Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Diskusia o meste Vráble

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 11-10-2014, 15:19   #21
pedagogicka02
Junior Member

Registrovaný od: Sep 2014
Počiatočné Podpora kandidátov

Dobrý deň,

Chcela by som sa aj touto cestou ešte raz poďakovať p. MUDr. Kováčovej za pekné vysvetlenie mojej otázky ohľadne jej podpory p. Prešinského za primátora v nadchádzajúcich komunálnych voľbách (stretli sme sa v meste a ochotne mi vysvetlila všetko, čo ma zaujímalo a trápilo).

Teraz už viem, že jej uvedenie ako podporovateľa p. Prešinského na jeho internetovej stránke bolo svojvoľné a bez oprávnenia, a preto po urgenciách napokon muselo byť p. Prešinským odstránené - pretože ona ho v žiadnom prípade nepodporuje. Rovnako sa musia prestať bez oprávnenia zverejňovať staršie fotografie, na ktorých by boli spolu zobrazení p. Kováčová a p. Prešinský, pretože pôvodne vznikli za úplne iným účelom ako voľby, a je teda vylúčené ich používať ako propagáciu kandidáta v komunálnych voľbách. Mrzí ma, že niektorí kandidáti sa v snahe byť zvolení vedia takto nepekne správať voči ostatným spoluobčanom.

Keďže je náročná aj voči sebe, to isté vyžaduje aj od osoby, ktorá by sa uchádzala o post primátora. Tieto požiadavky preto môže splniť iba taký skúsený a kvalitný kandidát, ako je aktuálne iba p. Tóth. Preto je vo Vrábľoch plne na mieste koalícia na čele s primátorom p. Tóthom, zložená z kvalitných kandidátov zo strán SMER-SD, SDKU-DS, ako aj z viacerých nezávislých kandidátov. Teší ma, že je to napokon tak, ako som si myslela - teda že vo Vrábľoch sa konečne spojili kvalitní ľudia bez ohľadu na stranícku príslušnosť, a idú všetci za jeden povraz pracovať pre dobro nášho mesta.

Držím Vám palce !

Marta V.
pedagogicka02 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 11-10-2014, 17:47   #22
Oko občana
Junior Member

Registrovaný od: Jan 2014
Počiatočné

Pani pedagogička,

ovanul ma tu dych komunizmu... Som nesmierne rád, že moje deti sú už vo veku, kedy sa nemôžu dostať do pedagogického procesu s Vami. Neviete po slovensky - keď sa vyká, tak sa vyká a nie mohol ste, urobil ste. Správne je mohli ste, urobili ste. Váš slovník je veľmi podobný tomu, ktorý sme tu zažívali pred rokom 1989...
Čo sa týka Vášho naivného príspevku ohľadne MUDr. Kováčovej, ja žasnem. Ako bola pani MUDr, Kováčová zneužitá, keď dobrovoľne išla do novootvoreného vinárstva u p. Štefunku, nechala sa tam fotiť, dala vyjadrenie o podpore Lacka Prešinského do jeho prvého bulletinu a o zmene, ktorá je potrebná?
Poznám Laca ako slušného chlapa, určite neurobil nič proti jej vôli. Že si to p. doktorka stranícky asi nemohla dovoliť, to je zrejmé. A tak máme teóriu zneužitia... Rozmýšľajte...

Naposledy upravil Oko občana : 11-10-2014 o 17:49.
Oko občana je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 11-10-2014, 18:05   #23
Peter225
Junior Member

Registrovaný od: Oct 2014
Počiatočné Vyberieme si to najlepsie?

Z casu na cas sledujem toto forum, aj ked uz par rokov pracujem v hlavnom meste Slovenska ale som vrabelcan a do mesta sa vraciam pravidelne. Doteraz som nemal potrebu vyjadrit sa k dakej teme ale blizia sa volby, co je v kazdom meste a obci pomerne velka a dolezita udalost.
Kedze aby som mohol napisat svoj nazor, je potrebne sa registrovat, urobil som tak az dnes, lebo skor ako som uz spominal som nemal potrebu reagovat (to je len vysvetlenie pre tych co riesia datum registracie)
Poznam viac-menej vsetkych okrem p. Kudelu, ktory vsak pri vsetkej ucte by si mal radsej uzivat dochodok alebo sa venovat stranickym veciam KDH vi Vrabloch.
P. Jamrich nie je ten spravny typ na primatora, obcas treba hladat aj kompromisy a veci riesit s chladnou hlavou, hlavne co sa tyka riadenia mesta. Ako prednosta by sa ujal skor, ale najlepsie bude ak ostane riaditelom strednej skoly, kde uz za tych par mesiacov dosiahol slusne vysledky. A jeho "kampan" hlavne na FB je skor smutna. Oberacka z rodinou je sice prijemna ale obcania mesta z toho moc mat nebudu
P. Presinsky je mlady, plny idealov ale zaujimave akcie s dobrym umyslom (vlak do Sastina, piknik, Lasica/Knazko v kine) sice potesia ludi ale z odborneho hladiska urcite nema na to byt primatorom. Keby sa urobila verejna diskusia vsetkych kandidatov tak na odborne otazky ohladne riadenia mesta a samospravy by urcite nevedel samozrejme odpovedat. Teraz mozno ma slusnu podporu ale po pol roku vo funkcii primatora by ju pravdepodobne stratil, hlavne pre neskusenost. A dalsie volby budu az v roku 2018 Isty cas pracoval na MsU v oblasti skolstva, ked uz praca pre mesto, tak by som si ho vedel predstavit skor na tejto pozicii.
Schopni kandidati na primatora mesta Vráble su len dvaja. Sucasny, ktorym je Tibor Toth a Marian Libiak.
Sucasny primator od roku 2002 pre mesto spravil naozaj vela, svedcia o tom aj jasne vitazstva vo volbach 2006 (ked aj opozicia nepostavila nikoho ako protikandidata) a 2010 s vyse 80 % hlasov. Posledne dva-tri roky vsak prisla stagnacia, az teraz par mesiacov pred volbami je to opat "stary dobry" primator. Mam vsak dojem ze po volbach sa opat vrati stagnacia....
Najlepsim riesenim sa javi Marian Libiak, navonok nenapadny clovek ktory ale stal sa za mnohymi projektami mesta a viem, ze ma aj hlavnu zasluhu na tom, ze Vrable uspesne cerpali eurofondy z ktorych sa vyklulo okrem ineho Ceresnove namestie, rekonstrukcia ZS Luky a mnohe ine.... Aj to len z pozicie poslanca MsZ a clena financnej komisie. Z pozicie primatora by to bolo urcite este lepsie. Nema vsak aspon zatial taku "mega" kampan ako p. Toth ci Presinsky, co obcanovi moze chybat-
Ked vsak vyhra hociktory z tejto dvojice, budem ako rodeny vrabelcan spokojny.
Peter225 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 12-10-2014, 00:22   #24
P.P
Junior Member

Počiatočné

Toto co sa deje v tomto meste a aj na tomto fore uz je naozaj nechutne.. Zdviha sa mi zaludok z toho,aku kampan si robi jeden z kandidatov spolu s jeho manzelkou..je vrchol drzosti chodit po meste a ludom rozpravat,ze v pripade ak nezvolia daneho kandidata,tak oni nebudu mat z coho zit,hlavne ked vsetci vieme,ze to nie je pravda.. Ved ked su na tom tak zle, tak preco sa chystaju byvat do noveho bytu v novopostavenom objekte na sidlisku Zitava, kde sa cena bytov pohybuje na urovni 1000€/m2 ??? Dokedy budete prehliadat taketo arogatne spravanie ako tu predvadza tato dvojica???

A ta koalicia SMER-SDKU je podla vas Vrabelcanov v poriadku??? To ste uz naozaj vsetci taki zadubeni??? Je toto podla vas normalne? Aby sa tesne pred komunalnymi volbami vo Vrabloch zazracne spojili dve politicke strany, ktore sa nikdy nedokazali dohodnut a zrazu tu maju spolocneho kandidata??? Niekomu zjavne strasne hori pod zadkom.

A vy pani pedagogicka ste sa vyjadrili na margo Dr.Kovacovej:

,,Teraz už viem, že jej uvedenie ako podporovateľa p. Prešinského na jeho internetovej stránke bolo svojvoľné a bez oprávnenia, a preto po urgenciách napokon muselo byť p. Prešinským odstránené - pretože ona ho v žiadnom prípade nepodporuje. Rovnako sa musia prestať bez oprávnenia zverejňovať staršie fotografie, na ktorých by boli spolu zobrazení p. Kováčová a p. Prešinský, pretože pôvodne vznikli za úplne iným účelom ako voľby, a je teda vylúčené ich používať ako propagáciu kandidáta v komunálnych voľbách. Mrzí ma, že niektorí kandidáti sa v snahe byť zvolení vedia takto nepekne správať voči ostatným spoluobčanom."

Neviem co robite v tej skole, ale deti urcite neucite citat s porozumenim!! MUDr. Kovacova sa slobodne vyjadrila na adresu pana Presinskeho tymito slovami:

,,Veľmi dobre poznám problémy fungovania našej samosprávy. Z môjho pohľadu je preto potrebné, aby sa dostal do vedenia mesta človek mladý, ambiciózny, perspektívny, taký, ktorý pomôže nastaviť naše mesto na lepší rozvoj. Som presvedčená, že Lacko Prešinský má k tomu tie najlepšie predpoklady. Ja sa mu budem snažiť pomôcť, čo bude v mojich silách, aby naše mesto bolo ešte lepšie, krajšie a zaujímavejšie hlavne pre mladých ľudí. Verím, že nový primátor dokáže osloviť mladé rodiny, ktoré sa zastabilizujú v našom meste. Je čas na nového primátora."

Tak za akym ucelom podla vas vznikli dane fotografie a vyjadrenia,ked nie za ucelom podpory v komunalnych volbach???
P.P je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 12-10-2014, 09:19   #25
volicTom
Junior Member

Počiatočné ej ci ste vtipni

Nick som si urobil teraz. Lebo sa mi chcelo. Ale citam to tu denne. Kazdeho kandidata poznam osobne, tak slubujem,ze este bude veselo. p.p.,pozdravuj "prveho" kandidata. Ci ako vidim, uz ani prvy nie je? Robi chybu za chybou. Neprijemne. Lackovi (tak sa necha oslovovat dospely chlap?) hori pod zadkom,co? Zistil,ze uspech ho minie,tak sa este trepoce. Pani Kovacovej zas asi niekto odcudzil aj ruku pri podpise jeho podpory. Pedagogicka ved uvazuj predtym ako pises, bolo to zaujimave a putave citanie,ale zial komedia. Je vas tu asi 8 diskuterov : alfasamec a jeho 7 trpaslikov :-) Hotova rozpravka. Evidentne zaujem o forum je markantny. Nastastie clovek rozumny si nazor urobi. Pokracovanie nabuduce!
volicTom je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 12-10-2014, 14:13   #26
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Počiatočné marekmuzika

Prajem pekné pohodové hodové odpoludnie,

v podstate podľa vášho názoru priateľu je všetko OK. No môj názor na takúto a podobnú činnosť občianskych združení v našom meste je úplne iný. A pokiaľ vám nie je známa skutočnosť som ten, ktorý v tomto meste občianske združenia aktivizoval o to som tu však už dosť napísal. Žiaľ ich činnosť je veľmi často v rozpore s činnosťou ktorú v civilizovaných krajinách s vyspelou demokraciou občianske združenie predstavujú. K čomu je žiaľ prispôsobené aj VZN mesta o príspevkoch a dotáciách.Myslím, že to nie je náhoda ale účelové. Aktivita o.z. nie je v tom, aby zabezpečovali sami akcie investičného charakteru, ako bol napr. Park Žitava či realizácia stavby múru na Židovskom cintoríne a tiež sem nepatrí ani organizácia hodového koncertu kde vystupuje profesionálna rocková skupina. Na akcie takéhoto charakteru má MsÚ svojich pracovníkov v prípade koncertu je to referát kultúry a pri investičných akcií Oddelenie výstavby a životného prostredia. Občianske združenia sú tu hlavne pre lobbovanie projektov, ktoré sú v ich záujme a chcú, aby ich poslanci schválili - zaradili do rozpočtu mesta. Prípadne projekty, ktoré môže samotné združenie organizovať ako sú napr. Deň detí, v rámci turistiky Jarný pochod, Mestský maratón a ďalšie podobné akcie. Pri týchto aktivitách je činnosť o.z. vítaná a nenahraditeľná. To sú aktivity pri ktorých si občan všíma mená ľudí, ktorí sa takouto dobrovoľnou činnosti zapisujú do jeho pamäti a "zviditelňujú" to rozhodne nie je ako som písal Hodový koncert Petra Nagyho a jeho skupiny. Okrem toho keď už je tak ako je. Keby mal niekto kto sa uchádza aj o môj hlas v komunálnych voľbách trochu viac citu všetko mohlo byť inak. No zrejme môj hlas nepotrebuje. Dúfam, že sa mi aspoň čiastočne podarilo vysvetliť či ozrejmiť že aktivita nie je ako aktivita. Keď nie rád sa o to pokúsim znovu.
Marek ďakujem za pozornosť. Môj názor samozrejme nevnucujem a vôbec si nemyslím, že je ten najsprávnejší.
Ahoj

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 12-10-2014 o 14:55.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 13-10-2014, 16:14   #27
pedagogicka02
Junior Member

Registrovaný od: Sep 2014
Počiatočné Slušnosť a etika v kampani

Dobrý deň,

Bola som nútená overiť si viaceré fakty, ale napokon sa našťastie ukázalo, že ma p. Kováčová nesklamala, pretože mi pravdivo opísala všetky rozhodné skutočnosti.

Takisto ďakujem predstaviteľom miestnej pobočky strany SMER-SD, že mi dali kontakt na nitriansku centrálu, kde boli ku mne veľmi milí a ochotne mi odpovedali na všetky otázky, odpovede na ktoré sú pre mňa podstatné k rozhodovaniu sa v komunálnych voľbách. Vôbec som nemala pocit, že ich svojimi otázkami otravujem a bavili sa so mnou veľmi priamo.

Myslím si, že p. Prešinský sa môže nazývať nezávislým kandidátom iba preto, lebo ho vo všetkých relevantných stranách odmietli, keďže si našli cestu ku kandidátom oveľa kvalifikovanejším a kvalitnejším. Takto aj strana SMER-SD dala pred p. Prešinským prednosť takému kandidátovi, ktorý je pre nich zárukou skúsenosti a kvality, pričom v komunálnej politike je faktor kvality veľmi podstatný, stranícka príslušnosť už dnes veľkú rolu nehrá.

Čo sa týka zmieňovaných fotografií p. Prešinského s niektorými významnými osobnosťami Vrábieľ, som toho názoru, že vznikli na účely prezentovania p. Prešinského v záležitosti súvisiacej s futbalom - preto si myslím, že by ich na svoju prezentáciu v komunálnych voľbách využívať vôbec nemal. Je to podľa môjho názoru neetické.

Ja si želám, aby aktuálna volebná kampaň prebiehala hlavne slušným a etickým spôsobom. Dúfam, že volebný tím ktorému verím, plne uspeje.

Marta V.
pedagogicka02 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 13-10-2014, 21:53   #28
Luboss
Member

Registrovaný od: Oct 2012
Počiatočné volby

pan primator spominame:

- dakujem Vam za vypilene stromy v meste Vrable (gastany pri skole, alej pri Zitave, alej pri Dycke...).
- dakujem Vam za hranie sa na mrtveho chrobaka pocas akcie "peticia proti veternemu parku" kde ani Parom nevedel na koho strane stojite.
a takto by som mohol pokracovat dalej.

apropo... onedlho sa mi dostanu do ruk zaujimave materialy k udajnemu predaju vrabelskeho rybnika, urcite ich uverejnim este pred volbami...
Luboss je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 15-10-2014, 12:48   #29
Luboss
Member

Registrovaný od: Oct 2012
Počiatočné volby

Pan primator spominame

Dakujem Vam pan primator za uhradene faktury za nesledovanu televiziu TV Central vyhodene do vzduchu:
9/2014 – 117,-eur
8/2014 – 183,-eur
7/2014 – 183,-eur
6/2014 – 183,-eur
5/2014 – 183,-eur
4/2014 – 183,-eur
3/2014 – 183,-eur
2/2014 – 366,-eur
Vy ste vyhodili na sebaprezentaciu v neprofesionalej televizii, ktoru sleduje 0,0005 ludi na Slovensku uzasnych 1581,-eur a to este tento rok neskoncil. A mozete byt rad, ze som nesiel do historie faktur pred rok 2014. Asi by sme sa dostali k dost zavratnym sumam. Vsak?
Ale aj na to pride a pojdeme do hlbsej historie.

Zvlastne je napriklad aj toto: stravovanie zamestnancov mestskeho uradu, zabezpecuje pre mesto spolocnost Cezare s.r.o, jej sucasnym majitelom je isty pan Varga, do roku 2010 vlastnila tuto spolocnost sucasna manzelka primatora: http://orsr.sk/vypis.asp?ID=80096&SID=9&P=1
(sumy sa pohybuju: v auguste 2014 to bolo napr. 1804,-eur, v mesiaci jul 2014 to bolo 1586,-eur).
Luboss je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 15-10-2014, 17:01   #30
čokyna
Member

Registrovaný od: Apr 2011
Počiatočné Luboss,

možno nie je všetko také čierne, ako je čierne ...

V mojej kompetencii je aj plánovanie a míňanie mestských prostriedkov na (nazvime to) propagáciu mesta. Nechcem komentovať ani rozhodnutia vedenia mesta, ani Vami uvádzané (neúplné, a preto sa ozývam) informácie. Teda, len pre poriadok upresním Vami uvádzané čísla, týkajúce sa čerpania rozpočtovej položky Vysielanie TV-Central, pričom pre upresnenie uvádzam, že nie som zodpovedný za to, na ktorú akciu bude TV prizvaná; na základe požiadaviek úradu objednávam vysielanie a následne uhrádzam faktúry:

Celkovo bolo na túto výdavkovú položku mestským zastupiteľstvom vyčlenených na rok 2014 tritisíc eur, z ktorých boli uhrádzané (dátum je písaný v poradí mesiac - deň):
0130 fa 20133030 - 183,- (koncoročné stretnutie darcov krvi)
0130 rozpočtový presun na požiarnu dokumentáciu budov - 600,-
0409 fa 20140742 - 183,- (udelenie ceny mesta)
0409 fa 20140694 - 366,- (zabíjačka, kvapka krvi)
0409 fa 20132526 - 300,- (Spievankovo, koncert Stivín)
0425 fa 20140877 - 183,- (tu, bohužiaľ, nemám poznámku - ale zajtra viem zistiť podľa uloženého originálu faktúry - dnes je už po pracovnej dobe)
0620 fa 20141371 - 183,- (Deň detí)
0625 fa 20141114 - 183,- (Iuventus Canti)
0806 fa 20141665 - 183,- (kvapka krvi)
0822 zmluvná úhrada - 203,- (filmovanie športových podujatí)
0923 fa 20141874 - 183,- (výročie námestia a Deň rodiny)
1003 fa 20142128 - 117,- (nové byty)

Možno to teraz nebudete vidieť až také čierne ...

A ešte malá poznámka na záver: ako zamestnanec úradu sa stravujem (rovnako ako naša starká) v Societe. Mám to blízko, je to rýchle a ... dievčatá, ďakujem, podľa mňa ste super ...
čokyna je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 17:41.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..