Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Diskusia o meste Vráble

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 05-11-2014, 04:16   #51
jozeF
Senior Member

Registrovaný od: Sep 2011
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Eugen Trapoš Zobraz príspevok
Neviem o čom točíš... Nemám na tvoje IQ, prepáč...
Nuz jeden s kanditatov na primatora sa obcas pomyli a dole na stranke ked sledujem v casti momentálne aktívni užívatelia tak pouzije svoje vlastne meno o chvilku sa odhlasi a vzapati prihlasi pod menom Eugen Trapoš (pouziva ich viac) potom sa odhlasi a vzapati zas svoje prave meno a takto zoparkrat dookola (vsimnite si aj ten slovosled a vyjadrovanie). To uz asi nebude nahoda ale ucel. Aky ucel? Nuz toto presne vyjadril aj tuto:
Citát:
Pôvodne zaslal Eugen Trapoš Zobraz príspevok
Je z čoho vyberať aj bez Ladislava Prešinského.
Ludia volaju po zmene lebo ta musi prist. Preco sa tento “internetovy kandidat na primatora” tak snazi? Lebo sa snazi vytvorit dojem ze prave on je ta zmena a odcerpat hlasy kandidata ktory tu zmenu naozaj prinesie. Ja dufam ze v tomto meste zvitazi zdravy rozum.

Naposledy upravil jozeF : 05-11-2014 o 04:52.
jozeF je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 05-11-2014, 12:08   #52
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné

Vážený jozeF,
Vaše konštrukcie o odpájaní a pripájaní sa nie sú celkom pravdivé, ale to je jedno. Nič to nemení, že niekto, a nebol som to ja, popísal stav porušovania Zákona o voľbách do samosprávy miest a obcí, tým, že neustále porušuje princíp ROVNOSTI ŠANCÍ.
Zrejme ste čítali môj leták v novinách "Naše Vráble" a teda viete, prečo kandidujem.
Nie som "internetový kandidát". Som kandidát, ktorý sa už cca 3 roky stretáva s ľuďmi v meste a ktorý dostal túto spoločenskú ponuku. Nevyčítajte mi to. Robím mestskú politiku 12 rokov a manažérske funkcie viac ako 20 rokov.
Zo súčasných kandidátov na funkciu primátora som bol jediný, ktorý bol aj na verejných fórach ochotný a schopný diskutovať s ľuďmi a mnohokrát zastupovať aj úlohu iných, ktorí boli do diskusie priamo vyzvaní.
Mám, ako každý občan mesta, právo uchádzať sa o verejnú funkciu a to aj robím.
Ľudia sa môžu slobodne rozhodnúť, či mi dajú svoj hlas alebo nie.
A mám, ako každý občan, ktorý sa uchádza o verejnú funkciu, právo žiadať rovnosť šancí v zmysle zákona.
Mám tiež právo poukazovať na náznaky korupcie vo volebnej kampani.
Mám vlastnú stránku, a ako jediný z kandidátov na primátora som na nej zriadil diskusné fórum bez potreby registrácie.
Je to dôkaz, že chcem s ľuďmi hovoriť, dať im voľnosť vo vyjadrovaní. Je to dôkaz, že viem a chcem komunikovať s obyvateľmi-voličmi mesta Vráble.
A NEBUDEM sa podieľať na vymyslených konštrukciách o vzdaní sa kandidatúry v prospech niekoho.
Vážim si ľudí, ktorí ma do tejto kandidatúry vyzvali a NESKLAMEM ICH!!!

Naposledy upravil Marian Libiak : 05-11-2014 o 12:10.
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 05-11-2014, 13:26   #53
čokyna
Member

Registrovaný od: Apr 2011
Počiatočné Pravidlá volebnej agitácie

v podmienkach nášho mesta upravuje VZN č. 1/2014. Pre kontext veci je dôležitý najmä jeho § 4, v ktorom sa v ods. 2 píše: "Kandidujúce subjekty môžu volebné plagáty vylepovať len na plagátovú plochu označenú číslom ich kandidátnej listiny ... Ak miesto na umiestnenie volebných plagátov kandidujúci subjekt nevyužije, také miesto zostane voľné a nesmie byť určené inému kandidujúcemu subjektu ani iným kandidujúcim subjektom využité."

Faktom je, že jeden z kandidátov na primátora mesta zabral, okrem preňho vyčleneného miesta na propagáciu, aj miesto, vyčlenené pre kandidáta na primátora č. 1, ktorý sa vzdal kandidatúry.

Tento príspevok nemá byť sám o sebe kampaňou pre niekoho, či antikampaňou proti niekomu, ale .... volebné zákony i z nich vyplývajúce záväzné nariadenia majú také vágne znenie, že v podstate nie je možné dosiahnuť nejakú vymožiteľnosť práva ...

Alebo ... je?
čokyna je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 05-11-2014, 13:30   #54
Matúš
Junior Member

Registrovaný od: Nov 2014
Počiatočné Prosba

Dobry den Vazeni kandidati a prispievatelia,
dnes sem pisem po prvy krat a dufam ze nie posledny.
Zhruba pred tyzdnom som narazil na zaujimavy projekt spravnikandidati http://www.spravnikandidati.sk
V skratke ide o zavezok kandidatov na poslancov a primatorov bez ohladu na to ci su nezavisli, politicki, cerveni, modri, zeleni...
Zavezok sa tyka splneniu deviatich bodov, ktore prinesu vacsiu otvorenost a efektivnost do nasho mesta:
1.EFEKTÍVNE NÁKUPY
2.FÉROVÉ VÝBEROVÉ KONANIA NA MIESTA V SAMOSPRÁVE
3.SPRAVODLIVÉ PRIDEĽOVANIE BYTOV A MIEST V MATERSKÝCH ŠKOLÁCH
4.MESTSKÉ/OBECNÉ PODNIKY OTVORENÉ KONTROLE
5.INFORMOVANIE O HOSPODÁRENÍ SAMOSPRÁVY
6.ODPOLITIZOVANIE OBECNÝCH/MESTSKÝCH NOVÍN
7.OTVORENÁ ONLINE KOMUNIKÁCIA S OBČANMI
8.ZAPÁJANIE OBČANOV DO ROZHODOVANIA SAMOSPRÁVY
9.INFORMOVANIE O ROZHODOVANÍ SAMOSPRÁVY
Opatrenia treba zaviest do roka a po roku ich organizatori preskumaju a vyhodnotia, ale kludne ich mozeme zhodnotit aj my obcania Vrabel.
Je mi osobne strasne luto ze som tam nenasiel ani jedineho kandidata z Vrabel.
Mojim velkym prianim je, aby sa tam objavili najlepsie vsetci kandidati bez rozdielu. Aby sme mali aspom nadej, ze po tychto volbach sa nedostane niekto niekam kam nepatri, pripadne nejaki sponzori budu profitovat na nasich peniazoch.
Dufam ze moj prispevok nezostane bez odozvy. Dufam ze sa ku mne pridaju aj dalsi prispievatelia a podporia ma.
Dakujem
Matus
Matúš je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 05-11-2014, 14:01   #55
Marian Libiak
Senior Member

Počiatočné

Matúš,
nezaregistroval som takúto stránku. Ak ma poznáte, viete, že mojou prednosťou je otvorenosť, snaha komunikovať so širokou verejnosťou a využívanie prostriedkou informačných technológií.
Už aj idem do toho...

Marian Libiak
nezávislý kandidát na primátora mesta Vráble
Starý 05-11-2014, 16:57   #56
Marian Libiak
Senior Member

Počiatočné

Matúš,
pokúšal som sa, zatiaľ to nefunguje dobre. Volal som s moderátorom, nevie čo sa deje.
Som prístupný každej verejnej komunikícii, len to musí fungovať!!!
Starý 09-11-2014, 11:40   #57
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Question Je to ešte obeta ? Alebo už len biznis ?

Boli časy keď som si oprávnene myslel aj na základe vlastných skúseností, keď som hľadal a nahováral ľudí, aby kandidovali na post primátora nášho mesta a oni sa mi poďakovali väčšinou so slovami: " Ja svoju profesiu nechcem stratiť a ešte mi budú ľudia nadávať keď budem chcieť robiť poriadok pri správe mesta" také a podobné boli ich odpovede.
Dnes, keď sme svedkami honosnej kampane som v rozpakoch či tí kandidáti, ktorý robia volebnú kampaň za ktorú by sa sa nemusel nikto hanbiť ani pri prezidentskej kampani, sa pýtam sám seba: "Ako asi vnímajú tento post títo kandidáti"? Ako určitú obetu, alebo už len ako biznis ??? Má šancu pri takejto kampani aj kandidát, ktorý nemá finančné prostriedky na podobnú kampaň aby uspel ? Platia si sami takéto honosné kampane kandidáti, alebo je za nimi niekto iný komu sa to určite oplatí ???
Zrejme som veľmi naivný keď tu píšem o tom, že ten kto chce spravovať mesto musí mať k nemu aj viac ako len schopnosť, že pre naše mesto mu musí biť srdce. Pre niektorých žiaľ tých je viac a nie sú len v našom meste, nie je post starostu či primátora žiadna obeta, ale len dobrý biznis. Bol by som rád keby som sa mýlil.

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 09-11-2014 o 11:51.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 10-11-2014, 08:10   #58
čokyna
Member

Registrovaný od: Apr 2011
Počiatočné Pravidlá volebnej agitácie 2

Citát:
Pôvodne zaslal čokyna Zobraz príspevok
Faktom je, že jeden z kandidátov na primátora mesta zabral, okrem preňho vyčleneného miesta na propagáciu, aj miesto, vyčlenené pre kandidáta na primátora č. 1, ktorý sa vzdal kandidatúry.
Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva. Ak sa ohlasujem v prípade negatívneho, musím uznať, ak niekto problém rieši ...

Včera som prechádzal Hlavnou ulicou a všimol som si, že to, na čo som upozorňoval vo svojom predchádzajúcom príspevku, je odstránené. Kandidát na primátora, ktorý neoprávnene zabral propagačnú plochu iného kandidáta pochopil a stav uviedol do poriadku prelepením svojich plagátov bielym papierom, čo je, domnievam sa, v poriadku. Keďže, ako som písal vyššie, dodržiavanie predmetného VZN je nevymožiteľné, RÁD BY SOM SA POĎAKOVAL ZA SLUŠNOSŤ
čokyna je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 11-11-2014, 11:25   #59
pedagogicka02
Junior Member

Registrovaný od: Sep 2014
Počiatočné Sklamanie a ešte raz sklamanie

Opakovane vyjadrujem svoje sklamanie ... V sobotu ako som bola na nákupe v potravinách LIDL, som uvidela vo vedľajšom objekte predvolebnú agitáciu pána Prešinského a jeho podporovateľov, tak som sa na chvíľu zastavila. Bola som veľmi smutná z toho, akým nepekným spôsobom sa vyjadrovalo na ľudí, ktorí majú iný názor ako bol ich. Nezaslúži si to ani pani doktorka Kováčová, ani učitelia čo sa nestotožnili s pánom Prešinským, ani ostatní občania, aby boli takto hodnotení iba preto, lebo majú na veci iný názor. Ja si osobne vážim aj pani doktorku kováčovú, aj ostatných vzdelaných ľudí ktorí spolu chcú niečo pre Vráble spolu urobiť, a teším sa, že je medzi nimi veľa mojich kolegov učiteľov, ako napr. p. Ács, pani Gajdošová, sú medzi nimi aj lekári, a iní vzdelaní ľudia na úrovni - preto si nik z nich nezaslúži aby sa o nich hanlivo vyjadrovalo - najmä nie osobami, ktorí podľa mňa ich kvality zďaleka nedosahujú.

M.V.
pedagogicka02 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 11-11-2014, 23:06   #60
Marian Libiak
Senior Member

Počiatočné

Prosím, sledujte aj moju volebnú stránku
www.libiak.sk
je tam nová anketa o tom, kto bude nový primátor mesta Vráble.....
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 11:26.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..