastne odvoláva na svoju predchádzajúcu odpoveď s tým, že dodáva : " Vo volebnom moratóriu môže každý povedať, že kandiduje, nemožno hovoriť o volebnom čísle kandidáta. Nuž čo dodať ??? Pokiaľ p.šéfredaktorka zachytila presne jeho slová tak by som bol rád keby pán primátor vysvetlil kde v zákone či v akom inom právnom predpise o voľbách rsp. kde vo VZN je tento jeho výklad. Veľmi rád by som sa poučil. Ďakujem

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 16-10-2014 o 23:48.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 28-10-2014, 19:35   #34
pedagogicka02
Junior Member

Registrovaný od: Sep 2014
Počiatočné školstvo a kampaň

Dobrý večer prajem,

Som veľmi sklamaná z toho, akým spôsobom uskutočňujú svoju predvolebnú kampaň niektorí kandidáti ….. neštítia sa využiť na svoju prezentáciu ani miesta určené na vzdelávanie našich detí, a vnucujú sa tým, ktorí majú v náplni práce naše deti vzdelávať - teda pedagógom ....

Dnes takto niektoré kolegyne na materských a základných školách zažili nie veľmi príjemný zážitok s p. kandidátom Prešinským, ktorý ich individuálne - pekne jednu po druhej, postupne presviedčal o tom, že najlepším kandidátom na primátora je práve on sám. V rámci doby, ktorá je vyhradená výlučne na vyučovací proces túto narúšal, a svojimi sľubmi, hrozbami a prosbami agitoval vo svoj prospech, a následne zvolával pedagógov na účasť na jeho zajtrajšom predvolebnom mítingu v hoteli Prédium.

Nech už je čím skôr po voľbách, pretože som vážne zhrozená tým, kam by toto všetko ešte mohlo zájsť.

M.V.
pedagogicka02 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 29-10-2014, 09:00   #35
Luboss
Member

Registrovaný od: Oct 2012
Počiatočné jedina spravna volba = p.Libiak

Dobry den, dakujem pan Cokyna za reakciu. Velmi si to vazim. K pani Dagmar, moju identitu pozna kazdy lepsi admin. Nemali by sme sa o com bavit, moje zivotne hodnoty su niekde uplne inde ako tie Vase s Vasim panom manzelom. Inak zvycajne to byva tak, ze ked dojdu argumenty, zautocime vetou: „odhalte svoju identitu...“.

Je jasne, ze volby vyhra sucasny primator, i ked s malym poctom hlasov, lebo sa hlasy rozdelia medzi nepodstatnych kandidatov. Ako som pisal, vacsia cast populacie je nevzdelanych, preto nam vladne ten kto vladne. Je to obraz obyvatelov tohto mesta, tejto krajiny.

Neviem kto navrhol hlavneho protikandidata p. Tothovi – p. Presinskeho, no bola to volba vedla. Je nepouzitelny vo volebnej kampani. Nevidim do vnutra jeho timu, bud mu tak zle radia, alebo on nedokaze argumentovat, komunikovat? Neviem, nepatram radsej...

Momentalne jedinym normalnym riesenim by bola vyhra p. Libiaka! Uz som v minulosti vysvetlil dovody preco je najvhodnejsim kandidatom v tychto volbach.

Mojou snahou je poukazat na niektore zvlastne praktiky v riadeni tohto mesta sucasnym primatorom, ak budem mlcat, budem si to vycitat. I ked vela vody tym nezamutim, aspon budem mat dobry pocit, ze som pre svoje mesto nieco pozitivne urobil. Urcite budem aj nadalej poukazovat na nekale praktiky. Ak zrusia diskusiu na webe, zalozime svoje noviny, peniaze v tomto pripade nie su problem

Dakujem za pochopenie.
Luboss je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 29-10-2014, 13:51   #36
Peter225
Junior Member

Registrovaný od: Oct 2014
Počiatočné

Mam takmer rovnaky nazor ako Luboss ze najlepsou volbou by bol p. Libiak. Aj ale nielen nevzdelanost obcanov Vrabel bude vysledkom toho ze vyhra sucasny primator. Volebna kamapan L. Presinskeho je podla mna sympaticka a ziskava v nej podporu hlavne u tej nevzdelanej casti obyvatelstva, ktorej staci zajazd vlakom, piknik v parku ci predstavenie v kine. Navyse je z kandidatov jediny mlady, co tiez niektori, hlavne studenti nepochopitelne povazuju za najvacsiu vyhodu. Vedenie mesta urcite zvladat nebude, a v pripade jeho triumfu by sme sa vratili sa do obdobia rokov 1990 - 2002. Preto vari aj vitazstvo sucasneho primatora nebude sice to najlepsie ale mesto bude pod jeho vedenim slapat ako-tak na urovni, samozrejme aj s osobnym prospechom. Nevyhodou M. Libiaka je podla mna jeho tzv. "mrtva kamapan", ked cast hlavne tych jednoduchsich obcanov ktorych je vacsina, sa rozhoduje na zaklade osobneho kontaktu. Aj ta "slubena" webova stranka podla jeho slov na tomto fore, ktora by mala byt na svete uz zaciatkom oktobra este neexistuje.
Peter225 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 29-10-2014, 16:33   #37
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné Luboss a Peter225

Mojou hlavnou nevýhodou je snaha dodržiavať zákon!!! Preto nie je web stránka, preto je moja kampaň "mŕtva". Zajtra, alebo v piatok, kedy sa už môže kampaňovať, výjde v novinách "Naše Vráble" moja celostránková inzercia a potom pôjde obojstranný leták formátu A4 do každej schránky, moje vlastné noviny do každej schránky, zrejme aj kalendárik a mítingy v Hornom Ohaji, Dyčke a Vrábľoch. Termíny sú zverejnené v "Našich Vrábľoch".
Zatiaľ sa striktne snažím dodržiavať zákon, ktorý zakazuje predvolebnú inzerciu na plochách, ktoré nie sú stanovené mestom v príslušnom VZN - žiadne bilboardy a pod.
Voľby do samosprávy sú iné ako voľby vo NR SR a VÚC.

Verím, že Vám môžem poďakovať za podporu...

Naposledy upravil Marian Libiak : 30-10-2014 o 09:18.
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 30-10-2014, 22:39   #38
Nevolic
Junior Member

Počiatočné Nič neočakávané

Občas sa klebety naplnia, nie pán Libiak bol nastrčený kandidát, ale ako sa ukázalo, bol to pán Jamrich, ktorý hoci je staronový riaditeľ školy má zálusk aj na iné miesta.. ked sa vzdal kandidatúry. Snad človek s tak vysokom egom ako má on, neutrpel veľmi, ked teraz začne vo veľkom podporovať pána Prešinského.. Teraz môžu rozdávať masové výrobky v igelitkách dvaja, aspoň je vacsia pravdepodobnost ze sa ujde kazdému.. sak sponzor pána Prešinského, borčický magnát, to určite dostane naspat v podobe nejakej protislužbe.. Ja som veľmi sklamaný tým, akú kampan robil ešte do nedávna pre mna nádejny kandidát Prešinský.. predpokladam ze to ešte nie je koniec, ale moj hlas už stratil..
Nevolic je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 31-10-2014, 01:27   #39
Oko občana
Junior Member

Registrovaný od: Jan 2014
Počiatočné

Pani Dagmar Skačanová Tóthová,
reagujem na Váš príspevok z 15. 10. 2014 a plne sa s ním stotožňujem.
Ani ja som takúto kampaň ešte nezažil., máte 100%-nú pravdu.
Ale na strane tejto nevídanej kampane ste predovšetkým VY. Zrejme ste si vedomá, že mesto potrebuje zmenu a preto denne vytelefonúvate a esemeskujete občanom, aby nezabudli, čo všetko pre nich súčasný primátor, Váš manžel, urobil. Koľko im dal dotácií, ako sa jeho protikandidáti vyšplhali po jeho chrbte, ako nikto iný nezabezpečí pre mesto financie na ďalší rozvoj a (a to je vrchol) že z čoho vy budete žiť, ak ho ľudia nezvolia.
Tak aby bolo jasné, primátor rozdeľuje a rozdeľoval len a len peniaze, ktoré mu schválili poslanci v rozpočte a ktoré občania mesta Vráble cez dane do rozpočtu dali. Neviem, kedy a koho podporil z vlastných peňazí.
Tak prestaňte s takouto nezmyselnou a nepravdivou agitáciou. Nikto z jeho protikandidátou dnes nemá také silné zbrane v rukách ako on, tak čoho sa bojíte? Prečo ohovárate jeho konkurentov? Ohovára snáď niekto jeho? Možno jeden, ale to je všetko.
Verím a dúfam, že špina, ktorú už niekoľko týždňov vyplavujete sa vám vyleje pod vlastné nohy a urobí záverečný účet za vaším "bašovaním" na mestskom úrade. Kto vám ako manželke primátora dal právo sedieť na jeho stoličke, keď sú tam stránky, či zamestnanci mesta? Kto ste VY???
Svojmu manželovi a súčasnému, ešte stále úspešnému primátorovi, ste nasypali hodne hrachu pod nohy... Toto už asi neustojí...
Oko občana je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 31-10-2014, 11:51   #40
Ivana
Junior Member

Počiatočné

Dobrý deň obyvatelia nášho mesta,
MUDr. Kováčová – neviem a ani nechápem, podporili ste aj Mgr. Ladislava Prešinského a aj Ing. Tibora Tótha / ľutujem Vašich pacientov/.
Siska – veľmi trefne napísané: za volantom sedí apa a auto riadi panička. Ďalej by som trošku upresnila: každý občan si spravuje svoj majetok sám a za svoje peniaze, iba vyššie uvedenej paničke sa kosí jej súkromný pozemok za mestské peniaze. Mohol by dať pán primátor vysvetlenie, iste by občania nášho mesta radi využili tiež takúto službu.
Ďalej by ste mali vedieť aj ďalšiu skutočnosť, že pán primátor si rýchlo dal urobiť cestu ku svojmu pozemku, ide o Kostolnú ulicu. Otázka na nášho p. primátora dali by ste opraviť cestu aj keby ste tam nemali svoj pozemok ? Je to veľmi okaté pán primátor. Máte moje uznanie za dobu Vášho pôsobenia sa vám naozaj veľa podarilo urobiť pre mesto, ale odkedy Vás doma oficiálne riadi dáma po Vašom boku ide všetko zlým smerom – hrabete iba pre seba a dá sa povedať že šafárite s peniazmi občanov mesta Vráble, ako sa Vám chce. Možno sa so mnou viacerí stotožnia, že v poslednej dobe Vás vidieť viac pri kočíku, ako pri vedení nášho mesta. Odporúčam Vám, keď chcete „kočíkať“ tak choďte na rodičovskú dovolenku a nechajte priestor tomu kto chce seriózne viesť naše mesto.
Ivana je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 20:36.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..