![]() |
![]() |
#11 |
Senior Member
Registrovaný od: Mar 2010
|
![]() nemám už na Teba mobil a nepodarilo sa mi ho získať. Pošli na 0905 443 241.
To, čo bola na ostatnom MsZ bude na môj podnet aj v novinách Naše Vráble, kde som žiadal reakcie poslancov na vzniknutú situáciu. Môj názor je, že stiahnutím bodu, ktorý mohol aspoň čiastočne riešiť situáciu na Kostolnej ulici sa skôr uškodilo, ako prospelo. Mohli sme urobiť prvý krok k zlepšeniu situácie na Kostolnej, žiaľ, nestalo sa. Ja viem, že tu neexistuje dobré riešenie, len zlé a horšie. Teraz bola šanca... Ja tiež stretávam v meste kopu nových tvárí, ktoré tu doposiaľ neboli, viem o ich správaní... Presídlenie konkrétnej rodiny sa malo na MsZ preberať a prípadne schváliť. Bol by to prvý krok, zďaleka nie posledný, ktoré treba vykonať na aspoň čiastočné riešenie Kostolnej. Vždy bude niekto spokojný a niekto nie. Musíme vyvážiť a spriechodniť riešenia, ktoré umožnia každému v meste žiť v dôstojných podmienkach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
Registrovaný od: Mar 2010
Lokalita: vrable
|
![]() Ten stiahnutý bod je niekde dostupný? Videl som len hlasovanie o zmene programu MSZ 2013-09-11 ale samotný text sa akosi stratil. Štastie že tu máme aj poslancov, ktorí obyvateľov Kolárovej ulice včas upozornili a mohli sa zorganizovať. Dodnes neviem do ktorého objektu na Kolárovej ich chceli nasáčkovať.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
Registrovaný od: Oct 2011
|
![]() Pekný deň, p. Andrla.
Mesto Vráble pravidelne monitoruje užívanie nehnuteľností na Kostolnej ulici, ktoré sú majetkom mesta prostredníctvom pracovníkov MsÚ. Na základe vášho podnetu bol zároveň vydaný príkaz primátora na každodennú obhliadku uvedených objektov mestskou políciou. Doposiaľ nebolo zistené, že by sa v týchto priestoroch zdržiavali občania z Kostolnej 109, ktorá nie je majetkom Mesta Vráble. Upratovanie Kostolnej ulice je vykonávané denne počas pracovných dní. Nie je možné zabezpečiť upratovanie nepretržite 24 hodín. I napriek tomu, že riešenie problematiky Kostolnej ulice nebolo zaradené do programu MsZ, Mesto Vráble naďalej hľadá možnosti vyriešenia daného problému. Ing. Soňa Červená prednosta MsÚ Vráble Naposledy upravil Ing. Soňa Červená, prednostka MsÚ Vráble : 27-09-2013 o 14:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
Registrovaný od: Apr 2011
|
![]() ... omyl a nedorozumenie ...
Peter, odvolávate sa na Vami natočené video z pléna, kde sa síce hovorilo o programe, bolo to pred hlasovaním, ale primátor LEN VYSVETĽOVAL, že vznikla "istá hystéria" okolo riešenia problému na Kostolnej ulici, pretože sa v súvislosti s tým uvažovalo o zaradení alebo nezaradení tohto bodu do programu rokovania. Napokon však pracovné orgány mesta v spolupráci s poslancami dospeli k názoru, že ideálne riešenie ešte nenašli, takže nemá význam tento bod do programu zaradiť. ON TAM TEDA PÔVODNE BYŤ NEMAL (to sa len jeden z poslancov domnieval, že tam bude a následne burcoval občanov a potom im ďakoval za účasť a angažovanosť, pričom napokon ani nebola potrebná). Ak ale tento bod nemal byť súčasťou rokovania (tu je tá Vaša chyba - nebol stiahnutý!), pretože sa nenašlo finálne riešenie, nemohla byť k nemu ani vypracovaná žiadna dôvodová správa a ako neexistujúca nemohla byť ani dostupná! Opakujem: videli ste len (čo ste chceli vidieť - ) svoje video .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Senior Member
Registrovaný od: Sep 2011
|
![]() Citát:
Poprosim o informaciu kto su tie pracovne organy? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
Registrovaný od: Feb 2011
|
![]() Mám dojem že rómska menšina bude o pár mesiacov diktovať slušným občanom kde,kedy a ako! Kto príde pred môj dom na ulici kde býva kopec slušných občanov,kto tam príde denno denne upratovať, zametať a odvážať odpad?za nás, čo tam bývame?????!!!!!!!!
Neexistuje páka, aby si tuná niekto vstúpil do svedomia a začal rómov tlačiť k tomu,aby si nečistoty a neporiadok každé ráno sami po sebe upratali? Trebárs aj za prítomnosti Mestskej polície.Dokedy bude slušný občan doplácať na cigáňov? Pamätám si zo Žitavskej ulice, kde každé ráno cigáň visel na stupačke smetiarskeho auta,vysýpal kuka nádoby, a cigánky zametali ulice. A dnes so strachom sa im uhýnam na Hlavnej, Moravskej!!!!! preboha kam sme to dospeli????!!!! Zbaľme ich a pošlime do Bruselu,keď sa ich bojíme! Pre bieleho zákon platí, pre cigáňa je výnimka?! kam to smerujeme?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
Registrovaný od: Oct 2013
|
![]() Kostolná ulica
K tejto téme sa tu vyjadrilo už niekoľko ľudí a keďže našej rodiny sa problém 109 týka najviac, rozhodla som sa aj prispieť. Keďže v čase konania zasadnutia Mestského zastupiteľstva som bola odcestovaná o tom, čo sa tam dialo v súvislosti s cigánmi z našej ulice, lepšie povedané s mojimi susedmi- keďže vedľajší dom je neobývaný -som si prečítala na tejto stránke. Je pekné, že poslanci vedia osloviť občanov, aby sa zmobilizovali a zabránili zlu, ktoré im hrozí. A nečudujem sa ani občanom Kollárovej, že sa im nepáči mať za susedov , prípadne na ulici neprispôsobivých ľudí. Tieto ich reakcie však svedčia o tom, že vedia všetci, aj poslanci aj občania, čo by sa dialo keby bývali v ich blízkosti. Ako by sa zmenili ich životné podmienky. Veď všetci dennodenne vidíme, že vchod do pekárne, vchody do herne v bývalom Žitavane a všetky schodíky v okolitých budovách obsadzujú cigáni, že tade pomaly nemôžete prejsť. Trávia tam všetok svoj čas. Zostane tam po nich neporiadok, špina, špaky z cigariet a obaly zo skonzumovaných potravín. V meste máme prekrásny kostol. Veríme, že to je dom nášho otca. Miesto, kde vstupujeme v tichu a úcte. Ale zároveň dopustíme, aby sa v tesnej blízkosti cigánske deti naháňali, štverali na stromy a lámali ich, hrali futbal ,a keď to na nich príde aj vykonávali svoje osobné potreby. Starší vylihujú na perinách ,prebaľujú deti a plienky použité nechajú tam. Mnohokrát sa v kostole a v parku zastavia ľudia z cudziny na autách, bicykloch, s cieľom oddýchnuť si trochu po ceste. Rýchlo však zbadajú, že sa to tu nedá a poberú sa preč. A urobia si obraz o tomto meste. A o tom, čo sa tam deje v čase svadieb už radšej ani nehovorím. Aj pred dvoma týždňami tam zasahovali mestskí aj štátni policajti. Lebo cigáni svadobčanom ukradli zákusky pripravené pre známych a gratulantov Páni poslanci , toto koho z vás trápi? Neprekáža to nikomu, lebo sa ho to osobne netýka, nevidí to dennodenne, a ani to nie je na jeho ulici. Niekoľkokrát som bola na zasadnutí. Videla a počula som, že riešite problémy tohto mesta a upozorňujete na mnohé nedostatky. Tam chýba lavička, tam je nedostatok parkovacích miest, tam je diera na ceste. Ale Kostolná je tabu. A teraz priamo k mojim susedom. Bývali tam rodičia s tromi deťmi. Deti dorástli ,mali svoje deti. Rodičia zomreli .Život bol relatívne pokojný.. Po ich smrti sa prihlásili aj nevlastní súrodenci, ktorí doteraz žili v Tekovských Lužanoch. Odrazu sa počet obyvateľov zvýšil zo 14 na 25. Prišli, lebo v ich bydlisku neplatili za elektrinu, nemali kúrenie a tu to všetko majú. Tak čo by tu neboli, veď tu majú majetkový podiel. A aj pokoj. O tom, že taký počet ľudí produkuje nekonečné množstvá odpadu vás netreba presviedčať. Veď to nakoniec uvidíte ,keď sa tade prejdete. A že v takom množstve odpadu je primerané množstvo hlodavcov uveríte tiež, za jeden deň ich len my chytíme aj 8. A naposledy sa vrátila aj Valéria Kotlárová- zvaná citronka, s celou rodinou a samozrejme sa zložili u dcéry na 109, keďže z jej bytu na 113 boli vysťahovaní pre dlhy. Pribudli ďalší 5 ľudia. Najhoršie ale je, že je tu množstvo cudzích cigánov. Prídu, pobudnú , odídu, zasa prídu. Vysedávajú na ohrade okolo kostola a pozorujú nás. Kedy odchádzame, kedy prichádzame, čo nesieme. Malé deti posielajú pýtať peniaze, keď nedáme hádžu kamene, alebo trhajú z rúk tašky s nákupom. Začínajú útočiť. A kradnúť. Cez minulý víkend sme mali zaparkované vo vlastnom dvore auto. Ponad bránu nahádzali naň kamene a poškodili nielen kapotu, ale aj čelné sklo. Odhadca z poisťovne určil škodu850€. Volali sme policajtov. Ale naozaj si myslíte, že ich neustále kontrolovanie našej ulice tento stav vyrieši? Kto z vás by bol s takýmto stavom spokojný? My sa už necítime bezpečne, ale naozaj ohrození. Páni poslanci za druhý – teda náš volebný obvod- , ale aj vy ostatní .Blíži sa koniec volebného obdobia. Koľkokrát a kto z vás inicioval počas troch rokov riešenie tohto problému? Ja neviem o nikom z vás. Žiadam preto vás, páni poslanci aj pracovníkov MÚ , aby ste sa naozaj seriózne venovali tomu, ako nám občanom z Kostolnej ulice zabezpečiť slušné a najmä bezpečné žitie. Nie iné, len rovnaké ako majú ostatní občania. Tento problém, je treba súrne riešiť. Sadnúť si a konštruktívne sa venovať tomuto problému skôr, než sa stane nejaká tragédia. Nie to odbiť, že riešenie bude drahé. Keď je jedno drahé, hľadajte iné. Ja sama sa pamätám na niekoľko sedení k tejto problematike, ktoré sa rýchlo skončili, pretože riešenie sa nenašlo. Nebolo lokality. Raz tam býva poslanec, raz jeho rodinní príslušníci, raz tam má niekto prevádzku, raz je riešenie drahé. A možno naozaj si myslíte, tak ako to napísal pán Andrla v tomto fóre , že veď nás tam žije málo, a ako voličská masa sme pre vás málo zaujímaví. Negatíva poznáte, tak hľadajte riešenie, ktoré bude najmenej boľavé. Lebo také, ktoré by nikomu neprekážalo a bolo aj cenovo výhodné neexistuje. Prosím vás, nebojujte medzi sebou, kto z koho, ale spoločne riešte tento problém celého mesta. Napísala som vám toto všetko preto, že naozaj je to už veľký problém a naozaj sa bojíme tu žiť. A aj preto, aby ste všetci vedeli o tomto probléme pravdu a nikto nemohol povedať, že o tom nepočul,a aby vedeli aj ostatní občania aká je realita na Kostolnej ulici. A ubezpečujem vás, že keď sa to podarí, aj my vám zatlieskame a budeme na vás pyšní. S pozdravom Mária Keryová |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
Registrovaný od: Apr 2011
|
![]() A opäť niekto čítal to, čo iný nenapísal ...
Píšete: "Zaujimave ze k tomu rieseniu tie akoze "pracovne organy" mesta vypracovali viacstranovy dokument. Podla Vas p. Cokyna sa k pracovnej verzii vypracovavaju kompletne viacstranove podklady ktore staci predlozit na schvalenie poslancom?" Kde som to, prosím Vás, napísal? Aký viacstranový dokument?! Aké viacstranové podklady?! Čo mi to posúvate?! A za ďalšie, kedy ste (ale nielen Vy, ale aj ktokoľvek iný!) mňa počuli povedať, že "sa k pracovnej verzii vypracovavaju kompletne viacstranove podklady ktore staci predlozit na schvalenie poslancom?" - zrejme myslíte "na poslednú chvíľu"?! Ako úradník, ktorý pripravuje podklady k zasadnutiam (ale aj ako občan), som z princípu proti takémuto postupu - aj keď v reálnom živote sa mu zrejme vo výnimočných prípadoch nevyhneme ... Čo ste si to, prosím, vymysleli?! Ukážte mi, kde presne som toto napísal! (alebo sa - bolo by to asi čestné - ospravedľňte). Veď si môj príspevok, preboha, prečítajte poriadne. Okrem iného som napísal: "pretože sa nenašlo finálne riešenie, nemohla byť k nemu ani vypracovaná žiadna dôvodová správa"! Mohol som to povedať jasnejšie?! Jedného diskutujúceho som tu už za klamára označil - dokázal som mu klamstvo, dal som mu šancu uviesť veci na pravú mieru. Neurobil tak a odvtedy sa v diskusiách drží bokom (haha, alebo okrem rétoriky zmenil nick). Neverím, že je vás (klamárov) tak veľa, skôr si myslím, že ide o nedorozumenie (nechápem, odo mňa ste Vami uvádzané hlúposti čítať nemohli!). Ak áno, návod na ďalší postup máte uvedený v odstavci vyššie. Sorry, ale nenechám na seba pľuvať za niečo, čo by ste chceli, aby som urobil, ale ... neurobil som. Vzhľadom na charakter Vášho príspevku, skutočne nemám chuť sa seriózne zaoberať Vami položenou otázkou "kto su tie pracovne organy?". Koniec-koncov, odpoveď ani nepoznám. Je len logické, že keď sa primátor stretne s akýmkoľvek problémom, nerieši ho sám. V tomto konkrétnom prípade som zaregistroval zvýšenú aktivitu (logicky) na oddelení sociálnych vecí (školstva, kultúry a športu) a oddelení (podnikateľských činností a) správy majetku mesta, ako i konzultácie s niektorými poslancami - boli viacerí, ale myslím, že s určitosťou možem spomenúť pani Dr. Kováčovú. Toto, prosím, ale považujte za "informácciu z druhej ruky". Pre mňa nebol dôvod sa tým zaoberať, až kým sa to nestane súčasťou mojej úradnej agendy, čo sa - keďže bolo prijaté rozhodnutie neriešiť vec horúcou ihlou, a teda nie cez aktuálne zasadnutie zastupiteľstva - nestalo ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
Registrovaný od: Sep 2010
|
![]() Pokračovanie dnes 5.10.2013 - tento príspevom píšem nahnevaný - za 2 týždne som už tretí raz nachytal malého cigána, ako hádže do mojich psov kamene - sú za kovanou bránou. Šiel som do dvora v rohu Kostolnej ulice ( mestské domy) a dal som si zavolať matku toho dieťaťa - povedal som jej , že ešte raz, a decko nedecko, vyplieskam ho. Bol som vysmiaty celým osadenstvom dvora ( a je ich tam požehnane), že veď sa nič nedeje.
Na margo akcie s domom 109 z vlastnej skúsenosti ako obyvateľa Kostolnej ulice môžem napísať , že obyvatelia tohto domu nie sú najväčší problém, tým sú jednoznačne obyvatelia v mestských domoch v rohu ulice.V týchto domoch sa často dlhý čas zdržiavajú rôzne pochybné existencie ( možno prepustení väzni, možno cigáni, čo urobili niečo niekde inde, a tu sa na určitý čas upracú).To že pracovníci MsÚ robia kontroly pre mňa nič neznamená.Ja tu bývam, a vidím, že ubytovávajú kdekoho. Pred letným ukradnutím železa z našich záhrad sa tu tiež motali viac ako 2 mesiace 2 týpkovia ( vždy vychádzali z rohu ulice, t.j. z mestských domov) a po krádežiach ich viac nebolo. Dobrou inšpiráciou by bol príklad z Veľkej Idy (KE kraj) - tam kupujú pre cigánov použité obytné prívesy. Aj pre týchto treba kúpiť lúku, prívesy a adieu centrum Vrábel. Platím dane štátu, mestu a za odmenu mám vreskot, špinu, krádeže a nekonečné sľuby a hľadaní riešenia.Páčilo sa mi , ako viceprimátor napísal pred asi 3-4 mesiacmi, že sa hľadá ľudské riešenie pre týchto obyvateľov. A pre nás sa kedy bude hľadať ľudské riešenie? Juro Andrla,Kostolná ulica |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Senior Member
Registrovaný od: Sep 2011
|
![]() Citát:
Na ostatnom mestskom zastupiteľstve mal byť, po dodatočnom zaradení na rokovanie, riešený momentálny problém na Kostolnej ulici, súvisiaci s nasťahovaním značnej časti rómskych občanov do jedného z bytov. Následne, pred rokovaním MsZ, bol tento bod stiahnutý z rokovania. ... No aspoň jedno poučenie z tejto situácie by som odporučil. Už nezaraďujme do programu MsZ body po zákonnom termíne zverejňovania programu a materiálov. pracovné orgány = primátor mesta Riešenie, ktoré navrhol primátor mesta, mohlo byť začiatkom aspoň čiastočného riešenia na Kostolnej ulici. Naposledy upravil jozeF : 16-10-2013 o 19:57. |
|
![]() |
![]() |