Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Činnosť MsÚ

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 02-01-2013, 14:22   #41
jozeF
Senior Member

Registrovaný od: Sep 2011
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Marian Libiak Zobraz príspevok
ale už nie som člen výkonných orgánov Spartak Vráble. Vo štvrtok 13. 12. som ukončil svoje 22-ročné funkcionárčenie.
Ale po mojom vysvetlení sa asi budem musieť z mesta odsťahovať, pretože budem futbal a investície mesta do neho obhajovať... :-)
Dakujem za odpoved. Kedze uz je funkcionarom klubu niekto iny tato otazka zrejme bude smerovana na niekoho ineho.
Podla zákona 546/2010 je od 1. januára 2011 povinne zverejňovať zmluvy, faktúry a objednávky a to do 10 dni od ich vystavenia. Povinnosť zverejňovať ma každý, kto nakladá s verejnými prostriedkami, alebo sa týka používania verejných prostriedkov, nakladania s majetkom štátu, majetkom obce, majetkom vyššieho územného celku alebo majetkom právnických osôb zriadených zákonom, na základe zákona alebo nakladania s finančnými prostriedkami Európskej únie.
A teraz otazka: Kde su zverejnene zmluvy,faktúry a objednávky FK Spartak Vrable?
jozeF je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 02-01-2013, 15:28   #42
Ľubica Černáková
Junior Member

Registrovaný od: Dec 2012
Počiatočné

Vážený pán,
zaujali nás Vaše pripomienky a návrhy. Radi by sme sa s Vami porozprávali osobne – v prípade že budete mať záujem. Privítame nové podnety, ktoré by mohli byť prínosom pre obyvateľov mesta, ale aj pre návštevníkov. V prípade Vášho záujmu volajte na čísla 7777 060 alebo 7777 063.
S pozdravom

Mgr. Ľubica Černáková
vedúca oddelenia sociálnych vecí,
školstva, kultúry a športu
Ľubica Černáková je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 03-01-2013, 13:50   #43
jozok
Member

Registrovaný od: Nov 2011
Počiatočné Rozpočet

Pani prednostka prikláňam sa k ostatným diskutujúcim a ďakujeme za príspevok. Ale aj tak podľa vaších slov „Mesto nie je zriaďovateľom ani správcom internetových stránok spomínaných MŠ, preto nezodpovedá za ich aktualizáciu.“ To znamená, že mesto nekontroluje peniaze- výdavky či sú určene na to čo sú aj žiadané či?? A táto otázka ma zaujíma tak isto aj pri firme Vepos keďže za smetné fakturuje inú sumu mestu ako jej fakturuje firma SITA Slovensko a. s. .. A vlastne cely Vepos je strašne neprehľadný aj v rámci rozpočtu mesta a preto sa stávajú asi také veci, že vykáže koncoročný zisk cca 300e sa mi zda ze nejako tak to bolo minuli rok.... Určite je to ťažké upraviť rozpočet aby bol ideálny, ale verím, že niektoré položky čo sú v rozpočte sa budú čerpať len minimálne alebo vôbec. pekny deň..
jozok je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 04-01-2013, 09:59   #44
jozeF
Senior Member

Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal jozok Zobraz príspevok
A táto otázka ma zaujíma tak isto aj pri firme Vepos keďže za smetné fakturuje inú sumu mestu ako jej fakturuje firma SITA Slovensko a. s.
Nehladal by som za tym nic zvlastne. Predpokladam ze SITA len recykluje odpad ale smetie nam vynasa Vepos. Rozdiel v cene je samozrejmostou lebo treba aj zaplatit ludi co odpad vynasaju,energie a prevadzkovu reziu.
Starý 04-01-2013, 10:54   #45
jozeF
Senior Member

Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Ľubica Černáková Zobraz príspevok
Vážený pán,
zaujali nás Vaše pripomienky a návrhy. Radi by sme sa s Vami porozprávali osobne – v prípade že budete mať záujem. Privítame nové podnety, ktoré by mohli byť prínosom pre obyvateľov mesta, ale aj pre návštevníkov. V prípade Vášho záujmu volajte na čísla 7777 060 alebo 7777 063.
S pozdravom

Mgr. Ľubica Černáková
vedúca oddelenia sociálnych vecí,
školstva, kultúry a športu
Dakujem za pozvanie. Myslim ze otazka financovania FK tu zaujimala viacerych. Ako obcan mesta si pokladam za povinnost upozornit na nedostatky (samozrejme slusnou formou). Moj nazor je ze to nebolo umyselne konanie iba sa na to pozabudlo. Zaroven chcem podakovat za pekne umiestnenie v rebricku transparentnosti miest a dufat ze raz tu Šalu porazime. Podakovanie patri vsetkym zamestnancom mestskeho uradu ktory nechodia iba do prace, ale sa snazia posunut veci spravnym smerom (aj komunikaciou na tomto fore).
http://mesta2012.transparency.sk/sk/...esta-2012/rank
Starý 13-01-2013, 19:30   #46
jozeF
Senior Member

Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal peterM Zobraz príspevok
Moje žiadosti o video záznam, na webstránku mesta, vyšumeli v čase.
A ze sa to neda?
http://www.dolnyohaj.sk
Starý 14-01-2013, 08:34   #47
tibor.lieskovsky
Junior Member

Registrovaný od: Jan 2012
Počiatočné

+1
Nie každý má možnosť zúčastniť sa zasadaní, z novín sa nič rozumné v tomto smere vyčítať nedá a zápisnice tiež neposkytujú plný obraz "ako to bolo".
Keďže nie je čo skrývať, realizácia by nemusela byť až taký problém, náklady by sa mohli popresúvať z položiek propagácia mesta.
tibor.lieskovsky je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 18-01-2013, 00:37   #48
Ladislav Prešinský
Junior Member

Registrovaný od: Jan 2013
Počiatočné Zavedenie živých (online) prenosov zo zasadnutí MsZ

Dobrý večer,
predkladám môj poslanecký návrh na najbližšie zasadnutie mestského zastupiteľstva (13.2.2013). Uvedený návrh som včera (17.1.2013) doručil na Mestský úrad vo Vrábľoch a zaslal všetkým poslancom MsZ.

Zavedenie živých (online) prenosov zo zasadnutí MsZ vo Vrábľoch

V súlade s ustanoveniami § 25 ods. 4 písm. a) zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení a § 3 Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva (ďalej MsZ) vo Vrábľoch predkladám - prostredníctvom mestského úradu - MsZ na jeho zasadnutie, ktoré sa bude konať 13.2.2013, návrh na zavedenie živých (online) prenosov zo zasadnutí MsZ.

Návrh uznesenia

Mestské zastupiteľstvo
schvaľuje
zavedenie živých (online) prenosov zo zasadnutí MsZ s účinnosťou od 1.3 2013.

Dôvodová správa

V súvislosti s rozvojom transparentnosti činnosti samosprávy a tiež s cieľom propagovať činnosť volených orgánov a mesta Vráble navrhujem zaviesť živé (online) prenosy zo zasadnutí MsZ. Vnímam to ako jeden z krokov na podporu transparentnosti procesov, významný posun k presnej a najmä okamžitej informovanosti verejnosti, ktorá tak má možnosť vytvoriť si vlastný názor na konanie svojich volených zástupcov.
Som presvedčený, že doba, ktorú žijeme, si pýta pokrokové riešenia. Riešenia, po ktorých by boli občania informovaní ako vystupujú, rozhodujú, argumentujú a hlasujú poslanci pri jednotlivých bodoch programu.
V druhom rade, v prípade priamych prenosov sa, okrem iného, zachováva určitá kultúra poslancov ako aj zúčastnených ľudí v rokovacej miestnosti. (Práve za zavedenie priamych prenosov z rokovania mestského zastupiteľstva na internete získalo mesto Trnava najvyššie ocenenie v projekte Hodnotenie samosprávnych opatrení za prvý štvrťrok 2011, ktoré realizovalo Centrum pre hospodársky rozvoj.)
V súčasnosti sú priame prenosy zo zastupiteľstiev už pomerne bežné, ich archivácia a dlhodobé sprístupnenie dokonca bezplatné. Zverejňovanie nezostrihaných videozáznamov z mestského zastupiteľstva prostredníctvom najväčšieho videového portálu Youtube (mesto Rožňava a i.) považujem za vhodný a lacný spôsob, ako slobodne šíriť informácie o rozhodovaní mesta prostredníctvom nových technológií, prostredníctvom ktorých vnímajú svet nastupujúce generácie občanov. Je to pre mesto najlacnejší spôsob, ako zasadnutia archivovať. Verím, že uvedenú možnosť by využívali dokonca aj ľudia žijúci v zahraničí.
Pre občanov, ktorí z hocijakých príčin nemôžu pozerať online prenosy alebo sa zasadnutia zastupiteľstva nezúčastnili, by bolo z dôvodu lepšej prehľadnosti dobré rozdeliť záznam do tematických okruhov, napr. podľa bodov rokovania. Youtube túto možnosť umožňuje i bez potreby rozdelenia celistvého záznamu na samostatné videá, pričom by k týmto bodom boli priradené i odkazy na prislúchajúce materiály v elektronickej podobe. Občania totiž málokedy majú záujem o celý záznam, komfortnejšie je sledovať priamo tú časť zasadnutia, ktorú si občan skutočne chce pozrieť. Záznam z rokovania MsZ by bol tak na portáli dostupný už po jeho skončení.
Ako som v úvode dôvodovej správy uviedol, primárny cieľ je priblížiť činnosť MsZ občanom. Verím, že sa nám to práve schválením tohto uznesenia spoločne podarí.
Vráble 14.01.2013
Mgr. Ladislav Prešinský, v.r.
poslanec MsZ vo Vrábľoch
Ladislav Prešinský je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 18-01-2013, 14:32   #49
tibor.lieskovsky
Junior Member

Registrovaný od: Jan 2012
Thumbs up

Výborne, vďaka, dobre sformulované a aj technická realizácia cez youtube s delením podľa bodov programu, bez strihania je to správne riešenie.
Dúfam, že to v uvedenej forme prejde a ak nie, tak by som rád vedel zdôvodnenie.
tibor.lieskovsky je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 23-01-2013, 12:21   #50
jozok
Member

Registrovaný od: Nov 2011
Počiatočné

Som rád, že sa pán Prešinský ako ďalší poslanec prihlásil do fóra. Okrem poslancov pána Libiaka a bývalej pani poslankyne Černákovej, ktorá sa musela vzdať mandátu. Preto by som bol rád (nie len ja, ale aj prevažná časť občanov, ktorý ma kontaktujú ), aby niektorý z poslancov na najbližšom zastupiteľstve navrhol, POVINÉ zaregistrovanie poslancov mesta Vrábeľ v diskusnom fóre a zároveň budú mať možnosť otvorene diskutovať, bo nie každý občan má možnosť isť na zastupiteľstvo a tam sa vyjadrovať. Predpokladám, že aj tak poslanci čítajú toto fórum a je škoda, že sa nezapájajú.. Páni poslanci vy ste tu pre nás nie my pre vás.
jozok je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 17:18.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..