![]() |
![]() |
#11 |
Member
Registrovaný od: Apr 2011
|
![]() "Chcel by som sa čisto zo zvedavosti spýtať,či môžu v jednej obci kandidovať z jednej rodiny dvaja členovia za poslancov.Napríklad manžel-manželka,otec-syn."
Boris, ale ja som už vlastne na Vašu otázku odpovedal priamo v príspevku, ktorý citujete. Ako prvú som si položil otázku "kto môže kandidovať za poslanca?". Odpoveď bola jasná: volič u ktorého nenastali zákonné prekážky. Keďže medzi zákonné prekážky v zmysle zákona 346/1990 Zb. rozhodne nepatrí príbuzenský vzťah medzi kandidátmi, môžu kandidovať. Na konci Vášho príspevku je poznámka: "Ak budete mať čas a chuť odpísať ...". Nastavil som si svoje pracovné povinnosti tak, aby som odpovedal na každý príspevok, ktorý sa dotýka mojej agendy či agendy mojich kolegov na organizačnom a správnom oddelení nášho MsÚ. Verte, že to nie je vždy jednoduché, pretože mi to uberá čas, ktorý by som mohol venovať iným povinnostiam, i keď nehovorím, že dôležitejším, lebo komunikácia so spoluobčanmi (aj v podobe klient - úradník) je veľmi dôležitá, aby nedochádzalo k zbytočným nedorozumeniam, treniciam, domýšľaniu si vecí a ohováraniam. Nie je to jednoduché i preto, že potom niekedy vyzerám ako "ten, čo všade bol, všetko videl, všetkému rozumie ..." - pritom naozaj mám len pocit, že treba odpovedať, a keď už odpoveď, tak fundovaná s odvolávkami na ustanovenia právnych noriem. Ak som teda vo Vás vzbudil dojem Chrobáka - Truhlíka, ospravedlňujem sa ... Naposledy upravil čokyna : 18-11-2014 o 08:29. Dôvod: odstránenie zbytočne vynechaného riadku |
![]() |
![]() |