Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Poslanci

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 04-02-2016, 22:25   #1
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Thumbs up Verejná výzva

Vážené mestské zastupiteľstvo,

dovoľte mi aby som Vás verejne oslovil a požiadal o naplnenie túžby našich občanov po vlastnom mestskom kultúrnom dome.
Je Vám známe že je tu znovu možnosť po viac ako dvadsiatych rokoch, aby mesto kúpilo objekt bývalého Závodného klubu Tesly Vráble keďže je tento v súčasnej dobe na predaj. Na poslednom zasadnutí MsZ v rámci diskusii ste sa tejto témy síce len okrajovo dotkli keď sa pýtala p. poslankyňa Sucháňová p. primátora či vlastník budovy neponúkol predaj mestu. Som nemilo prekvapený, že diskusia, ktorá k tejto otázke vlastne ani nebola skončila pragmatickou odpoveďou primátora, že ponuku mesto nedostalo a keď dostane bude o tom rozhodovať MsZ.( cit. noviny NAŠE VRÁBLE č.2/2016)

Vážené p. poslankyne, vážení p. poslanci,
obraciam sa na Vás, aby ste zvážili možnosť kúpi uvedeného objektu.
Som presvedčený o tom, že sa takáto možnosť už nenaskytne a tiež si dovolím upozorniť na fakt, že nový majiteľ nemusí svojou činnosťou rešpektovať relatívny "pokoj" v tejto časti mesta, hneď vedľa plochy využívanej na kultúrne podujatia po tom ako MsZ v rokoch 1998-2002 schválilo zmenu územného plánu a umožnilo v budove bývalého závodného klubu podnikanie. Nevylučujem, že vzniknú v budúcnosti problémy medzi mestom a novým majiteľom, ktorému v súčasnosti nebráni žiadne zákonné opatrenie napr. vo využívaní budovy ako skladové priestory. Dôležitým faktorom je tiež, že dnes je v majetku mesta Poliklinika a mesto nedávno schválilo v susedstve výstavbu sociálneho zariadenia pre seniorov, okrem toho touto kúpou mesto môže vytvoriť vhodnejšie podmienky pre podujatia na starom ihrisku. Určite je viac logických opodstatnených dôvodov prečo získať do majetku mesta objekt s pozemkom práve tejto lokalite.
Otázka kde má mesto vziať finančné prostriedky na kúpu objektu je tiež podľa mňa riešiteľná. Navrhujem, predať objekt Archív vín, ktorý slúži vlastne len k reprezentácii mesta a podľa môjho názoru nie je podstatne kto je vlastníkom. Archív vín v meste predsa zostane a určite bude jeho využívanie pre cestovný ruch mesta a blízkeho regiónu z pohľadu vinárstva v rukách ambiciózneho podnikateľského subjektu atraktívnejšie a efektívnejšie ako ho dnes využíva mesto ktoré jeho správa zbytočne zaťažuje jeho rozpočet.
Verím, že mojej výzve ako i žiadosti mnohých občanov budete venovať náležitú pozornosť a rozhodnete sa správne v prospech tých ktorých zastupujete a s dôverou Vám odovzdali svoj hlas.

O tom ako to bolo v rokoch 1991- 1993 keď MsZ schválilo svojim uznesením č.84b/93 zo dňa 20.12.1993 kúpu "Závodného klubu" za úradný odhad 5,1mil.sk v 3-4 ročných splátkach by mal verejnosť informovať p. primátor, ktorý bol v tom čase prednostom MsÚ a má k dispozícii všetky potrebné dokumenty v archíve úradu. Verím, že si všetko podstatné ešte pamätá. Žiadam p. primátora,aby zverejnil v našich mestských novinách niekoľko faktov nielen preto, že v novinách je výzva občianky M.V. ale je stále veľa občanov nášho mesta, ktorí sú presvedčení dokonca o tom, že mesto tento objekt predalo. Určite bude občanov tiež zaujímať ako a čo vlastne urobil manažment Teson-u a.s. Vráble pre to, aby mesto mohlo tento objekt reálne získať. Dúfam, že je to aj v záujme p. primátora ako kompetentnej osoby vtedy a samozrejme aj dnes.
Ďakujem za pozornosť a prajem všetko dobré.

Naposledy upravil Pavel Uhrecký : 04-02-2016 o 22:33.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 10:15.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..