Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Diskusia o meste Vráble

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 13-11-2014, 22:18   #71
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné

Vážení priatelia,
zrejme je potrebné vedieť, že na internet a jeho komunikačné nástroje sa volebné moratórium nevzťahuje.
Napriek tomu Vás chcem požiadať o jedno. Do dnešného dňa tu kampaň prebiehala vcelku v rámci hraníc slušnosti.
Dnes sa to tu trošku roztočilo. Všetci voliči mali právo vyjadriť svoj názor počas predchádzajúcich 15 dní oficiálnej volebnej kampane, ale aj počas celého volebného obdobia svojou účasťou na zasadnutiach mestského zastupiteľstva, či na verejných zhromaždeniach.
Nikto Vám nemôže zakázať tieto prejavy, ale skúsme sa ich vyvarovať.
Ja som na mojej volebnej stránke www.libiak.sk poskytol priestor pre diskusiu, pretože som sa diskusie s občanmi nikdy nebál. Niekto takto diskutovať odmieta.
Prosím ešte raz, zachovajme slušnú tvár kampane (aj keď viem, že v mnohých prípadoch slušná nebola) - všetci vieme zrejme, o čom hovorím.

Marian Libiak

Naposledy upravil Marian Libiak : 13-11-2014 o 22:26.
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 13-11-2014, 23:57   #72
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal jozeF Zobraz príspevok
Ja si skor kladiem otazku co sa robilo na nasom mestskom urade ked ani neexistuje studia realizovatelnosti plavarne vo Vrabloch, ktoru nam slubovali kazde volebne obdobie a po volbach to radsej zmietli zo stola...
Pán jozeF,

prepáčte,nepoznám zdroj vašich informácií, ale chcem vám povedať, že mesto malo pripravenú dokumentáciu kúpaliska na H. Ohaji na úrovni územného rozhodnutia v rokoch 1994-1996. Táto dokumentácia musí byť v archíve mesta. Jeden z veľkých problémov samosprávy je kontinuita medzi jednotlivými volebnými obdobiami. Mám na mysli hlavne oboznámenie nových zvolených poslancov, s projektami mesta, ktoré boli vypracované v predchádzajúcich volebných obdobiach, ale neboli realizované z rôznych dôvodov. Pre nezainteresovaného je to zrejme samozrejmosť, veď predsa sa nebudú zadávať a znovu financovať veci, ktoré už raz boli vypracované a zaplatené. Mal by to hlavne ustrážiť primátor, ktorý je znovu zvolený a pokračuje vo funkcii, lebo tieto informácie má a tiež by to malo byť samozrejmé pre odborných pracovníkov MsÚ, aby na to upozornili. No žiaľ to takto vždy nefunguje. Prečo ? Môžete si ľahko domyslieť.

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 14-11-2014 o 00:20.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 14-11-2014, 07:29   #73
Nevolic
Junior Member

Registrovaný od: Oct 2014
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Luboss Zobraz príspevok
Minuly tyzden mne a dalsim mojim priatelom volala pani z Mestskeho uradu Vrable, ze... "poslali sme Vam pozvanku na predvolebne stretnutie s panom Tothom, neozvali ste sa nam, pridete na stretnutie?"
Aj mne volala tá slečna a šiel som na Archív vín, kde som ju stretol a poviem Vám, že hoci ju osobne veľmi nepoznám, ale na Mestskom úrade rozhodne nepracuje. Nemýlte si osoby pán Lubosss, radšej sa venujte tým susedom, je to prospešnejšie :-) Toto zavádzanie Vám síce ide dobre, ale už zajtra sú voľby, nechajte si to o 4 roky, ked budete kandidovať aj Vy.. máte moju podporu, nebudte len za múdreho na fóre, ale skúste to aj v MsZ.
PS: Z celej kampane na stránke je najvýstižnejšie "bleju velebnosti".
Nevolic je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 14-11-2014, 08:06   #74
Luboss
Member

Registrovaný od: Oct 2012
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Nevolic Zobraz príspevok
Aj mne volala tá slečna a šiel som na Archív vín, kde som ju stretol a poviem Vám, že hoci ju osobne veľmi nepoznám, ale na Mestskom úrade rozhodne nepracuje. Nemýlte si osoby pán Lubosss, radšej sa venujte tým susedom, je to prospešnejšie :-) Toto zavádzanie Vám síce ide dobre, ale už zajtra sú voľby, nechajte si to o 4 roky, ked budete kandidovať aj Vy.. máte moju podporu, nebudte len za múdreho na fóre, ale skúste to aj v MsZ.
PS: Z celej kampane na stránke je najvýstižnejšie "bleju velebnosti".
Dobry den,
klamete, ale nevadi, ludia od primatora to robia uz zopar rokov. Predstavila sa mi ta pani nasledovne: dobry den, tu je...... z Mestskeho uradu Vrable, volam Vam od primatora ohladne..."
Mne je zle z Vas a z primatora uz dobrych par rokov. Preto je mojou povinnostou ho dostat co najskor z uradu. Je to ako v polovnickej terminologii - zver skodna
Pekny den Vam prajem a vela stastia vo volbach.
Luboss je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 14-11-2014, 10:09   #75
čokyna
Member

Registrovaný od: Apr 2011
Počiatočné Priatelia, prosím

volal mi administrátor fóra (v neľahkej situácii, keďže je do volieb zainteresovaný aj inak, ako len dobrovoľný správca diskusií), aké je moje stanovisko k zastaveniu diskusií, ktoré sa (akobynatruc) rozbehli práve tesne pred voľbami, v čase volebného moratória.

Ako admin napísal vyššie, moratórium sa netýka diskusií, nezvláda internet ako taký, ani propagáciu v súkromných priestoroch, ba netýka sa ani verejných plôch určených na predvolebnú agitáciu (ostali nainštalované a s plagátmi, na ktoré kandidáti vynaložili finančné prostriedky a ktoré slúžia - ako to ja chápem - na informáciu voličovi). Zastavenie diskusie teda zákon nevyžaduje ...

Čítal som vaše posledné príspevky, a vôbec si nemyslím, že za "normálnych" okolností by sme zvažovali ich obsah vo vzťahu k pravidlám diskusie - nie sú vulgárne v kontexte používania vulgárnych výrazov, je síce pravda, že niekedy používate mená konkrétnych osôb, ale (ak som dobre videl), tak len volených predstaviteľov, prípadne kandidátov, ktorí to ako osoby verejne činné musia strpieť ... ako vravím, (nikdy som nebol zástancom ani akokoľvek jemne nastavenej cenzúry) osobne nevidím dôvod na odstraňovanie príspevkov.

Ale, uznávam, že s blížiacou sa hodinou začiatku volieb, začínajú byť príspevky ostrejšie a "pohybovať sa na hrane znesiteľnosti". Preto vás všetkých vyzývam: BRZDITE! Všetko sa dá povedať bez invektív a nadávok. Pochopte, prosím, že toto sú časy, kedy sa na veci pozeráme sprísnenou optikou. Ako písal admin, doteraz bola kampaň (relatívne) slušná, nekazme tento dojem na poslednú chvíľu. Uvedomme si, že nech voľby dopadnú akokoľvek, nech je našim favoritom ktokoľvek, už v nedeľu budeme opäť všetci žiť v jednom meste, naše deti sa budú spolu hrať na ihriskách, chodiť do rovnakých škôl, budeme sa stretávať v činžiakoch, obchodoch, autobusoch, či v kostole. Nič nám nestojí za to, aby sme si zbrklosťou zatvorili komunikačné vrátka k svojmu najbližšiemu okoliu ...

Nemá význam zakazovať, má význam apelovať! Na slušnosť ľudí, ktorí sa poznáme ako slušní ľudia a chceme aj naďalej stretávať ako slušní ľudia. Bez ohľadu na to, koho preferujeme vo voľbách, sme a budeme vrábelčania ...
čokyna je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 16-11-2014, 10:10   #76
volicTom
Junior Member

Registrovaný od: Oct 2014
Počiatočné prečo?

Záhadne stíchli diskusie. Na oboch diskusných fórach. Asi preto,lebo "je čas" premýšľať kde nastala chyba. Rozhodol som sa. A svojim hlasom odvolil. Tak ako všetci Vrabľania a tak ako väčšina. Možno by stačilo menej prílišného sebavedomia,menej arogancie,menej osočovania. Je to o ľuďoch a tí rozhodli. Ako povedal p.Čokyna, pre mňa veľmi charakterný človek, budeme žiť v našom meste spolu aj naďalej. Ale žiaľ a našťastie,pamätáme si aký kto bol.
volicTom je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 17-11-2014, 09:05   #77
Zmierlivý
Junior Member

Registrovaný od: Nov 2014
Počiatočné

Veru veru.... Virtuálni úderníci zistili,že osobný profit, pre ktorý sa taaaaak snažili, sa odkladá minimálne o jedno volebné obdobie.Staré kabáty sa znova vyberajú zo šatníka, nazadzujú sa úsmevy č.5 a tragikomédia začína. Sláva víťazom a česť niektorým porazeným.. "Je čas" si zobrať úver a začať splácať vložené nádeje sponzorom. Šikovný manažér(podľa životopisu) by to mal zvládnuť...

Novozvoleným poslancom a primátorovi veľa zdaru do ďalšej práce, optimizmus a odhodlanie pri ďaľšom rozvíjaní nášho malého mestečka.
Zmierlivý je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 20:11.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..