Diskusné fórum mesta Vráble  

Naspäť   Diskusné fórum mesta Vráble > Mesto > Činnosť MsÚ

Odpovedať

Práca s témou Zobrazenie tém
Starý 14-12-2012, 20:15   #21
jozok
Member

Registrovaný od: Nov 2011
Počiatočné

Zdravim. mna by zaujimala jedna vec. ako dopadol rozpocet ci a ako poopraveny sa schvalil.. bol by som rad keby sem obcania vrabel pisali co vsetko sa im nepaci v rozopcte a bol by som iniciatorom presadenia resp. upravu rozpoctu aj v dalsom obdoby v pribehu roka. samozrejme smerom nadol.. pekny vecer
jozok je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 15-12-2012, 10:28   #22
siska
Senior Member

Registrovaný od: Feb 2011
Počiatočné Návrh rozpočtu

c c

Naposledy upravil siska : 27-12-2012 o 23:59.
siska je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 15-12-2012, 17:35   #23
Luboss
Member

Registrovaný od: Oct 2012
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Pavel Uhrecký Zobraz príspevok
Nenapísal som,že podporovať vo Vrábľoch futbal netreba,ale určite nie spôsobom ako sa to dnes robí a nie v takými vysokými finančnými čiastkami....... !
Vazeny pan Uhrecky, asi som to zle napisal, ale beriem Vas prispevok Ja mam zase radikalny nazor na vrabelsky futbal. Nerozumiem, preco by ho malo mesto vobec podporovat? Ja by som im nedal ani cent, ved to nie je ziadna propagacia mesta. Co z toho mesto ma? Uz roky su to vyhodene peniaze, najskor tusim mali 60.000,-eur z rozpoctu, teraz maju cca 30.000,-eur... ked ma mesto tolko penazi, tak nech da napr. 30.000,-eur na zumbu, 30.000 na volejbal a pod.
Je tu niekto ochotny, kto by mi z mesta odpovedal na moju otazku: preco mesto podporuje tak vysokou sumou futbal? Dakujem Vam.

Tiez sa vratim k teme, primatorov plat. V case, ked by mesto malo setrit na vsetkych frontoch, odsuhlasia poslanci primatorovi vyssi plat. Pochopil by som, keby sme zili niekde pred rokom 2008, ked vsetci a vsade rozhadzovali peniaze, ale teraz, ked sa setri, kde sa da, je od tych poslanoc, ktori hlasovali ZA a samotneho pana primatora dost ubohy pocin. Vdaka.
Luboss je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 15-12-2012, 20:33   #24
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Počiatočné návrh rozpočtu mesta Vráble

Vážení diskutujúci,
zatiaľ čo si tu my píšeme (štekáme a karavána...) MsZ schválilo svojim uznesením č.165a/2012 vstup mesta do občianskeho združenia FC Vráble,čím mesto prevzalo plnú zodpovednosť za FC Vráble. Okrem toho schválilo aj nominácie do Výkonného výboru FC Vráble, Dozornej rady a tiež poverilo primátora mesta citujem: "ďalším zastupovaním mesta v FC " Tieto nominácie sú zrejme už vopred jasné a Valné zhromaždenie ktoré podľa stanov má kompetenciu tieto persony schvaľovať ich len formálne odobrí. Čo je dôvodom ovládnutia o.z. FC Vráble mestom ? Veď pravidlá na čerpanie dotácii z rozpočtu mesta sú podrobne stanovené vo VZN 3/2006 v znení 2/2007. Prečo mesto nevstúpi aj do ostatných občianskych združení,ktoré dostavajú od mesta dotácie? Ja viem,že dávať si takéto otázky je asi smiešne a hlúpe, tak ako je aj hlasovanie poslancov pri tomto rozhodnutí a schválení návrhu za ktorým stojí primátor. Koľko,že je tých futbalových fanúšikov v našom meste chodiacich na futbal apropo myslím aj platiacich ? Takže približne 300 istých voličov z našich daní !!!
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 15-12-2012, 23:39   #25
Pavel Uhrecký
Senior Member

Registrovaný od: Oct 2010
Smile návrh rozpočtu mesta Vráble

Citát:
Pôvodne zaslal Luboss Zobraz príspevok
Vazeny pan Uhrecky, asi som to zle napisal, ale beriem Vas prispevok Ja mam zase radikalny nazor na vrabelsky futbal. Nerozumiem, preco by ho malo mesto vobec podporovat? Ja by som im nedal ani cent, ved to nie je ziadna propagacia mesta. Co z toho mesto ma? Uz roky su to vyhodene peniaze, najskor tusim mali 60.000,-eur z rozpoctu, teraz maju cca 30.000,-eur... ked ma mesto tolko penazi, tak nech da napr. 30.000,-eur na zumbu, 30.000 na volejbal a pod.
Je tu niekto ochotny, kto by mi z mesta odpovedal na moju otazku: preco mesto podporuje tak vysokou sumou futbal? Dakujem Vam.

Tiez sa vratim k teme, primatorov plat. V case, ked by mesto malo setrit na vsetkych frontoch, odsuhlasia poslanci primatorovi vyssi plat. Pochopil by som, keby sme zili niekde pred rokom 2008, ked vsetci a vsade rozhadzovali peniaze, ale teraz, ked sa setri, kde sa da, je od tych poslanoc, ktori hlasovali ZA a samotneho pana primatora dost ubohy pocin. Vdaka.
Vážený pane,
my všetci čo tu diskutujeme máme jeden veľký problém. Nechodíme na zasadnutia MsZ a nekladieme tam priamo otázky, na čo máme zákonné právo ktoré upresňuje Rokovací poriadok MsZ. Pripomínam to hlavne preto, lebo ako všetci ktorí sme tu na fóre vidíme, vlastne nevidíme ako s nami diskutujú či vlastne nediskutujú, tí ktorých si platíme nielen za to, že dvíhajú ruky pri hlasovaní ale aj za diskusiu. Toto fórum je predsa podľa mňa pre nich pri práci úžasná vymoženosť. Samozrejme okrem poslanca pána Ing.M.Libiaka. Všetci ostatní túto formu diskusii ignorujú asi ju nepotrebujú. Zrejme si myslia, že demokracia pre nich končí voľbami. V prípade, že niektorí z Vás na zasadnutia chodíte vopred sa ospravedlňujem. Takže priatelia aké nové témy potrebujeme? Mám pre Vás návrh. Založme občianske združenie Diskusné fórum -Naše mesto, ktorého bude jediná hlavná náplň organizovanie "živých" diskusii kde samozrejme nebude priestor pre anonymitu. Len neustála diskusia pri veľmi častých zmenách priorít po každých parlamentných voľbách ktoré sa prejavia v legislatíve je jediný spôsob ako hľadať pri riešení problémov mesta tie najlepšie riešenia. To je môj návrh, ktorý som spolu s Vami ochotný dotiahnuť do konca a realizovať. Za týmto účelom sa môžeme stretnúť. Kto s Vás aktívnych diskutérov chce do toho ísť stačí mi poslať privátnu správu. Tak prosím porozmýšľajte a dajte mi vedieť. Som presvedčený o tom, že samospráva to potrebuje aj preto, lebo odborné poradné komisie, ktoré si MsZ zriadilo sa strácajú v šedom priemere a ich názory a návrhy buď MsZ nedostatočne akceptuje alebo nie sú dostatočne kreatívne a jednoducho poslancov neoslovujú. Ďakujem za pozornosť, čakám na Vaše reakcie a hlavne privátne správy.
Pavel Uhrecký je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 16-12-2012, 10:22   #26
jozeF
Senior Member

Registrovaný od: Sep 2011
Počiatočné

Citát:
Pôvodne zaslal Luboss Zobraz príspevok
Tiez sa vratim k teme, primatorov plat. V case, ked by mesto malo setrit na vsetkych frontoch, odsuhlasia poslanci primatorovi vyssi plat.
Naozaj mas dojem ze sa setri na vsetkych frontoch?

-ucitelia vs. ministerstvo skolstva
http://udalosti.noviny.sk/ekonomika/...kohol-ano.html (treba sa ist pozriet na stranku min. skolstva su tam aj ine perlicky)

-zamestnanci mestskeho uradu vs primator
Pocul som ze im pre "krizu" znizili plat o 5% a primator asi nie je zamestnancom tak tam to neplati

- o ostatnom setreni radsej ani nebudem pisat (google) uvediem len dopravny system, sirokorozchodnu, novy software danovej spravy atd.

A cim ideme viacej smerom k riadeniu nasho statu tym vacsie je "setrenie". Takze setrenie a krizu ma asi len najchudobnejsia vrstva.
jozeF je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 16-12-2012, 10:34   #27
jozok
Member

Registrovaný od: Nov 2011
Počiatočné jozeF

vieš preto treba začať tu niekde od mesta. ale očividne ľudia čo sedia na meste vrátane niektorých poslancov nemajú záujem meniť absolútne nič!!! prijali novy rozpočet a žiadne pripomienky nezohľadňovali dokonca si ani nepreverujú položky v rozpočte či sú vynaložené fin. prostriedky tak ako majú byť napr. Tvorba web str... a potom že zástupcovia ľudí hahahha

Pán Uhrecký ak môžem tak chodím na zasadnutia a aj sa ozvem keď je niečo proti zdravému rozumu. Mne to nerobí problém. Začínajú sa aj mne ozývať ľudia ktorým sa nepáči daný stav v meste a určíte by chceli zmenu. Na margo futbalu ja proti nemu nemám nič aj keď tam absolútne nechodievam. Je tam aspoň aká taká návštevnosť. Ale v kine Tatra citujem pani Dagmaru Skačanovú Tothovú “ priemerná návštevnosť kina je 10-12 ľudí a ročný doplatok sa šplhá do 32000e“ halooo je toto normálne? prečo skôr nezverejnili takéto číslo alebo neukončili prevádzku kina???!!! Keby sa neriešila digitalizácia kina tak ani neriešia že je to ťažko v strate?? Súhlasím stým aby sa tam spravilo „ kultúrne stredisko“ stým absolútne nemám problém ale nie za cenu takých finančných strát. Každá strata je prijateľná do určitej výšky ale čo je veľa to je veľa. Mesto si to nemôže dovoliť takto mrhať fin prostriedkami. Teraz viem zodpovedne prehlásiť že poslanci mesta sa nesprávajú tak šetrne ako by sa od ních očakávalo!!

Naposledy upravil jozok : 16-12-2012 o 19:26.
jozok je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 17-12-2012, 13:18   #28
peter macak
Member

Registrovaný od: Jun 2011
Počiatočné kino

co sa tyka kina, jednym z moznych dovodov mizernej navstevnosti mohol byt aj fakt, ze prakticky vsetky filmy sem dorazili s niekolkomesacnym meskanim - co bolo uplne pochopitelne, sme male mesto, male kino... problem je ten ze v tejto pretechnizovanej dobe vo vacsine pripadov nie je problem si film stiahnut z internetu prakticky okamzite po premiere. cize namiesto cakania X tyzdnov/mesiacov na to kym film dorazi do vrabelskeho kina mohla vacsina zaujemcov volit cestu podstatne kratsieho cakania aj za cenu mozno nizsej kvality zaznamu pri stianuti z internetu. ked sem nakoniec ten film dorazi, je uz skratka stary a prakticky vsetci ho uz davno videli - ak aj nie z internetu, tak nan mozno boli v nitre v maxe.

nie som odbornik, ale pokial viem tak digitalizacia kina by mala tento problem odstranit a zabezpecit ze filmy by sa vo vrabloch mohli premietat prakticky v rovnakom case ako inde na slovensku (ak sa mylim tak ma prosim opravte). netusim nakolko resp. ci vobec by to zdvihlo navstevnost, ci by sa vdaka tomu ta investicia v nejakej akceptovatelnej dobe vratila... ale zistit sa to da jedine tak ze sa to vyskusa (ak sa to teda skusat bude)
peter macak je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 17-12-2012, 13:49   #29
peterM
Senior Member

Registrovaný od: Mar 2010
Lokalita: vrable
Počiatočné

Mám dosť vážnu výhradu ku konaniu posledného zasadnutia MSZ. Zasadnutie je verejné, ale prvý krát za mnohé roky čo to sledujem, bol začiatok zasadnutia posunutý z 15:30 na 09:00. A teraz nech mi skúsi niekto vysvetliť ako má občan robiť verejnú kontrolu takýchto zasadnutí, keď sa to koná v pracovnom čase?

Moje žiadosti o video záznam, na webstránku mesta, vyšumeli v čase. Zabudlo sa aj na sľuby, že po naťahaní súkromnej optiky po mestských pozemkoch a teplovodných rozvodoch, bude spustená lokálna TV ktorá bude robiť priame prenosy z takýchto akcíí. Komu tento stav vyhovuje? Do novín sa nedostane ani desatina z toho čo sa preberie na jednom zasadnutí. Navyše informácie sa pravidelne manipulujú, prekrúcajú o 180 stupňov a vo výsledku sa zverejňujú len pozitívne veci. Kto bol aspoň na jednom zasadnutí MSZ tak vie o čom hovorím.

Žiadam vedenie mesta aby zverejnilo audio záznam posledného zasadnutia na webstránke mesta. Robí to tak veľké množstvo obcí aj miest, takže po právnej stránke s tým nemôže byť žiadny problém.

Ďakujem.
peterM je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 17-12-2012, 16:41   #30
Luboss
Member

Registrovaný od: Oct 2012
Počiatočné

jozeF:
prosim, bavme sa o meste Vrable, ked sa zacneme bavit o politike vseobecne na Slovensku ci vo svete, vela veci nevyriesime. Musime zacat od nas – od mesta. Ked budeme mat nemudrych a nezodpovednych primatorov, daleko to mesto nedotiahne, vdaka.

K teme KINO Vrable:
Neviem ci niekto z Vas studoval nejaky prieskum o navstevnosti kin (napr. aj navstevnosti kin siete Cinemax na Slovensku), trend je velmi zly. Ludia si stahuju filmy, navstevnost kin nie je bohvieco. Aj ked mesto kupi najdokonalejsiu techniku, ta urcite neprinesie idealnu navstevnost kina v meste Vrable. Prve tyzdne, mozno prve mesiace bude navstevnost vacsia, ale tu zavladne len ludska zvedavost, ludi pridu tzv. „zo zvedavosti“, nic viac, potom bude mat navstevnost kina klesajucu tendenciu.

P. Uhrecky:

Vazeny pan Uhrecky, k Vasej vete: „Založme občianske združenie Diskusné fórum -Naše mesto, ktorého bude jediná hlavná náplň organizovanie "živých" diskusii kde samozrejme nebude priestor pre anonymitu.“
Myslim, ze je to fajn napad, ale... situacia v meste je dost vazna, kedze mestske financie sa rozhadzuju hlava – nehlava. Na mestske zastupitelstva nechodim, lebo pracujem do cca 18.00 alebo do 19.00 h. Z mojich penazi – dani su potom plateny zamestnanci aj nasho mesta. Napr. keby sa pan primator nepretrcal za nase-moje-Vase peniaze pred mediami, tieto penieze mohli dat na kameru a zaznam z Mestkeho zastupitelstva dat na web, mal by som moznost sledovat zastupitelstvo v archive na web stranke mesta. Ale verim, ze coskoro taka moznost bude...
Situacia je preto vazna, lebo uz niekolko rokov z mestkesho rozpoctu tecu velke peniaze len na propagaciu jedneho cloveka. Mesto urobi akciu, ale akosi ju zabudne propagovat, ked si niekto mysli, ze staci uverejnit program akcie v ubohom platku Nase Vrable a web stranke mesta (pripadne v „mega sledovanej“ TV Central), tak je na velkom omyle.
No a teraz k Vasej vizii. Priestor pre anonymitu zial musi byt zachovany, mesto Vrable je male mesto, vsetci sa tu pozname, ked sme proti „Nasemu Vrabelcanovi“, hned nam to da pocitit : )
Jediny ciel toho diskusneho fora by museli byt dokazy, nie taraniny – jedna babka povedala a pod.
Ale naco zakladat nove diskusne forum, ked tu mame mestske diskusne forum.
Dakujem velmi pekne.
Luboss je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou
Zobrazenie tém

Pravidlá prispievania
Nemôžeš založiť nové vlákno
Nemôžeš odpovedať
Nemôžeš pridať prílohu
Nemôžeš upravovať tvoje odpovede

BB code is zapnutý
Smajlícizapnutý
[IMG] kód je zapnutý
HTML kód je vypnutý
Prejdi na

Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +2 hodiny. Teraz je 00:43.

Fórum používa : vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2008-2010 Agroinštitút Nitra š.p..