![]() |
|
![]() |
#1 |
Member
Registrovaný od: Nov 2011
|
![]() zdravim. chcel by som sa informovat, kde by som nasiel info navrhy rozpoctu k verejnemu zhromozdeniu, ktore sa uskutocni tento tyzden..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
Registrovaný od: Oct 2012
|
![]() Dobry den, mam zopar pripomienok k dokumentu na internetovej stranke mesta Vrable. Nazov dokumentu: K_bodu_19_rozpocet_2013_programovy.pdf,
Navrh rozpoctu mesta Vrable: TV Central: - TV Central – navrh je, ze bude dotovana z nasho rozpoctu sumou cca 5000,-eur. Prosim, viete mi napisat aku ma TV Central sledovanost? Aka cielova skupina sleduje TV Central? Niekedy staci nastavit podujatie tak, aby to prilakalo aj komercne televizie (joj, markiza, ta3) ci verejnopravnu TV. Totiz aby sme boli v obraze, TV Central ma mizernu sledovanost (neviem ci o tom viete, ked ju navrhujete stale dotovat nasimi financiami), mnohe akcie v okolitych obciach robi TV Central zdarma, nepochopim preco mesto dotuje tuto sukromnu televiziu, ale rad si to necham vysvetlit, mozno zmenim nazor. Staci vcas rozposlat PR spravu pre agentury a vsetky televizie, verim, ze minimalne jedna z nich sa u nas objavi a to uplne zadarmo aj odvysiela spot o podujati. Vrábeľská zabijacka Chvalim nazov akcie, konecne (hoci to trvalo niekolko rokov), ale pochopili ste, ze to znie lepsie Z podujati navrhujem ovela viac financne podporit Jazz fest – toto podujatie ma velky potencial prilakat ovela viac turistov do mesta, znizit peniaze akcii Slavnosti vinobrania (akcia „vinobranie“ moze mat velky potencial pokial sa zmeni scenar akcie, momentalne tento potencial nema). Dakujem za pozornost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
Registrovaný od: Oct 2010
|
![]() Vážený pane,
nechcem komentovať či diskutovať na všetky príspevky ktoré si tu prečítam,ale táto téma hoci nepriamo no predsa súvisí s príspevkom, ktorý som písal a síce bolo to o novinách "Naše Vráble". Regionálna televízia TV Centrál veľmi rád po dotácii ktorú dostane z rozpočtu nášho mesta,čiže zaplatíme to my občania-daňovníci odvysiela tak ako už veľakrát v minulosti rozhovor o úspechoch ktoré naše mesto dosiahlo s našim pánom primátorom. Keďže sú to hlavne rozhovory konkrétne s ním a hlavne o úspechoch tak sa mu vlastne skladáme na propagáciu jeho osoby v celom Nitrianskom regióne. Na miestnej úrovni to urobia noviny "Naše Vráble" samozrejme zas vďaka nám občanom. Potom sa prosím nemôžeme čudovať, že v prípade budúcich komunálnych volieb a volieb do VÚC nemá mesto iného schopného kandidáta. Je to holý fakt. Prestane to byť pravda v momente keď v novinách aj v televízii TV Centrál sa začnú objavovať aj iní občania nášho mesta a pochopiteľne nie len úspechy ale aj problémy,ktoré celkom logický sú a ako a či vôbec je snaha ich riešiť. Nechcem za každú cenu len všetko kritizovať a negovať úspechy mesta a zásluhy tých ktorí sa na nich podieľali. Ale čo je veľa, je veľa. Občania-daňovníci nenájde sa nikto kto so mnou súhlasí ? To Vám vôbec nevadí ? Načo je Vám demokracia a sloboda? Máte strach povedať verejne svoj názor ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
Registrovaný od: Mar 2010
Lokalita: vrable
|
![]() Dotácie pre TV-Central sa tu kritizujú už roky, ale nikto z poslancov pri moci nemal odvahu sa postaviť proti primátorovej propagande v médiach, za peniaze z rozpočtu mesta. Ak chcú poslanci niečo presadiť pre svojich voličov, združenia, kluby, rodinu, či svoju stoličku, nič iné im ani neostáva. Len ticho tolerujú výstrelky primátora a jeho akcíí.
Klobúk dole, že aspoň primátorská zabíjačka začína meniť názov. Bol to signál pre všetky média, že o takejto akcii nebudú informovať. Veď je to jasná politická reklama. Ak niekto iný požiada o dotáciu musí spĺňať podmienku na zviditeľnenie mesta. Ako zviditeľní mesto akcia požiarnikov keď sa nazve súťažou o pohár primátora? Nijako. Navyše primátor nemá ani trochu hamby a na takéto akcie si do rozpočtu zaradí svoje položky. Prečo si to nehradí zo svojho platu? Veď mu poslanci, aj napriek kríze, schválili odmeny v maximálne možnej výške. Okrem toho má každoročne pridelený obrovský balík peňazí na repre fonde. Výška repre fondu sa tiež už roky nemenila a mám pocit ze čím väčšia kríza tým sa z rozpočtu viac rozhadzuje. Chlieb a hry, poznáte to... Dôchodcom museli zvýšiť poplatky za sociálne obedy a poslanci sa ešte čudovali, že čo ich s tým otravujú, namieto toho aby tých pár centov našli v rozpočte, napríklad aj v tom repre fonde. Toľko môj hlas z ulice, ako občana ktorý nieje pricucnutý na rozpočet mesta a preto si môže slobodne vyjadriť svoj názor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
Registrovaný od: Oct 2012
|
![]() Vazeny pan Uhrecky,
nechcel som moc diskutovat o obsahu bezvyznamneho platku Nase Vrable (alias Nas Narcis Tibor) alebo o hlupej regionalnej televizii, ale v podstate s Vami suhlasim. Zrusenim novin Nase Vrable by mestu Vrable nevznikla ziadna ujma. Nebudem sa k obsahu vyjadrovat, noviny si prejdem ocami, necitam ich, vyhodim ich po 3. minutach. Vsetci rozumni poslanci (verim, ze su aj taki) zrusia rozpocet cca 5000,-eur/rok pre TV Central. R.........i budu hlasovat ZA. To je vsetko, vdaka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Registrovaný od: Jul 2008
|
![]() Pán Luboss, prosím, nabudúce vynechajte vulgarizmy. V opačnom prípade bude celý Váš príspevok vymazaný. Ak sa hráme na morálku, tak na obidvoch stranách...
Ďakujem za porozumenie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
Registrovaný od: Sep 2011
|
![]() Citát:
|
|
![]() |