Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Činnosť MsÚ

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 09-12-2012, 15:03   #11
Luboss
Member

Registrovaný od: Oct 2012
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal jozeF Zobraz príspevok
Vsetci sa rozculujeme nad tv-central co su samozrejme vyhodene peniaze ale skusme sa pozriet aj na futbal a kolko tam tecie penazi. Pripomina to vladu nasho p. Fica ktora tiez place ze nema na platy ucitelov a vsetci mame setrit a na druhej strane rozhadzuje obrovske peniaze na svoje ksefty.
JozeF, suhlasim s Vami. V navrhu rozpoctu je niekolko nelogickych veci. Nerozumiem ani ja poriadne, preco je futbal taky dolezity, v roku 2013 by som nedal do vrabelskeho futbalu ani cent. Ak hlavnym argumentom ma byt propagacia mesta, tak na co nam je taka propagacia mesta? Co to mestu prinesie? Viac platiacich turistov? Urcite nie. Vsetky financie na futbal by sa mali presmerovat napr. na dlhodobe kulturne podujatia (ktore prienesu do mesta viac turistov, tym padom viac penazi a pod.) a na skvalitnenie napr. chodnikov a ciest. Investovat v tomto case do futbalu nema vyznam, rovno mozme tie peniaze spalit, nic nam to neprinesie. Alebo sa mylim?
Luboss je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 09-12-2012, 17:03   #12
jozok
Member

Registrovaný od: Nov 2011
Počiatočné pan Libiak nieco k rozpoctu

Zhruba som si prešiel výdavkový rozpočet mesta a našiel som tam položky, ktoré by sa dali upraviť smerom na dol respektíve niektoré aj úplne porušiť..
Preto žiadam niektorého poslanca o predloženie zmien pri rozpočte.

Zoradené od hora dole podľa PDF k_bodu_19_rozpocet_2013_15_vydavky.pdf
Výpočtová technika 10 000eur
Materiál pre výp. Techniku 12 000eur
vážne je nutné nakupovať každoročne techniku vo výške cca 20000eur?? Je to len pre činnosť mesta či?? To je mrhanie s prostriedkami mesta.. som tiez informatik tak sa v tom vyznám

Licencie antivírus ESED /nod32/ 3 000eur Nod je síce dobra vec, ale to iste je aj Microsoft Security Essentials, ktorý je zadarmo

Reprez. výdavky – primátor 5 600eur na jednom zo zasadnutí sa navrhovalo zníženie reprezentačného, ale keď to porovnávam s predošlým obdobím tak ešte sa na vyšilo (takto šetríte)?

Údržba telekomunikačnej techniky3 000eur nerozumiem čo je pod touto sumou, ak nákup tel prístrojov tak to vám dá každý operátor keď podpíšete zmluvu

Služby CORA - servis. zmluva 20 000eur nebolo by možné presunúť kompetencie na mestskú políciu čo by ročne šetrilo prostriedky mesta nie v malej výške. Samozrejme aj vybudovať nový centrálny pult..

BOZP - odmena /zmluva/ 1 920eur nechápem položku keďže na úrade je bezpečák ktorý berie mesačný plat

Poplatky banke 3 500eur môžem vedieť koľko má mesto účtov keď toľko platí za správu a aké sú tie účty bo v dnešnej dobe je na výber s veľkej ponuky bank

Manipulačné poplatky /úvery/ 2 800eur v budúcnosti možno treba pozerať aj na poplatky v bankách pri bratí veru. Sú to zbytočne vyhodené peniaze

Smetné nádoby 7 000 eur každý rok sa kupujú smetné nádoby, ale akosi ich nie je vedieť v meste

Údržba lavičiek 2 000eur dúfam že v tejto sume je aj náter nových lavičiek na moravskej a námestí. Keď sa aj tie neošetria tak sa začnú v krátkom čaše rozpadávať

Prevádzkovanie fontán- Námestie 4 000eur môžete mi vysvetliť čo je v tej sume? Fontána ide niekoľko mesiacov v roku voda tam cirkuluje a elektrina stoji par eur.. tak je to strašne prehnaná suma

Vysielanie TV Central 4200eur názory občanov že prečo platiť za niečo čo môžeme mať buď zadarmo alebo si dohodnúť sumu za jednotlivé vysielania. Prosím spravte si anketu koľko občanov sleduje predmetnú TV a nie hneď im dať dosť vysokú sumu peňazí.

Tvorba a spr. web str. 500eur treba prehodnotiť príspevky na web stránky a za ich správu keďže mesto ma správcu informačného systému tak pre neho nie je problém raz za čas upraviť nejakú tú stránku.. http://ms-hornyohaj.webnode.cz/, http://mslukyvrable.webnode.sk/kalendar-akcii/
Naposledy aktualizovane 2010 hlavne, že je to v rozpočte každoročne webnode je doména zadarmo.

S časového hľadiska som sa nedostal ku všetkým položkám, ale na týchto by sa dalo ušetriť tak min 20000 eur. Takže vážený poslanci je to už len na vás ako sa k tomu postaviť.

Neviem či je budova zubného oddelenia na ulici kap. Nálepku majetkom mesta alebo aké sú tam právne vstali. Bolo by možné zlúčiť zubné oddelenie s poliklinikou na moravskej ulici už keď by sa mala táto v blízkom čase rekonštruovať. Ušetrilo by to veľké množstvo finančných prostriedkov cca 20000 eur ročne a zároveň by bola dobra odozva od občanov mesta,, že majú všetko po ruke. Priestor na kap. Nálepku by sa dal využiť na domov dôchodcov ktorý tu vo Vrábľoch tak veľmi chyba.
Dúfam že použijete niektoré podnety a od prezentujete na zastupiteľstve 12. 12. 2012.

Naposledy upravil jozok : 09-12-2012 o 20:34.
jozok je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 09-12-2012, 17:10   #13
jozeF
Senior Member

Registrovaný od: Sep 2011
Počiatočné

Aby sme sa rozumeli. Osobne nemam nic proti futbalu ale ked si pozriem ze kolko penazi sa posledne roky investovalo do futbalu a ked idem okolo autom a vidim tu osarpanu budovu tak to vo mne veru pozitivne emocie nevyvolava. Kontroluje a riadi vobec niekto na co sa pouzivaju tieto peniaze? Je to niekde k nahliadnutiu na co sa pouziva tolko penazi rocne?

PS: Ked sa niekto bude pytat ze o ktoru polozku ide tak je to tato:
642 Transfery a dary telovýchova 100 000 Eur podotykam ze to je Telovýchova bez platov a odvodov.

Naposledy upravil jozeF : 09-12-2012 o 17:34.
jozeF je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 09-12-2012, 20:59   #14
jozok
Member

Registrovaný od: Nov 2011
Počiatočné

Bol by som rad keby sa tu vyjadrili aj nejaký občania k rozpočtu a nie len nadávať na ulici. Napíšte sem na fórum a zbadáme čo sa stane.
jozok je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 09-12-2012, 22:44   #15
NemethJ
Junior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Počiatočné

Statočná položka je plat primátora, kým som to sledoval bola schváliť ho na najvyššiu možnú zákonnú mieru. Nie som plne presvedčený či je to morálne a normálne v čase šetrenia, ale v duchu kultu osobnosti určite áno.
NemethJ je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 09-12-2012, 22:50   #16
NemethJ
Junior Member

Počiatočné

Krásna položka je aj "Výrub a výsadba zelene - 7000€" som zvedavý čo z toho pôjde na rúbanie a čo reálne na výsadbu.
NemethJ je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 11-12-2012, 23:00   #17
Pavel Uhrecký
Senior Member

Exclamation návrh rozpočtu mesta Vráble

Citát:
Pôvodne zaslal jozok Zobraz príspevok
Zhruba som si prešiel výdavkový rozpočet mesta a našiel som tam položky, ktoré by sa dali upraviť smerom na dol respektíve niektoré aj úplne porušiť..
Preto žiadam niektorého poslanca o predloženie zmien pri rozpočte.

Zoradené od hora dole podľa PDF k_bodu_19_rozpocet_2013_15_vydavky.pdf
Výpočtová technika 10 000eur
Materiál pre výp. Techniku 12 000eur
vážne je nutné nakupovať každoročne techniku vo výške cca 20000eur?? Je to len pre činnosť mesta či?? To je mrhanie s prostriedkami mesta.. som tiez informatik tak sa v tom vyznám

Licencie antivírus ESED /nod32/ 3 000eur Nod je síce dobra vec, ale to iste je aj Microsoft Security Essentials, ktorý je zadarmo

Reprez. výdavky – primátor 5 600eur na jednom zo zasadnutí sa navrhovalo zníženie reprezentačného, ale keď to porovnávam s predošlým obdobím tak ešte sa na vyšilo (takto šetríte)?

Údržba telekomunikačnej techniky3 000eur nerozumiem čo je pod touto sumou, ak nákup tel prístrojov tak to vám dá každý operátor keď podpíšete zmluvu

Služby CORA - servis. zmluva 20 000eur nebolo by možné presunúť kompetencie na mestskú políciu čo by ročne šetrilo prostriedky mesta nie v malej výške. Samozrejme aj vybudovať nový centrálny pult..

BOZP - odmena /zmluva/ 1 920eur nechápem položku keďže na úrade je bezpečák ktorý berie mesačný plat

Poplatky banke 3 500eur môžem vedieť koľko má mesto účtov keď toľko platí za správu a aké sú tie účty bo v dnešnej dobe je na výber s veľkej ponuky bank

Manipulačné poplatky /úvery/ 2 800eur v budúcnosti možno treba pozerať aj na poplatky v bankách pri bratí veru. Sú to zbytočne vyhodené peniaze

Smetné nádoby 7 000 eur každý rok sa kupujú smetné nádoby, ale akosi ich nie je vedieť v meste

Údržba lavičiek 2 000eur dúfam že v tejto sume je aj náter nových lavičiek na moravskej a námestí. Keď sa aj tie neošetria tak sa začnú v krátkom čaše rozpadávať

Prevádzkovanie fontán- Námestie 4 000eur môžete mi vysvetliť čo je v tej sume? Fontána ide niekoľko mesiacov v roku voda tam cirkuluje a elektrina stoji par eur.. tak je to strašne prehnaná suma

Vysielanie TV Central 4200eur názory občanov že prečo platiť za niečo čo môžeme mať buď zadarmo alebo si dohodnúť sumu za jednotlivé vysielania. Prosím spravte si anketu koľko občanov sleduje predmetnú TV a nie hneď im dať dosť vysokú sumu peňazí.

Tvorba a spr. web str. 500eur treba prehodnotiť príspevky na web stránky a za ich správu keďže mesto ma správcu informačného systému tak pre neho nie je problém raz za čas upraviť nejakú tú stránku.. http://ms-hornyohaj.webnode.cz/, http://mslukyvrable.webnode.sk/kalendar-akcii/
Naposledy aktualizovane 2010 hlavne, že je to v rozpočte každoročne webnode je doména zadarmo.

S časového hľadiska som sa nedostal ku všetkým položkám, ale na týchto by sa dalo ušetriť tak min 20000 eur. Takže vážený poslanci je to už len na vás ako sa k tomu postaviť.

Neviem či je budova zubného oddelenia na ulici kap. Nálepku majetkom mesta alebo aké sú tam právne vstali. Bolo by možné zlúčiť zubné oddelenie s poliklinikou na moravskej ulici už keď by sa mala táto v blízkom čase rekonštruovať. Ušetrilo by to veľké množstvo finančných prostriedkov cca 20000 eur ročne a zároveň by bola dobra odozva od občanov mesta,, že majú všetko po ruke. Priestor na kap. Nálepku by sa dal využiť na domov dôchodcov ktorý tu vo Vrábľoch tak veľmi chyba.
Dúfam že použijete niektoré podnety a od prezentujete na zastupiteľstve 12. 12. 2012.
Objekt v ktorom sa nachádzajú dnes zubné ambulancie je dnes už majetkom mesta a zariadenie sociálnej starostlivosti pre starých ľudí v tomto objekte mesto zvažovalo už v rokoch 1994-1996. No v tom čase sme o túto budovu ktorá je súčasťou Polikliniky v majetku nemali. Bola v majetku štátu konkrétne bola v majetku Fakultnej nemocnice v Nitre. Na prevod majetku Polikliník z majetku štátu do majetku miest v tom čase nebola politická vôla v parlamente.Je pre mňa absolútne nepochopiteľné prečo sa ten zámer nechce poslancom mesta realizovať. Dvakrát nevyšiel zámer keď cez eurofondy mali v meste takéto zariadenie realizovať súkromné osoby. Je najvyšší čas,aby samotné mesto prípadne v spolupráci s blízkymi obcami tento projekt realizovali a nespoliehali sa už na nikoho. Zdá sa však, že hry (napr.aj futbal) sú pre nich stále dôležitejšie ako staroslivosť o starých ľudí. A Jednote dôchodcov zrejme stačí Klub...?!
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 11-12-2012, 23:40   #18
Pavel Uhrecký
Senior Member

Talking návrh rozpočtu mesta Vráble

Citát:
Pôvodne zaslal jozeF Zobraz príspevok
Aby sme sa rozumeli. Osobne nemam nic proti futbalu ale ked si pozriem ze kolko penazi sa posledne roky investovalo do futbalu a ked idem okolo autom a vidim tu osarpanu budovu tak to vo mne veru pozitivne emocie nevyvolava. Kontroluje a riadi vobec niekto na co sa pouzivaju tieto peniaze? Je to niekde k nahliadnutiu na co sa pouziva tolko penazi rocne?

PS: Ked sa niekto bude pytat ze o ktoru polozku ide tak je to tato:
642 Transfery a dary telovýchova 100 000 Eur podotykam ze to je Telovýchova bez platov a odvodov.
Nepoznám mesto či obec na Slovensku, ktoré by dlhodobo dokázalo zvládnuť financovanie miestneho futbalového klubu. Scenár bol všade rovnaký. Obec či mesto výrazne posilnilo rozpočet FK to sa v tabuľke prediera dopredu fanúškovia tlieskajú nielen hráčom ale starostovi či primátorovi.Všetci sú spokojní a nie je ani v prípade komunálnych volieb čo riešiť. "Chlieb a hry" No po čase treba dotáciu mesta znovu zvýšiť, lebo treba kúpiť nových, lepších hráčov, ale ďalšie financie už jednoducho mesto nemá. A tak pomaly ale isto začína mužstvo v tabuľke klesať,až klesne na dno.Nasleduje vypadnutie do nižšej súťaže a nie je ani zvláštnosťou úplný zánik FK.Budem rád, keď niekto pozná aj výnimku,vyzývam ho nech podelí sa s nami o prípade "hodnom zreteľa".
Starý 12-12-2012, 00:24   #19
Luboss
Member

Registrovaný od: Oct 2012
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Pavel Uhrecký Zobraz príspevok
Nepoznám mesto či obec na Slovensku, ktoré by dlhodobo dokázalo zvládnuť financovanie miestneho futbalového klubu. Scenár bol všade rovnaký. Obec či mesto výrazne posilnilo rozpočet FK to sa v tabuľke prediera dopredu fanúškovia tlieskajú nielen hráčom ale starostovi či primátorovi.Všetci sú spokojní a nie je ani v prípade komunálnych volieb čo riešiť. "Chlieb a hry" No po čase treba dotáciu mesta znovu zvýšiť, lebo treba kúpiť nových, lepších hráčov, ale ďalšie financie už jednoducho mesto nemá. A tak pomaly ale isto začína mužstvo v tabuľke klesať,až klesne na dno.Nasleduje vypadnutie do nižšej súťaže a nie je ani zvláštnosťou úplný zánik FK.Budem rád, keď niekto pozná aj výnimku,vyzývam ho nech podelí sa s nami o prípade "hodnom zreteľa".
Absolutne s Vami suhlasim pan Uhrecky. Investovat do vrabelskeho futbalu v dnesnej dobe nema ziadny zmysel. Argumentovat, ze je to najnavstevovanejsie podujatie v meste... ehm, s prepacenim... co to mestu Vrable prinasa? odpoved - absolutne NIC!
Luboss je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 12-12-2012, 22:27   #20
Pavel Uhrecký
Senior Member

Počiatočné návrh rozpočtu mesta Vráble

Nenapísal som,že podporovať vo Vrábľoch futbal netreba,ale určite nie spôsobom ako sa to dnes robí a nie v takými vysokými finančnými čiastkami.
Bol som asi pred viac ako 15 rokmi viceprezident FC Vráble, bolo to v čase keď sme mali profesionálov a veľký dlh voči bývalému trénerovi. Vráble hrali vtedy II. ligu spolu s Nitrou. V čase 1990-1998 sme ako mesto podporovali futbal, ale tie príspevky boli len na správu štadióna a podporu mládežníckeho futbalu.
Finančné prostriedky z mestkej kasy boli presne cielené.Bolo by zaujímavé zistiť ako sa v prípade príspevkov pre FC dnes dodržujú pravidlá na poskytovanie ktoré sú zakotvené vo VZN a či všetky peniaze pre FC sú poskytované v rámci týchto pravidiel. Myslím,že by nám tu mohol trochu otvoriť oči predseda športovej komisii pri MsZ. Na záver treba ešte spomenúť, že sa vo významnej miere vtedy na tom všetkom podieľal práve dnešný p.primátor, ktorý bol v to čase prednostom MsÚ. No myslím si,že ten "dnešný" prístup mesta pod jeho vedením je veľmi ďaleko od toho pôvodného. Nechcem predbiehať udalosti,ale ... ešte sa v práve na tomto poli môže všeličo udiať.Mesto Vráble nie je súkromná firma!
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 10:23.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..