Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Voľby 2014

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 05-10-2014, 20:26   #1
tibor.lieskovsky
Junior Member

Registrovaný od: Jan 2012
Počiatočné Podnety pre mesto - Hodnotenie transparentnosti

Nuž jeden z podnetov je aj projekt Otvorená samospráva, ktorý hodnotí transparentnosť 100 najväčších miest na Slovensku.
Môžete si pozrieť ako obstálo naše mesto. Rozkliknúť si na akých miestach máme pozitíva a naopak rezervy (niektoré sú pre občana dosť inšpiratívne). Prípadne si porovnať ako si vedieme v porovnaní s minulosťou (mesto kleslo o 12 miest v porovaní s rokom 2012), alebo sa porovnať s inými mestami.
A hlavne sa na tieto nedostatky a ich nápravu pýtať pri kortešačkách a volebných sľuboch. Pre prípad že by často odznievalo "nedá sa/nebude", tak uvádzam porovnanie s mestom Rožňava( ako zástupca kategórie malých miest).

Na margo blížiacich sa volieb... Keď vidím čo sa deje v meste v rámci predvolebnej pozitívnej reprezentácie, tak len ľutujem že komunálne voľby nie sú každý rok. Keď vidím čo sa deje v rámci negatívnej, tak sa desím a dúfam že to nie predzvesť formy vládnutia ďalšej garnitúry.
Každopádne je to na občanoch, pýtať sa na veci ktoré trápia, uvažovať, analyzovať a zodpovedne sa za rozvoj svojho mesta rozhodovať.

Naposledy upravil tibor.lieskovsky : 05-10-2014 o 21:10. Dôvod: upresnenie názvu príspevku
tibor.lieskovsky je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 05-10-2014, 21:21   #2
Marian Libiak
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Počiatočné

Tibor,
som rád, že sa tu aspoň jeden človek chytil tejto témy.
Pred pár rokmi som bol ja a Juraj Čokyna ten, kto položil základnú štruktúru web stránky mesta. Dokonca sme za ňu dostali ocenenie v rámci ITAPA.
Som si vedomý toho, že www stránka mesta môže vyzerať oveľa lepšie, mohla by byť prehľadnejšia.
Ak mi voliči mesta Vráble dajú svoj hlas a zvolia ma za primátora mesta, bude to jedna z mojich priorít.
Bol som a som asi jediný z poslancov, ktorý sa nebál konfrontácie s občanmi a reagoval som na ich podnety - aj keď som občas "dostal po hube".
Ak by som dostal dôveru občanov, budem do 24 hodín reagovať na všetky zmysluplné príspevky občanov.
Moje heslo do volebnej kampane je "S ľuďmi a pre ľudí"!!! Snáď sa chápeme!!!
Marian Libiak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 06-10-2014, 16:56   #3
Ing. Soňa Červená, prednostka MsÚ Vráble
Junior Member

Registrovaný od: Oct 2011
Počiatočné Hodnotenie Transparency International Slovensko (TIS) Otvorená samospráva 2014

Pekný deň p. Lieskovsky,

toto nie je o volebnej kampani, my sme úradníci, ktorí neustále aj na tejto záležitosti pracujú bez ohľadu na začínajúce či končiace sa volebné obdobie.
My neovplyvňujeme termín zverejnenia výsledkov hodnotenia TIS.
Už v roku 2012 sme absolvovali pracovné stretnutie na pôde TIS, kde sme priamo zisťovali, ako ešte zlepšiť otvorenosť našej samosprávy.
Napriek tomu, že sme na základe odporúčaní TIS vykonali niektoré úpravy web stránky mesta a niekde sme dopĺňali informácie, v rebríčku sme klesli na nižšie miesto.
V súčasnosti si preto analyzujeme príčiny tohto poklesu. Následne prijmeme opatrenia, ktoré by nás mali posunúť vyššie a o ktorých budeme informovať.

Ing. Soňa Červená
prednosta
MsÚ Vráble

Naposledy upravil Ing. Soňa Červená, prednostka MsÚ Vráble : 06-10-2014 o 19:11.
Ing. Soňa Červená, prednostka MsÚ Vráble je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 06-10-2014, 19:31   #4
jozeF
Senior Member

Registrovaný od: Sep 2011
Počiatočné Hospodarenie miest, obci a vuc

Ked uz sme u cisel hospodarenie mesta Vrable. Skoncili sme na 108 mieste zo 138 obci na slovensku.
http://obce.sme.sk/rebricky/?typ=m&f...c&show=101-125
jozeF je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 06-10-2014, 22:15   #5
tibor.lieskovsky
Junior Member

Registrovaný od: Jan 2012
Počiatočné

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď. To že mesto kleslo môže znamenať, že aj iné samosprávy sa tiež zlepšili a u nás je čo zlepšovať. Podľa Vašej reakcie sa tým zaoberáte, ak sa to prejaví na konkrétnych opatreniach je to len prínos.

Zmienka o pozitívnom obraze ktorého budovanie by sa mohlo opakovať každý rok nebola mierená na úradníkov. Skôr na to, že zhodou okolností pred voľbami sú nejak ulice krajšie, chodníky opravenejšie, podujatia atraktívnejšie, kandidáti nejak viditeľnejší. Pričom rozhodovať by mali čísla, fakty, súvislosti, nie len vizuál.
tibor.lieskovsky je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 12:14.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..